
سعید بارانی، مدیرکل شیلات هرمزگان، از آغاز طرح تضمین کیفیت آبزیان در این استان خبر داد. وی با اشاره به اهمیت رعایت مسائل بهداشتی در تولید و عرضه آبزیان، گفت: با اجرای این طرح، نظارت دقیقتری بر رعایت مسائل بهداشتی آبزیان صید شده، مدیریت صید، آمار صید و گونههای صید شده انجام میشود.
بارانی با بیان اینکه این طرح با همکاری اداره کل دامپزشکی هرمزگان اجرا میشود، افزود: در مرحله اول، بنادری که مدیریت آنها واگذار شده است در اولویت صدور پروانه بهداشتی قرار دارند.
وی با تأکید بر لزوم حمایت از این طرح، گفت: صنعت شیلات باید در چارچوب ضوابط ملی و بینالمللی و از نظر بهداشتی و کیفیت محصول مورد تأیید قرار گیرد تا بتواند در بازارهای داخلی و خارجی رقابت کند.
تولید پایدار پروتئین دریایی
مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به اهمیت تولید پایدار پروتئین دریایی، گفت: ارزش تغذیهای آبزیان و توانایی این صنعت در سازگاری با شرایط متغیر اقلیمی، آن را به یکی از منابع مهم تأمین پروتئین تبدیل کرده است.
برنامههای شیلات هرمزگان برای سال زراعی ۱۴۰۳
بارانی به تعیین تقویم زمانی تولید میگوی پرورشی برای سال زراعی ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: از جمله برنامههای شیلات استان برای سال زراعی پیش رو میتوان به برنامهریزی برای تأمین و تولید خوراک استاندارد و بهداشتی میگو، پیگیری تأمین مولد خوب و با کیفیت و عاری از بیماری، پیگیری رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فنی در مزارع و مراکز تکثیر میگو توسط بخش خصوصی و ایجاد هماهنگی بیشتر بین تولیدکنندگان و دستگاههای متولی در راستای رفع موانع تولید اشاره کرد.
تأمین مولد و خوراک سالم
وی با اشاره به اینکه تأمین مولد سالم و با کیفیت میتواند باعث تولید ایمن و پایدار شود، گفت: همچنین تأمین خوراک خوب و مغذی برای آبزیان از اهمیت ویژهای در صنعت تکثیر و پرورش آبزیان به ویژه میگوی پرورشی برخوردار است.
ذخیرهسازی بچه میگو
بارانی با تأکید بر رعایت توصیههای لازم برای جلوگیری از بروز بیماریها، افزود: ذخیرهسازی بچه میگو برای سال ۱۴۰۳ از ۲۰ بهمن ماه سال جاری آغاز و تا پایان مردادماه سال آینده ادامه خواهد داشت.
نظارت بر مزارع پرورش میگو
مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به اینکه رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فنی تکثیر و پرورش میگو در درجه اول به نفع خود بهرهبرداران و مزرعهداران است، بر رعایت آنها و ارتقای مدیریتی در مزارع پرورش میگو تأکید کرد. وی همچنین بر ضرورت بررسی روند ذخیرهسازی بچه میگو، تراکم ذخیرهسازی طبق الزامات فنی و بهداشتی، برگزاری جلسات مستمر با پرورشدهندگان در راستای کنترل و رعایت الزامات بهداشتی مزارع پرورش میگو و حضور کارشناس فنی شیلات در روز ذخیرهسازی بچه میگو در مزارع تأکید کرد.
بازنشر فانوس دریا به نقل از اقتصاد آبی