لاوروف در سخنان خود گذار به نظم نوین جهانی را یک دوره تاریخی کامل و دشوار خواند و گفت که بریکس با این تغییر حرکت رو به جلو را آغاز می کند و نقشش در حل مشکلات جهانی افزایش مییابد.
این دیپلمات روس افزود که کار فعالی نیز بر روی ابتکارات کلیدی روسیه در زمینه حملونقل و همچنین ایجاد یک گروه تماس در مورد آب و هوا و توسعه پایدار، یک گروه کاری در پزشکی هستهای و یک انجمن پزشکی در حال انجام است.
به گفته لاوروف کشورهای عضو بریکس به طور فعال برای ایجاد بستری برای پرداخت با ارزهای ملی تلاش میکنند.
وی گفت: «کار فعالی برای اجرای تصمیمات اجلاس ژوهانسبورگ در سال گذشته به ویژه در زمینه بهبود سیستم پولی و مالی بینالمللی، ایجاد بستری برای تسویه ارزهای ملی در تجارت متقابل در حال انجام است».
فعالیت بریکس در سال ۲۰۰۹ میلادی به صورت غیررسمی و با هدایت روسیه آغاز شد و هدف آن فراهم کردن بستری بود تا اعضای آن نظم جهانی تحت سلطه آمریکا و دولتهای غربی را به چالش بکشند.
اجلاس سران این کشورها به صورت سالیانه برگزار میشود و مسئولیت ریاست گروه نیز یک سال یک بار به صورت چرخشی به اعضا واگذار میشود.
برزیل، روسیه، هند و چین اعضای مؤسس این گروه هستند. آفریقای جنوبی(South Africa)، کوچکترین و کمجمعیتترین اقتصاد عضو این گروه در سال ۲۰۱۰ به جمع آنها پیوست و در نتیجه با اضافه شدن حرف S، نام گروه به «بریکس» تغییر کرد.
این کشورها روی هم ۴۰ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند و کنترل یک چهارم اقتصاد بینالمللی را بر عهده دارند.
از اول ژانویه ۲۰۲۴ میلادی کشورهای ایران، امارات، آرژانتین، اتیوپی، عربستان سعودی و مصر به این گروه اضافه شدند.
تصمیمات بریکس با اجماع آرا اتخاذ میشود و تمام کشورهای عضو آن در گروه ۲۰ متشکل از اقتصادهای بزرگ جهان عضویت دارند.