محمدامین امینالرعایا، کارشناس بازارسرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادسرآمد درباره وضع این روزهای بورس گفت: شاخص کل بورس با در نظر گرفتن مناقشههای منطقهای ایران و گروه مقاومت با کشور فلسطین اشغالی حالت عادی ندارد و بورس با تاثیر گرفتن از آن ملتهب شده است.
او اضافه کرد: قرار گرفتن سایه احتمالی جنگ بر روی بازارهای مالی موجب شده است که عرضهها افزایش و فشار فروش در بیشتر نمادها رخ دهد
امینالرعایا افزود: در صورت ادامهدار بودن وضع فعلی، افق مثبتی روی شاخص کل بورس دیده نمیشود و روند نزولی حداقل تا اواخر سال پیشبینی میشود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: با توجه به اینکه این روزها در موج C تکنیکال قرار داریم. کف حمایتی پیشبینیشده بعدی در بازه بلندمدت محدوده یکمیلیون و ۶۰۰هزار واحد است.
سطح حمایت محدودهای از قیمت یک دارایی است که از ریزش بیشتر قیمت در یک روند نزولی جلوگیری میکند. سطح مقاومت محدودهای از قیمت است که از افزایش بیشتر قیمت در یک روند صعودی جلوگیری میکند. معمولاً زمانی که قیمت یک دارایی در حال کاهش باشد، با رسیدن به یک «سطح حمایت» (Support Level) حرکت نزولی آن متوقف میشود.
امینالرعایا اظهار کرد: در بازه کوتاهمدت پس از برگشت دامنه نوسان به حالت عادی بعد از کاهش تنش، نهایت تا دو هفته آینده (اواخر مردادماه) نوسانهای کوتاهمدت مثبت دور از انتظار نیست به عبارت دیگر، این نوسانهای مثبت با دامنه کم موجب آماده شدن روند نزولی جدید است تا شاخص کل بورس به سوی محدوده حمایت یکمیلیون و ۶۰۰هزار حرکت کند.
او پیشبینی کرد: به دلیل خوب نبودن وضع بورس و نوسانهای رو به پایین بعید است که تا آخر سال پولهای درشت و بزرگ وارد بورس شود.
وضع طلا و ارز
این کارشناس بازار سرمایه درباره اوضاع طلا گفت: در کوتاهمدت در دو هفته آینده احتمالا تا محدوده هر گرم ۳میلیون و ۶۰۰ تجربه کند و بعد از آن احتمال موج برگشتی تا ۳میلیون و ۳۰۰هزار تومان بعید نیست، اما طلا در بلندمدت نوسانی است.
امینالرعایا افزود: نوسانهای دلار نیز مشابه طلا است. ارز در بلندمدت نوسانی است و صعود و نزول این ارز موقتی است، اما در کوتاهمدت احتمال یک نوسان ریز بین محدوده ۵۹هزار و ۵۰۰ تا ۶۰هزار ۵۰۰ وجود دارد و بعد از آن احتمال یک صعود موقت به ۶۴هزار تا ۶۶هزار تومان رخ دهد.
او پیشبینی کرد: نوسانهای جهشگونه طلا و ارز بر اساس تکنیکال تا شروع روند جدید تمام شده است و اکنون در فاز استراحت و در جا زدن هستند.
ملک
امینالرعایا اظهار کرد: بازار ساختمان در سال جاری همراه با رکود تورمی است به دلیل گرانی مصالح ساختمانی، قیمت تمامشده ساختمان بیشتر از قبل است، اما به دلیل بالا نرفتن قدرت خرید در بخش تقاضا با کاهش خریدار روبهرو هستیم.
