دکتر سعید شفیعی ثابت در گفتوگو با فانوسدریا با بیان اینکه کنفرانس اقتصاد دریاپایه شرایط مناسبی را برای همفکری با اقتصاددانان بخشهای دولتی و غیردولتی و قانونگذاران، صیادان محلی و گردشگران جهت تبادلنظر و ارزیابی خلأهای تحقیقاتی- کاربردی فراهم مینماید تصریح کرد: اینکه بتوانیم با مشارکت بخشهای مختلف علمی و اجرایی و جامعه دانستهها و تواناییهایمان را دستهبندی کنیم و به دستهبندی و اولویتبندی نادانستهها در چهارچوب فعالیتهای علمی عملیاتی جهت توسعه اقتصاد دریا محور بپردازیم قطعاً شروعی برای یک موفقیت ارزشمند خواهد بود.
این استاد شیلات گفت: با توجه به افزایش منابع آلودگی در محیطهای دریایی و بهویژه مناطق ساحلی درنتیجه توسعه فعالیتهای انسانی، نیازمند بررسی و ارزیابی اثرات این فعالیتها بر گونههای جانوری میباشد.
شفیعیثابت ادامه داد: برای مثال آلودگیهای صوتی ناشی از فعالیتهای انسانی شامل عبور کشتیهای تجاری، شیلاتی و تفریحی، چکشهای سکوهای حفاری و سونارهای نظامی میتواند بهصورت گسترده هم در بازههای زمانی کوتاهمدت و هم در بلندمدت بر فعالیتهای زیستی آبزیان تأثر منفی داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان با بیان اینکه این اثرها شامل کاهش قدرت شنوایی و توانایی درک محیط اطراف بهواسطه افزایش سطوح زمینه اصوات در منطقه، تغییر در رفتارهای تغذیهای، تولیدمثلی و مراقبت از فرزندان است ابراز کرد: همچنین اختلالات صوتی میتواند در برقراری ارتباط باهم گونهایها و تغییر در مسیرهای مهاجرتی و درنتیجه برای مثال کنارهگیری دلفینها و نهنگها به سمت مناطق ساحلی اثرگذار باشد.
وی در پایان تصریح کرد: این اثرات ناشی از اصوات تولیدشده توسط فعالیتهای انسانی میتواند در سطوح فردی و جمعیتی و اجتماعی در اکوسیستمهای آبی تغییراتی در زنجیرههای غذایی و شبکههای غذایی ایجاد نماید که اثرات آن هنوز بهطور کامل شناختهشده نیست.