به گزارش اقتصادسرآمد، بر اساس نمودار شاخص کل بورس که همراه با ابرهای ایچیموکو است. سطح ۲میلیون و ۱۵۰هزار واحدی که یک حمایت برای نماگر اصلی بورس بود در ابتدای بهمن شکسته شده است و با توجه به نفوذ شاخص کل بورس به داخل ابر آبی رنگ، با احتمال بالا باید منتظر رسیدن شاخص کل بورس به کف ابر آبی ایچیموکو بود به عبارت دیگر، شاخص کل بورس به دلیل بودن در ابر دارای حرکت نوسانی-فرسایشی نزولی تا سطح ۲میلیون و ۸۰هزار واحد است و بقیه حرکت شاخص کل بورس بستگی کامل به نوع واکنش به این تراز دارد.
اندیکاتور ایچیموکو ichimoku cloud از مهمترین سیستمهای معاملاتی امروزی به حساب میآید. این اندیکاتور اولین بار توسط ژاپنیها ایجاد شد. ایچیموکو کارایی بسیار خوبی در قالبهای زمانی مختلف مانند هفتگی یا دقیقهای دارد.
در ادبیات ژاپن، ایچیموکو به معنی ایجاد تعادل در یک نگاه میباشد. ابر ایچیموکو به علت فرم خاصی که دارد، این امکان را به معاملهگر میدهد تا در لحظه، صعودی یا نزولی بودن روند را تشخیص دهد.
بازار سرمایه این روزها آماج خبرهای بد از سوی داخل و خارج از کشور است. خارج از کشور به دلیل شروع مناقشههای منطقهای که از چند ماه گذشته در باریکه غزه شروع شد و هنوز نیز ادامه دارد و سایه آن بر سر فعالان بازار سرمایه سنگینی میکند.
نوار غزه ۳۶۴ کیلومتر مربع مساحت دارد. این باریکه هماکنون ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. غزه متراکمترین نقطه جمعیتی جهان (با بیش از ۶ هزار و صد نفر در هر کیلومترمربع) محسوب میشود. حدود ۷۰ درصد فلسطینیهای ساکن نوار غزه از بخشهای دیگر فلسطین به این منطقه آواره شدهاند. غزه با مصر و رژیم اشغالگر قدس مرزهای مشترک دارد. غزه ۱۱ کیلومتر با مصر و ۵۱ کیلومتر با فلسطین اشغالی مرز مشترک دارد و از ۴۰ کیلومتر ساحل مدیترانهای نیز برخوردار است.
آبان ماه بود که درگیری بین دو طرف در فلسطین آغاز شد و «اقتصاد سرآمد» در مطلبی با عنوان «بورس به اخبار سیاسی وزن میدهد» به آن پرداخت و علی اسکینی، کارشناس بازار سرمایه درباره آن گفته بود: « بورس این روزها غیر از قیمت ارز، تورم و… به اخبار سیاسی نیز در حال وزن دادن است. غافلگیری که بعد از شروع جنگ باریکه غزه در بازار برای فعالان بورس پدید آمد، سبب شد که گروهی از سرمایهگذاران برای فروش هر چه سریعتر اقدام کنند.»
پسلرزههای تصمیمهای خلقالساعه
انتشار اطلاعیه شرکتهای پالایشی در کدال پس از تصمیم هفته گذشته درباره تغییر نرخ محاسبه بنزین دریافتی تولیدشده پالایشگاهها از سوی پخش و پالایش سبب شد از یکسو عرضه سهام پالایشی در بورس افزایش و به تبع آن این گروه، کاهش قیمت را تجربه کنند و از سوی دیگر، سرمایهگذاران گروههای دیگر از ترس تسری یافتن این گونه تصمیمها به موارد مشابه با احتیاط بیشتری بازار سرمایه را دنبال میکنند که این مورد نیز به تفضیل در گزارش قبلی با عنوان «تصمیمهای خلقالساعه؛ نزول ۶۲هزار واحدی شاخص کل بورس» در «اقتصاد سرآمد» به ان پرداخته شد.
