دومین کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریا پایه در هرمزگان

دومین کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریاپایه با حضور نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان کشوری و استانی به میزبانی بندرعباس برگزار شد. این کنفرانس با همت اتاق بازرگانی…

دومین کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریا پایه در هرمزگان

دومین کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریاپایه با حضور نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان کشوری و استانی به میزبانی بندرعباس برگزار شد. این کنفرانس با همت اتاق بازرگانی هرمزگان و با رویکرد حکمرانی در گردشگری دریایی و ساحلی به مدت یک روز در بندرعباس برگزار شد.

اهمیت اقتصاد دریاپایه و چالش‌های آن

در این همایش، دبیر کنفرانس، مصطفی ظهیری‌نیا، اقتصاد دریاپایه را منبعی مهم برای توسعه پایدار کشور و حفاظت از محیط زیست و ذخایر دریایی دانست. وی به نقش این حوزه در رشد اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید اشاره کرد و در عین حال چالش‌هایی مانند آلودگی دریاها، تغییرات اقلیمی و بهره‌برداری غیرمجاز از منابع دریایی را نیز برشمرد. ظهیری‌نیا بر لزوم مدیریت پایدار منابع دریایی و استفاده از فناوری‌های نوین و انرژی‌های تجدیدپذیر برای دستیابی به توسعه پایدار تاکید کرد.

توسعه اقتصاد دریامحور در برنامه هفتم پیشرفت

حمیدرضا حاجی‌بابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، اقتصاد دریاپایه را بسیار درآمدزا خواند و توسعه اقتصاد دریامحور را یکی از اولویت‌های برنامه هفتم پیشرفت اعلام کرد. وی امنیت و اقتدار بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران را زمینه ساز سرمایه گذاری در حوزه دریا دانست و رونق سواحل مکران، به ویژه بخش هرمزگان آن را عامل آبادانی بیشتر منطقه و کشور برشمرد.

هرمزگان، مهد اقتصاد دریاپایه

سید حسین حسینی، معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران، استان هرمزگان را مهد اصلی اقتصاد دریاپایه معرفی کرد و به سهم بیش از ۴۸ درصدی این استان در صید و صیادی کشور اشاره نمود. وی سرمایه‌گذاری حدود ۸۰ هزار میلیارد ریالی در حوزه‌های آبزی‌پروری و صیادی استان هرمزگان را نشان دهنده اهمیت شیلات در اقتصاد دریاپایه این استان دانست و فرهنگ و آواهای سنتی هرمزگان در حوزه صید و صیادی و آبزی‌پروری را عاملی برای جذب گردشگر دریایی برشمرد. حسینی با اشاره به افزایش تولید آبزیان پس از انقلاب اسلامی به یک میلیون و ۴۱۸ هزار تن و سهم بیش از ۲۰۰ میلیون دلاری هرمزگان از ۶۵۰ میلیون دلار صادرات آبزیان کشور، بر توان توسعه‌ای هرمزگان با محوریت شیلات تاکید کرد. وی همچنین بر لزوم فرهنگ‌سازی و ارزان‌سازی آبزیان برای ذائقه‌سازی و استفاده از ظرفیت‌های جذاب آبزیان در حوزه گردشگری صحبت کرد.

هرمزگان، نقطه ثقل توسعه دریاپایه کشور

محمد آشوری، استاندار هرمزگان، با اشاره به نقش شهرهای بندری به عنوان پایتخت تجاری در کشورهای دنیا، استان هرمزگان را به عنوان نقطه ثقل توسعه دریاپایه کشور و محل استقرار پایتخت تجاری کشور پیشنهاد داد. وی بر لزوم توجه به مرزنشینان و فراهم کردن زمینه‌های مشارکت آنان در توسعه سواحل مکران تاکید کرد و توسعه نیافتگی دریا را عامل بسیاری از ناترازی‌ها دانست. آشوری همچنین بر لزوم حمایت از طرح‌های گردشگری و ساحلی و توسعه صنایع دریایی تاکید کرد.

نقش فرهنگ و آموزش در اقتصاد دریاپایه

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد عبادی‌زاده، نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس، بر افزایش سهم ساحل‌نشینان از اقتصاد دریا تاکید کرد و دریا را سرشار از فرصت‌ها و ظرفیت‌ها دانست که باید به فرهنگ عمومی مردم ساحل‌نشین تبدیل شود. وی به ظرفیت‌های گسترده هرمزگان در اقتصاد دریاپایه مانند آبزی‌پروری، شیلات، گردشگری، حمل و نقل دریایی، کشتی‌سازی، انرژی‌های تجدیدپذیر و بیوتکنولوژی دریایی اشاره کرد و بر لزوم پیوند بین اقتصاد و فرهنگ در این حوزه تاکید نمود. عبادی‌زاده با انتقاد از کمبود زیرساخت‌های گردشگری در هرمزگان، توسعه این زیرساخت‌ها را برای تحقق اهداف اقتصاد دریاپایه ضروری دانست.

در مجموع، دومین کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریاپایه در بندرعباس، با بحث و بررسی پیرامون اهمیت اقتصاد دریاپایه، چالش‌ها و فرصت‌های آن و نقش هرمزگان در توسعه این حوزه به کار خود پایان داد.

بازنشر فانوس دریا به نقل از اقتصاد آبی

بازدید: 13

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *