نادر پسنده ادامه داد: در ساعات اولیه وقوع سانحه، کشور عمان به مرکز منطقه ای کمک های اضطراری (میمک) و سایر کشورهای عضو راپمی (بحرین- ایران- کویت- قطر- عراق و عربستان) اطلاع رسانی در خصوص بروز آلودگی را انجام داد.
به گفته پسنده، در مرحله بعدی انجام مانور، کشور عمان با توجه به گستردگی سطح آلودگی نفتی، درخواست کمک منطقه ای از سایر کشورهای همسایه برای مقابله با آلودگی کرد.
وی گفت: با مشارکت افسران ملی مقابله با آلودگی کشورهای خلیج فارس و دریای عمان، محل وقوع آلودگی، میزان گسترش مواد نفتی، احتمال ورود آلودگی به آبهای کشورهای مجاور، مورد بررسی قرار گرفت و کشورهای بحرین- ایران- قطر و کویت برای اعزام تیم های عملیاتی به همراه شناور و تجهیزات مقابله (بوم، اسکیمر و دیسپرسانت و….) اعلام آمادگی کردند.
بر اساس این گزارش، مانور منطقه ای در روز ۱۴ آذرماه با مهار آلودگی در آبهای عمان به اتمام رسید و در خاتمه، دبیرکل مرکز منطقه ای کمک های اضطراری میمک از همکاری و مشارکت کشورهای منطقه دریایی راپمی در مانور مذکور تقدیر کرد.
شایان ذکر است مانور یاد شده بدون هماهنگی قبلی و به منظور سنجش آمادگی افسران مقابله با آلودگی کشورهای منطقه و افزایش تعامل و همکاری در اجرای طرح اقتضایی مقابله با آلودگی منطقه ای توسط مرکز میمک/راپمی برگزار شد.