کاهش ۷۷۶۰واحدی شاخص کل بورس
شاخص کل بورس با کاهش ۷هزار و ۷۶۰واحدی در سومین روز کاری در تراز ۲میلیون و ۱۲۰هزار واحدی ایستاد. فولاد مبارکه اصفهان با ۹۲۱، پالایش نفت اصفهان با ۶۵۳، سرمایهگذاری غدیر با ۶۲۲، سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) با ۵۱۸ و بانک ملت با ۵۱۱واحد بیشترین تاثیر منفی را در کاهش شاخص کل داشتند و در نقطه مقابل فولاد خوزستان با ۲۶۲، زامیاد با ۱۷۰، فولاد خراسان با ۱۳۹ و توليدي فولاد سپيدفراب كوير با ۱۲۰واحد تاثیر مثبت مانع از کاهش بیشتر شاخص کل بورس شدند.گروه انبوهسازی (ساختمان) با کسب ۵۶۴میلیارد تومان رتبه نخست برترین گروههای صنعت در بورس را کسب کرد و گروههای خودرو با ۲۹۳، فلزات اساسی با ۲۷۷، گروه شیمیایی با ۲۰۰ و سیمان با ۱۴۷میلیارد تومان رتبههای بعدی را در بورس از آن خود کردند.
کم بودن ارزش معاملات خرد
ارزش معاملات خرد سومین روز کاری حدود ۵همت تومان است که فاصله معناداری با روزهای پر رونق یعنی محدوده ۱۰همت تومانی دارد. کم بودن ارزش معاملات خرد یکی از مواردی است که مورد استناد فعالان بازار سرمایه برای شناخت وضع جاری بورس است و سطح پایین ارزش معاملات خرد از رخوت بازار سرمایه نشان میدهد.
معاملات خرد همان معاملات عادی هستند که توسط سهامداران خرد صورت میگیرد. این نوع از معاملات شامل محدودیتهای قیمتی و حجمی هستند. این امر بر خلاف معاملات بلوکی است که هیچگونه محدودیتی در رابطه با قیمت و حجم نداشتند. سرمایهگذارانی که بهصورت حرفهای در این بازار مشغول هستند در فرایند انتخاب بهترین سهام از ارزش معاملات خرد برای تصمیمگیری استفاده میکنند، زیرا حجم و ارزش معاملات خرد در بورس میزان نقدشوندگی روزانهی این بازار را مشخص میکند و اطلاعاتی را دررابطهبا خریدوفروش سهام به سرمایهگذاران ارائه میدهد. در واقع میتوان گفت در یک روز معاملاتی سهام هر نماد بورسی با قیمتهای مختلف و حجمهای متفاوت به فروش میرسد.
خروج پول از صندوقهای با درآمد
ثابت و سهام
۳۸۰میلیارد تومان خروج پول حقیقی از بازار سرمایه و ۴۰۰میلیارد نیز از صندوقهای با درآمد ثابت در آمار معاملات روز گذشته ثبت شد. به طور معمول نقدینگی در میان بازار سهام و صندوق با درآمد ثابت جابهجا میشود، اما از یک ماه گذشته و با رونق بازارهای موازی ارز، طلا، خودرو و… سبب شد که این موازنه تغییر کند. ادامه این روند میتواند عمق رکود موجود در بورس را بیشتر کند چراکه این روند خروج پول هوشمند از بورس سبب کاهش نقدینگی جاری در بازار سرمایه میشود و در ادامه میتواند جذابیت بورس را کاهش دهد.
این باور در بین بسیاری از معامله گران وجود دارد که همواره برخی از اشخاص حقیقی و حقوقی با استفاده از اطلاعات و یا تحلیل قویتر نسبت به بقیه، در قیمتهای بهتر یا زمان مناسبتری اقدام به خرید یا فروش سهام میکنند و با رصد معاملات این افراد می توان معاملات انجام داد.
بازنشر مرینپرس به نقل از اقتصاد سرآمد