کلمه رکود تورمی از دوکلمه Stagflation به معنی راکد و Inflation به معنی تورم گرفته شده است. رکود تورمی را اصطلاحی مینامند که به همراه خود طوفانی از اخبار ناگوار را میآورد. این اصطلاح در زمان افت طولانیمدت اقتصاد آمریکا زمانی که تورم شدید و اقتصادی رو به نزول بود، در دهه ۱۹۷۰ شکل گرفت. آمریکا بعد از جنگ جهانی، یک رونق اقتصادی فزاینده را تجربه میکرد؛ در دهه ۱۹۶۰، بانک مرکزی تصمیم گرفت از سیاست پولی خود برای بالابردن تقاضای محصولات و خدمات و همچنین پایین نگهداشتن بیکاری استفاده کند.
او ادامه داد: با گران شدن حاملهای انرژی مخصوصا بنزین، جهش قیمت ساخت در ملک افزایش قابل ملاحظه رخ خواهد داد اما همچنان طرف تقاضا ضعیف خواهد بود.
خودرو
امینالرعایا گفت: در بازار خودرو شوکهایی به این بازار با واردات خودرو داده میشد که با توجه به تائید و تکذیبهای صورتگرفته از سوی دولت، همچنان بازار خودرو در وضع رکود است چون مانند سالهای قبل جهشهای هیجانی در ارز را فعلا نداریم.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان به سرمایهگذاران توصیه کرد: برای کسب خبرهای صحیح از منابع خبری معتبر و همچنین از اطلاعیههای معتبر کدال استفاده کنند و بهترین گزینه با توجه به رکود سایر بازارها، صندوقهای با درآمد ثابت و سپردههای بانکی است.
صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت حداقل بازده مورد انتظار را نصیب سرمایهگذاران خود میکنند. افرادی که واحدهای این صندوقها را خریداری میکنند، در واقع سرمایهگذارانی کمریسک هستند. این افراد انتظار دارند سودی معقول با حداقل ریسک ممکن را به دست آورند. به همین علت مدیران این صندوقهای سرمایهگذاری، منابع مالی حاصل از فروش واحدهای این صندوقها را عمدتاً به خرید اوراق بهادار بدون ریسک یا کمریسک مثل اوراق مشارکت، اوراق اجاره، اوراق خزانه و… اختصاص میدهند تا بتوانند سود مورد نظر را برای سرمایهگذاران محقق کنند.
توضیح شکل شاخص بورس: شاخص کل بورس پس از پایان موج برگشتیB با ریزموج g، پیشبینی میشود روند نزولی موج A را با موج جدید ۵ تا ۷ موجی C آغاز کند که در این موج کاهشی همانطور که در شکل مشاهده میشود (شمارههای ۱ تا ۵) نقاط ۳ با حمایت یکمیلیون و ۷۸۰ تا ۸۳۰ هزار و ۵ با حمایت یکمیلیون و ۶۵۰ هزار واحد قرار دارد.
افزایش ۱۲۲۷واحدی شاخص کل بورس
شاخص کل بورس در اولین روز کاری با افزایش هزار و ۲۲۷واحدی در تراز ۲میلیون و ۳هزار واحدی ایستاد. روز گذشته حمایتهایی هر چند کم را در تعدادی از نمادهای تاثیرگذار بر شاخص کل بورس سبب شد که اندکی از فشار فروش در نمادهای مورد حمایت کاسته شود، اما همچنان فشار فروش برای نقد شدن و خروج پول هوشمند از بازار سرمایه مطابق هفته گذشته ادامه پیدا کرد.
در اولین روز کاری بورس، ارزش معاملات خرد ۱.۶همت شد که مقدار بسیار کمی برای بورس تهران است. همچنین ۱۴۴میلیارد تومان پول حقیقی از بورس و ۲۰۰میلیارد تومان از صندوقهای با درآمد ثابت خارج شد.
کارشناسان معتقدند که در صورت ادامهدار بودن فشار فروش و خروج پول حقیقی از بورس احتمال از دست رفتن تراز ۲میلیون واحدی و ورود به سطح یکمیلیون واحدی وجود دارد.
بازنشر فانوس دریا به نقل از اقتصاد سرآمد