رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان از انجام بررسی پس از صید ماهی موتو، خبر داد و گفت: گامهای مؤثری در جهت حفظ کیفیت این ماهی با ارزش غذایی بالا و افزایش بهرهوری اقتصادی سواحل جنوبی کشور برداشته است.

به گزارش مارین نیوز به نقل از مانا، محمد صدیق مرتضوی با اشاره به اهمیت اقتصادی و تغذیهای ماهی موتو (متوتا) اظهار کرد: ماهی موتو به دلیل ارزش غذایی بالا یکی از منابع مهم اقتصادی در سواحل جنوبی ایران است.
وی افزود: در سال ۲۰۱۷ میلادی میزان صید کل ماهیان سطحزی ریز در کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان به ۲۲۸ هزار تُن رسید که سهم ایران ۴۱ درصد، عمان ۶.۷۵ درصد و سایر کشورها ۴.۱ درصد بوده است.
مرتضوی در ادامه با اشاره به پروژه ارزیابی تأثیر عملیات پس از صید بر کیفیت ماهی موتو گفت: در مرحله نخست، عملیات نمونهبرداری از دو منطقه جنوبی جزیره قشم (مسن و رمچاه) انجام شد. در این مطالعات، نحوه صید، نمکسود کردن، انتقال به مناطق دیگر برای خشککردن و بستهبندی این ماهی مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی افزود: نمونههای لازم برای اندازهگیری میزان پروتئین، چربی، رطوبت و اسیدهای چرب این ماهی به آزمایشگاه پژوهشکده منتقل شده است و نتایج این آزمایشها در جهت بهبود فرآیندهای نگهداری و بهرهبرداری از این منبع ارزشمند استفاده خواهد شد.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان همچنین تأکید کرد که مراحل بعدی نمونهبرداری از سایر مناطق حاشیه جنوبی جزیره قشم به زودی انجام خواهد شد.
وی بر اهمیت ادامه این مطالعات برای ارتقای کیفیت و افزایش بهرهوری در صنایع وابسته به این نوع ماهی تأکید کرد.
بازنشر مرینپرس به نقل از ماریننیوز