هفتمین سمینار سواد رسانه‌ای برگزار شد

هفتمین سمینار سواد رسانه‌ای برگزار شد؛ دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با حمایت همراه اول، هفتمین سمینار سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی را برگزار کرد. به گزارش بندر و دریا، هفتمین…

هفتمین سمینار سواد رسانه‌ای برگزار شد

هفتمین سمینار سواد رسانه‌ای برگزار شد؛ دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با حمایت همراه اول، هفتمین سمینار سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی را برگزار کرد.

به گزارش بندر و دریا، هفتمین «سمینار سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی» با موضوع «مرزهای دیجیتال نوین اطلاعات؛ شناخت و تمایز بین مرز داده‌های ملی و جهانی» به مناسبت هفته جهانی سواد رسانه‌ای، امروز دوشنبه ۷ آبان ۱۴۰۳ با حمایت همراه اول در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد.

این سمینار یک روزه، که با ارائه سخنرانی‌ای کلیدی سعیدرضا عاملی و یونس شکرخواه از چهره‌های علمی و دانشگاهی درباره «ظرفیت‌های کوانتومی داده‌ها، هوش مصنوعی عمومی و خلق جهان‌های موازی: رمزگذاری‌های جدید» و «هفته جهانی سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی؛ چشم‌انداز معاصر دیجیتال» همراه بود، فضایی برای یادگیری و گفت‌وگو درباره مرزهای دیجیتال جدید و چالش‌های آن ایجاد کرد.

همراه اول نیز پس از خواندن پیام اختصاصی یونسکو، پنل تخصصی با عنوان «واقع‌نمایی دیجیتال و توهم داده‌های غیرهوشمند؛ اهمیت آموزش سواد دیجیتال در مدیریت ظرفیت‌های هوش مصنوعی و تقویت امنیت سایبری» برگزار و توجه حاضران را به جنبه‌های آموزشی و مدیریتی هوش مصنوعی جلب کرد.

همچنین پنل‌های متنوع دیگری نیز درباره موضوعات «حکمرانی داده در ایران و جهان»، «سواد رسانه‌ای و ارتباطات سیاسی»، «سواد رسانه‌ای و هوش مصنوعی» و «سواد رسانه‌ای در حوزه‌های فرهنگی اجتماعی» برگزار شد و بر اهمیت آشنایی با ابعاد گوناگون رسانه‌ای و اطلاعاتی تاکید کرد.

این سمینار با هدف ارتقای آگاهی عمومی و تقویت «سواد دیجیتال» در رویارویی با چالش‌های حوزه دیجیتال و حوزه رسانه همچون اخبار جعلی و تبلیغات نادرست شکل گرفته و فرصتی فراهم آورده است تا استادان و پژوهشگران بتوانند تجارب خود را به اشتراک بگذارند و در مسیر ایجاد فضای دیجیتالی آگاهانه‌تر و مسوولانه‌تر، نقش موثری ایفا کنند.

بنابر اعلام اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، در دنیای امروز، داشتن «سواد دیجیتال» و دیگر سوادهای مرتبط نه تنها یک مهارت مفید بلکه ضروری است؛ زیرا این توانایی به افراد امکان می‌دهد تا درک بهتری از اطلاعات پیرامون خود داشته باشند؛ از سوءاستفاده اطلاعاتی جلوگیری و در فضای دیجیتال به شکل مسوولانه‌تری عمل کنند.

تلاش بر این است که با بررسی این مسائل، گامی در راستای دستیابی به نظام اطلاعاتی آزاد و کثرت‌گرا، ترویج توسعه پایدار، مشمولیت، برابری، گفت‌وگوی بین فرهنگی و پاسداری از دموکراسی برداشته شود.

بازنشر فانوس دریا به نقل از بندر و دریا

بازدید: 25

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *