چراغ سبز چین برای احداث ایستگاه فضایی در اعماق دریا

به گزارش مارین نیوز، این تاسیسات پس از سال‌ها بحث و بررسی، در دریای چین جنوبی که غنی از منابع استراتژیک است ساخته خواهد شد.دریای چین جنوبی منطقه‌ای مملو از…

به گزارش مارین نیوز، این تاسیسات پس از سال‌ها بحث و بررسی، در دریای چین جنوبی که غنی از منابع استراتژیک است ساخته خواهد شد.دریای چین جنوبی منطقه‌ای مملو از اختلافات ارضی است و دارای ذخایر عظیمی از منابع است.

این پروژه بلندپروازانه که برخی آن را ایستگاه فضایی در اعماق دریا می‌نامند، نزدیک به ۲ کیلومتر در زیر سطح آب احداث خواهد شد.انتظار می‌رود این مرکز تا سال ۲۰۳۰ راه‌اندازی شود و حداکثر شش دانشمند را در یک زمان برای ماموریت‌های یک ماهه در خود جای می‌دهد.

ساخت این تاسیسات به دلیل قرار گرفتن در زیر آب، چالش‌های مهندسی را به همراه خواهد داشت، اما چنین تاسیساتی می‌تواند توانمندی‌های چین در این منطقه را تقویت کند.

مطالعه اکوسیستم‌های نشت سرد

تمرکز اصلی این تأسیسات، مطالعه اکوسیستم‌های نشت سرد خواهد بود که به محیط‌های منحصربه‌فردی مملو از حیات و حاوی ذخایر عظیم هیدرات متان گفته می‌شود که می‌تواند یک منبع انرژی بالقوه برای جهان باشد.

این ایستگاه عمیق به یک سیستم پیشرفته پشتیبانی از حیات برای عملیات طولانی مدت دانشمندان مجهز خواهد شد. همچنین، میزبان یک شبکه نظارت دائمی برای مشاهده سطوح متان، تغییرات اکولوژیکی و فعالیت‌های زمین‌ساختی خواهد بود.

دانشمندان در این مرکز قادر خواهند بود برای اولین باز آزمایش‌های خود در این حوزه را در زمان واقعی انجام دهند و نتایج آن را مشاهده کنند.

محققان موسسه اقیانوس‌شناسی دریای چین جنوبی در آکادمی علوم چین نشان می‌دهند که این ایستگاه با شناور‌های بدون سرنشین، کشتی‌ها و رصدخانه‌های بستر دریا همکاری خواهد کرد. در مجموع، اینها برای ایجاد یک سیستم نظارتی چهار بعدی کار خواهند کرد.

ایستگاه تحقیقاتی در اعماق دریا به گونه‌ای طراحی خواهد شد که جزء کلیدی یک شبکه زیرساختی بسیار بزرگتر و متصل به هم باشد.

مهمتر از همه، این شبکه گسترده، فیبر نوری چین را که در بستر دریا قرار داده شده را در خود جای خواهد داد.

علاوه بر این، احتمالاً شامل کشتی حفاری Mengxiang نیز می‌شود که به خودی خود یک پروژه بسیار جاه طلبانه است.

کشتی Mengxiang به عنوان اولین کشتی طراحی شده است که با موفقیت در پوسته زمین حفاری می‌کند و به گوشته می‌رسد.

منبع انرژی تاسیسات چینی هم ناشناخته است، اما این احتمال وجود دارد که انرژی هسته‌ای داشته باشد.

منطقه‌ای حاوی منابع عظیم انرژی

دریای چین جنوبی منطقه‌ای پیچیده و پر مناقشه با غنای بیولوژیکی و منابع ارزشمند است. بر اساس گزارش SCMP، این منطقه به ویژه از نظر ذخایر هیدرات متان غنی است و تخمین زده می‌شود ۷۰ میلیارد تن، تقریباً به میزان نیمی از ذخایر فعلی نفت و گاز چین را در خود داشته باشد.

هیدرات‌های متان، جامدات یخ مانند متان و آب هستند. این ذخایر دارای پتانسیل قابل توجهی به عنوان یک منبع انرژی بکر هستند. بهره برداری از این منبع می‌تواند قابلیت‌های انرژی چین را تا حد زیادی افزایش دهد. دریای چین جنوبی نه تنها دارای پتانسیل انرژی گسترده است، بلکه ذخایر معدنی ارزشمندی از جمله کبالت و نیکل را نیز در خود جای داده است.

علاوه بر این، این دریا از صد‌ها گونه جانوری حمایت می‌کند و برخی از آنها به تولید آنزیم‌های حیاتی برای توسعه درمان سرطان معروف هستند.

علیرغم رشد چین در رباتیک و خودکار سازی صنعتی، این مرکز میزبان محققان انسانی خواهد بود که در چنین عمق زیادی کار خواهند کرد.

محققان تاکید می‌کنند که وسایل خودکار و ربات‌ها ممکن است رویداد‌های مهمی مانند فوران‌های ناگهانی متان را از دست بدهند و نتوانند کار‌هایی که نیاز به تنظیمات دقیق دارند را به درستی انجام دهند.

افراد قادر خواهند بود آزمایش‌هایی در زمان واقعی انجام دهند، اشکال منحصر‌به‌فرد زندگی در اعماق دریا را مطالعه کنند و به طور بالقوه پیشرفت‌های پزشکی و انرژی را کشف کنند.

شرکت‌های مختلف دیگر نیز از طرح‌هایی برای ایجاد ایستگاه‌های تحقیقاتی زیر آب رونمایی کرده‌اند. به عنوان مثال، Proteus Ocean Group مستقر در ایالات متحده قبلاً از طرح‌های جسورانه‌ای برای ایجاد چنین ایستگاهی پرده برداری کرده بود. با این حال، جدول زمانی احداث آن فاش نشده است. اما در صورت احداث چنین مرکزی، می‌تواند رقابت سختی را برای چین ایجاد کند.

در همین حال، چین جزئیات زیادی در مورد این ایستگاه زیر آب فاش نکرده است.

بازنشر مرین‌پرس به نقل از مارین‌نیوز

بازدید: 9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *