به‌روزرسانی تعهدات زیست ‌محیطی ایران با پروتکل ‌های جدید کنوانسیون لندن

معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، گفت: تصویب لایحه اصلاح پیوست‌های پروتکل (۱۹۹۶) کنوانسیون پیشگیری از آلودگی دریایی توسط مجلس، تعهدات زیست‌محیطی ایران را با استانداردهای بین‌المللی کنوانسیون…

معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، گفت: تصویب لایحه اصلاح پیوست‌های پروتکل (۱۹۹۶) کنوانسیون پیشگیری از آلودگی دریایی توسط مجلس، تعهدات زیست‌محیطی ایران را با استانداردهای بین‌المللی کنوانسیون لندن همگام می‌کند و به بهبود مدیریت تخلیه پسماندها و و کاهش آلودگی دریایی کمک خواهد کرد. 

به گزارش مارین نیوز، احمدرضا لاهیجان‌زاده در گفتگو با روابط عمومی این سازمان، ضمن اعلام تصویب لایحه اصلاح پیوست‌های ۱ و ۲ پروتکل (۱۹۹۶) کنوانسیون پیشگیری از آلودگی دریایی ناشی از تخلیه پسماند و سایر مواد زائد در صحن علنی مجلس، گفت: این لایحه با پیشنهاد مشترک سازمان حفاظت محیط‌ زیست و معاونت حقوقی ریاست جمهوری پس از تصویب هیات محترم وزیران به مجلس تقدیم شده بود و با دو هدف ۱ به‌روزرسانی تعهدات ایران در قبال کنوانسیون لندن و انطباق با اصلاحات جدید مصوب این پروتکل در اکتبر ۲۰۲۲ به مجلس تقدیم شد.
لاهیجان‌زاده با اشاره به اهمیت این موضوع اظهار داشت که تخلیه پسماندها و سایر مواد زاید در دریاها، به‌ویژه با رشد سریع صنعت و افزایش فعالیت‌های انسانی، چالش‌های زیست‌محیطی جدی ایجاد کرده است که از طریق ضوابط این کنوانسیون و پروتکل، تخلیه پسماند ها و مواد زاید در دریا مدیریت شده و از آلودگی های ناشی از آن پیشگیری می شود. کنوانسیون لندن که در سال ۱۹۷۲ تصویب شد و ایران در سال ۱۳۷۵ به آن پیوست، یکی از اسناد بین‌المللی کلیدی در حفاظت از محیط‌ زیست دریایی محسوب می‌شود. این کنوانسیون با اصلاحات جدید، فهرست مواد قابل تخلیه در دریا را محدودتر کرده و الزاماتی را برای جلوگیری از آلودگی دریایی در نظر گرفته است.
وی تأکید کرد که طبق این اصلاحات، برخی از مواد که قابل بازیابی و استفاده مجدد هستند از فهرست مجاز برای تخلیه در دریا حذف شده‌اند و معیارهای سخت‌گیرانه‌تری برای دفع پسماندهای زیان‌آور در محیط‌ زیست دریایی اعمال خواهد شد. این تغییرات با هدف کاهش ورود آلاینده‌ها به اکوسیستم‌های آبی و جلوگیری از تخریب منابع زیستی دریایی اجرا می‌شود.
معاون محیط‌ زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست در پایان افزود با تصویب این لایحه تخلیه لجن تصفیه خانه های فاضلاب به دریا از فهرست هشتگانه مواد زائد قابل تخلیه به دریا حذف گردیده و بر اساس استاندارد های سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع و سازمان ملی استاندارد ایران و دستورالعمل های وزارت جهاد کشاورزی که در حال نهایی شدن هست این لجن ها باید پس از رسیدن به استانداردهای لازم مورد استفاده به عنوان کود یا سوخت قرار گیرند. ایشان افزودند با این مصوبه تعهدات ایران در چارچوب کنوانسیون لندن به‌روزرسانی گردید. همچنین آقای لاهیجان زاده از پیگیری مجدانه ریاست سازمان حفاظت محیط زیست و دفتر حقوقی سازمان و همچنین حمایت بیدریغ فراکسیون محیط زیست مجلس در تصویب این لایحه قدردانی نمودند.

 

بازنشر مرین‌پرس به نقل از مارین‌نیوز

بازدید: 11

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *