مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد گفت: این بندر با توجه به اراضی وسیع پشتیبانی و دارا بودن انبارها و سیلوهای نگهداری غلات و مخازن روغن خوراکی بعنوان دومین بندر واردات کالای اساسی در بین بنادر کشور شناخته می شود و عمدتا این نوع کالاها برای ذخیره سازی و ایجاد ارزش افزوده وارد بندر و سپس روانه بازار مصرف می شوند که از ابتدای سال جاری تاکنون ۳ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۷۲ تن کالا وارد بندر شده و از رشد ۱۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار است.
وی ضمن اشاره به سهم ۵۷ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بین بنادر شمالی کشور یادآور شد: با هدف و ایجاد تنوع کالاهای صادراتی به کشورهای حوزه CIS ، میزان صادرات کالاهای ایرانی نیز به این کشورها با رشد ۱۷ درصدی به ۱ میلیون و ۳۱۱ هزار و ۸۷۰ تن رسیده است که عمده محصولات صادراتی از این بندر را سیمان، مصالح ساختمانی، سنگ و سرامیک ، مصنوعات فلزی و لوله های تو پر شامل می شود.
مدیر کل بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر افزود: خوشبختانه با ایجاد تنوع کالایی و روند صعودی صادرات انواع محصولات ایرانی به کشورهای حاشیه دریای خزر ، در حال حاضر بیش از ۳۰ درصد ظرفیت بندر به کالای صادراتی تخصیص یافته است که این موضوع نشان از رغبت و کشش کالاهای ایرانی در بین تجار و بازرگانان خارجی و کیفیت این کالاها در بازار CIS دارد و امیدواریم میزان صادرات کالا در سال های آتی نیز روند افزایشی داشته باشد.
محمد علی موسی پور گرجی با اشاره به برنامه هفتم توسعه در خصوص سهم ۲۵ درصدی حمل ریلی کالا از بنادر، از بسته تشویقی کاهش ۵۰ درصدی تعرفه حمل ریلی کالای ترانزیتی از مبادی بندر امیرآباد خبر داد.
مدیر کل بندر امیرآباد در بخش دیگری از گزارش آمار و عملکرد تخلیه و بارگیری ، به ورود بیش از ۱۱۲۱ فروند شناور و تردد بیش از ۲۱۱ هزار و ۷۳۲ دستگاه کامیون جهت حمل و جابجایی کالا از این بندر اشاره و اعلان نمود در این بخش هم از رشد ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار بوده ایم.
وی این دستاوردها را که نشان از بالندگی و رشد فزاینده دارد مرهون نگاه ویژه دولت ، حمایت همه جانبه ستاد سازمان بنادر ، همدلی و مشارکت همه مدیران استان و دستگاه های اجرایی مرتبط و تلاش شبانه روزی همکاران بندر امیرآباد برشمرد و اظهار کرد روند توسعه بندر و ارتقای جایگاه آن در کریدور شمال جنوب ادامه خواهد داشت.
بازنشر فانوس دریا به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی