توسط استاد جامعه‌شناسی بررسی شد؛

اثرات مثبت و منفی توسعه گردشگری ساحلی و دریایی بر بدنه جوامع ساحل‌نشین

استاد دانشگاه هرمزگان گفت: توسعه گردشگری ساحلی و دریایی می‌تواند تأثیرات گوناگونی بر بدنه جوامع ساحل‌نشین داشته باشد که این تأثیرات می‌توانند هم مثبت و هم منفی باشند.

دکتر هدایت اله نیکخواه در گفت‌وگو با فانوس دریا با بیان اینکه این تأثیرات به طور کلی در سه حوزه اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی قابل بررسی هستند ابراز کرد: این تأثیرات می‌توانند هم مثبت و هم منفی باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان ادامه داد: توسعه گردشگری ساحلی و دریایی می‌تواند تأثیرات اقتصادی مثبت و منفی قابل توجهی بر جوامع ساحل‌نشین بگذارد.

دبیر کمیته علمی کنفرانس اقتصاد دریاپایه با عنوان اینکه تاثیرات اقتصادی مانند ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوامع محلی، افزایش درآمد محلی، جذب سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت و همچنین تنوع در منابع درآمدی از جمله تاثیرات مثبت اقتصادی گردشگری ساحلی و دریایی است تصریح کرد: اما این تاثیرات اقتصادی می‌تواند جنبه‌های منفی هم داشته باشد مانند: افزایش قیمت ها و تورم بخاطر حضور گردشگران، اختلال در فعایت‌های سنتی جوامع ساحلی و همچنین وابستگی به گردشگری صرف شود.

این استاد حوزه جامعه‌شناسی با بیان اینکه گردشگری ساحلی و دریایی می‌تواند تأثیرات عمیق مثبت و منفی بر جنبه‌های اجتماعی جوامع ساحل‌نشین بگذارد ابراز کرد: از جمله تاثیرات مثبت می‌توان به تقویت هویت فرهنگی و آگاهی اجتماعی، ایجاد فرصت‌های اجتماعی و فرهنگی و بهبود کیفیت زندگی ساکنان جوامع محلی منجر شود.

وی ادامه داد: تاثیرات اجتماعی منفی گردشگری ساحلی می توان به تعارض‌ها و تغییرات فرهنگی و اجتماعی، افزایش تنش‌های اجتماعی و گسترش آسیب‌های اجتماعی در جوامع میزبان اشاره کرد.

آلودگی‌های زیست محیطی، تخریب زیستگاه‌ها و اکوسیستم‌ها از آثار مخرب رشد گردشگری

دبیر کمیته علمی کنفرانس اقتصاد دریاپایه با عنوان اینکه گردشگری ساحلی و دریایی می‌تواند بر محیط زیست نیز تأثیرات مثبت و منفی داشته باشد، به خصوص اگر به صورت ناپایدار توسعه یابد تصریح کرد: تاثیرات مثبت زیست محیطی را می‌توان شامل حفاظت از محیط زیست و افزایش آگاهی‌های زیست محیطی مردم محلی و گردشگران دانست.

نیکخواه در ادامه گفت: از جنبه‌های منفی اثرات زیست محیطی گردشگری دریایی باید به موارد مهمی مثل آلودگی‌های زیست محیطی، تخریب زیستگاه‌ها و اکوسیستم‌ها و همچنین گسترش و استفاده بیش از حد از منابع طبیعی و ساحلی اشاره کرد.

بطور کلی می توان گفت که توسعه گردشگری ساحلی و دریایی می‌تواند تأثیرات مثبت و منفی زیادی بر جوامع ساحل‌نشین بگذارد. اگرچه این صنعت می‌تواند منجر به رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال و بهبود کیفیت زندگی ساکنان محلی شود، اما در عین حال، باید از پیامدهای منفی آن مانند آسیب به فرهنگ محلی، تغییرات اجتماعی و تخریب محیط زیست جلوگیری کرد. بنابراین، مدیریت پایدار گردشگری ساحلی و دریایی و اجرای سیاست‌های مناسب برای حفاظت از منابع طبیعی و فرهنگی ضروری است تا تأثیرات منفی به حداقل برسد و فواید آن به طور مداوم در بلندمدت ادامه یابد.

به گزارش فانوس دریا، دومین کنفرانس اقتصاد دریاپایه ۳ الی ۴ بهمن ماه سال جاری در شهر زیبای بندرعباس برگزار خواهد شد.

بازدید: 106

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *