بندر نوک پیکان توسعه است

بندر نوک پیکان توسعه است؛ چند سالی است که ما تقریبا از عرصه جهانی بنادر حذف شده‌ایم و سالهاست که هیچ یک از بنادر ایران جزو فهرست ۱۰۰ بندر مطرح…

بندر نوک پیکان توسعه است

بندر نوک پیکان توسعه است؛ چند سالی است که ما تقریبا از عرصه جهانی بنادر حذف شده‌ایم و سالهاست که هیچ یک از بنادر ایران جزو فهرست ۱۰۰ بندر مطرح جهان نیستند.

به گزارش بندر و دریا، پوریا معصومی مدرس دوره آموزشی «بهبود کیفیت در بنادر» که روز دوشنبه ۱۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های سازمان بنادر و دریانوردی برگزار شد با بیان این مطلب به سازمان بنادر و دریانوردی توصیه کرد: رقابت بین بنادر تجاری زیر مجموعه خود را برقرار کرده و سالانه عملکرد مدیران را بررسی و مدیر برتر فناور را انتخاب کند.

بندر نوک پیکان توسعه است

معصومی با بیان اینکه مطابق گزارشی که اخیرا تهیه شده، کشورهای در مسیر توسعه که بندر و دسترسی به ساحل و دریای آزاد دارند حتی از کشورهایی که نفت گاز و منابع زیرزمینی دارند در مسیر توسعه جلوتر هستند، گفت: این یعنی دسترسی به دریا یکی از مهمترین عوامل توسعه است و اهمیتش در توسعه حتی از نفت و گاز هم بیشتر است.

این استاد دانشگاه معتقد است معتقدم بندر و دریا نوک پیکان توسعه است یعنی دریا و بندر پیشران و زیرساخت پیشرفت و توسعه هر کشور است و در کشور ما ایران که یکی از طولانی‌ترین خطوط دریایی را داریم که این خطوط ساحلی باعث رشک و حسرت دیگران است این زمینه برای توسعه فراهم است.

مدرس دوره ارتقای کیفیت بنادر همچنین به سازمان بنادر و دریانوردی توصیه کرد: به صورت آزمایشی با چند کار ساده نظیر بازنگری فرایندهای بندری و دریایی و حرکت به سمت هوشمندسازی و اینترنت اشیا و ارتقای نرم‌افزارها و سخت‌افزارها به سوی ارتقای بهره‌وری بندری حرکت کند.

به گفته پوریا معصومی، این امر به معنای هوشمندسازی است و با استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت بنادر فاصله دارد اما پله پله بنادر را به سمت هوشمند شدن سوق می‌دهد. استفاده از هوش مصنوعی و هوشمندسازی بنادر به این صورت است که هوش مصنوعی بدون دخالت انسان خودش تصمیم می‌گیرد که اول کدام کشتی را باید پذیرش کند؟ و کدام کشتی را دیرتر پذیرش کند؟ در یک لحظه خاص، اول تخلیه را پذیرش کند یا بارگیری را؟ استقرار چنین نظام هوشمندی به مدیر بندر اجازه می‌دهد که فارغ از دغدغه‌های روزانه، دنبال اقدامات بلندمدت و سیاستگذاری باشد.

این اقتصاددان و مدرس دانشگاه معتقد است مسئله اصلی کشور بهره‌وری، مدیریت و کیفیت است و مسئله اصلی کشور حتی تحریم‌ها هم نیست.

معصومی بر نقش کلیدی مدیرعامل و اعضای هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی در ارتقای بهره‌وری تاکید دارد و معتقد است اصل ماجرا مدیرعامل و هیات عامل سازمان است که نقش راهبری سازمان را دارند و می‌توانند همه منابع دستگاه را بسیج و ارکان قدرت را مجاب و همراه کنند.

پوریا معصومی مدرس دوره آموزشی «بهبود کیفیت در بنادر»

 

پوریا معصومی مدرس دوره آموزشی «بهبود کیفیت در بنادر»

 

پوریا معصومی مدرس دوره آموزشی «بهبود کیفیت در بنادر»

بازنشر فانوس دریا به نقل از بندر و دریا

بازدید: 11

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *