اخبار تجارت جهانی آبزیان / گزارش شماره ۱۴/۲۰۲۳ اینفوفیش به تاریخ ۱ آگوست ۲۰۲۳

مشتمل بر آخرین اخبار تحولات و سیاست گزاری کشورها از جمله: توسعه برنامه هوشمندسازی شهرک های شیلاتی اندونزی کاهش تعرفه واردات محصولات شیلاتی شیلی به هندوستان تجاری شدن طرح دانش…

  • مشتمل بر آخرین اخبار تحولات و سیاست گزاری کشورها از جمله:
  • توسعه برنامه هوشمندسازی شهرک های شیلاتی اندونزی
  • کاهش تعرفه واردات محصولات شیلاتی شیلی به هندوستان
  • تجاری شدن طرح دانش بنیانی دانشگاه کیندای در هاگاشی-اوزاکا در رابطه با تولید ماهی تون زردباله دورگه به نام burihara
  • و اطلاعات قیمت های انواع آبزیان در بازارهای عمده جهان

اندونزی : توسعه برنامه هوشمندسازی شهرک های شیلاتی

این کشور در حال بهبود مدرن سازی برنامه هوشمند خود در دهکده های ماهیگیری   (Smart Fisheries Village: SFV) است که هدف آن توانمندسازی جوامع ماهیگیری برای افزایش بهره وری، دستیابی به استانداردهای پایدار و بهبود رفاه کلی اقتصادی است. در مرحله اولیه، بیست و دو جامعه ماهیگیری در این برنامه ثبت نام کرده اند که عمدتاً بر شیلات (ماهیگیری و آبزی پروری) و سایر مداخلات مانند گردشگری، بهداشت عمومی و دانش مالی برای بهبود رفاه جامعه متمرکز است. این تلاشی برای تقویت ماهیگیران در مقیاس کوچک و سنتی است که بیشترین سهم را در تولید کل ماهی اندونزی ایفا می کند و موجب می گردد این کشور به عنوان یکی از کشورهای برتر شیلاتی در جهان رشد کند. به گفته وزارت امور دریایی و شیلات، این وزارت با سازمان های غیردولتی و سایر ادارات دولتی و به ویژه NGO ها، برای این پروژه ها در روستاهای سراسر کشور همکاری خواهد کرد. تز طریق این برنامه دولت قصد دارد برای پاسخ به تقاضای رو به رشد جهانی برای محصولات آبزی پروری شبکه ای متشکل از ده ها روستا با مزارع پرورش آبزیان ایجاد کند.

هند / شیلی :کاهش تعرفه واردات محصولات شیلاتی شیلی

در ۱۵ ژوئیه ۲۰۲۳، سرویس ملی شیلات و آبزی پروری شیلی (Sernapesca) و سازمان ایمنی و استانداردهای غذایی هند (FSSAI) تأیید کردند که تحت یک توافق تجاری امضا شده بین این دو کشور که در سال ۲۰۰۶ امضا شده بود ، هند رسماً تعرفه واردات ماهی سالمون و سخت پوستان سرد( تازه) و منجمد از شیلی را کاهش داده است. به گفته مدیر اجرایی شورای ماهی سالمون شیلی “با این تغییر، صادرات شیلی به مزیت های تعرفه ای موثر نزدیک به ۱۵ درصد برای ماهی سالمون دسترسی خواهد داشت، که انگیزه هایی ایجاد می کند و فرصت هایی را برای ترویج فعالیت ها و توسعه منطقه وسیع آبزی پروری جنوب شیلی فراهم می کند. قبل از این توافق، هند ۵ درصد کاهش تعرفه برای ماهی سالمون شیلی داشت.

چین/هنگ کنگ : عکس العمل ها بر سر رهاسازی آب نیروگاه فوکوشیما

چین به ژاپن هشدار داده است که در صورت اجرای برنامه ریزی شده خود در انتشار آب رادیواکتیو تصفیه شده از نیروگاه هسته ای ویران شده فوکوشیما باید «تمام عواقب را متحمل شود». طبق گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، چین تمام اقدامات لازم از جمله تمدید ممنوعیت غذاهای دریایی از ۱۰ استان ژاپن، از جمله فوکوشیما و پایتخت توکیو را زمانی که توکیو شروع به انتشار آب رادیواکتیو تصفیه شده در دریا کند، انجام خواهد داد. اداره کل گمرک گفت که طرح تخلیه آب ناشی از فاجعه هسته ای ۲۰۱۱ به طور کامل منعکس کننده نظرات کارشناسان نبود و تمام اقدامات لازم را برای اطمینان از ایمنی مصرف کنندگان چینی در اولویت قرار خواهد داد.

در همین حال، هنگ کنگ شروع به تقویت بازرسی تشعشعات خود برای غذاهای دریایی ژاپنی کرده است. این کار در اواسط ژوئن با یک فرآیند سه ساعته اضافی در مقایسه با بازرسی وضعیت معمولی قبلی آغاز شده است. این کشور نیز نگرانی خود را نسبت به طرح مذکور اعلام کرده است.

دولت ژاپن تأیید کرده است که صادرات برخی از غذاهای دریایی قبلاً در گمرک چین متوقف شده است.

ژاپن :تقاضای بالا برای ماهی تون زردباله

تقاضا برای ماهی تون زردباله دورگه به نام (burihara) که ابتدا در سال ۲۰۱۷ توسط دانشگاه کیندای در هاگاشی-اوزاکا معرفی شد با افزایش فروش این محصول در سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های سوشی افزایش یافته است. توسعه بازار این نژاد دورگه بین Beisia که یک سوپرمارکت زنجیره ای با ۱۳۰ فروشگاه است و شرکت وابسته به دانشگاه کیندای به نام  Shoku En Co., Ltd. انجام شده است. بیسیا در سال ۲۰۱۸ با ۱۰۰۰ ماهی شروع به عرضه این ماهی به نام بوریهیرا در فروشگاه های خود کرد که این تعداد به ۱۵۰۰۰ ماهی در سال ۲۰۱۹، ۲۰۰۰۰ در سال ۲۰۲۰ و ۵۰۰۰۰ ماهی در سال ۲۰۲۱ افزایش یافت. امسال، Beisia در حال افزایش مقدار فروش به ۸۰۰۰۰ ماهی است.

بوریهارا، زاده ماهی تون ماده “buri” یا زردباله (Seriola quinqueradiata) و یک ماهی تون نر”hiramasa” یا زردباله (Seriola lalandi) است و محصول توافقنامه ای است که شش سال پیش برای ترویج آبزی پروری و محصولات دریایی پایدار منعقد شده است.

بازار ماهی کامل و فیله منجمد

ویتنام

در چهار ماهه اول سال ۲۰۲۳، ارزش صادرات ماهی پانگاسیوس با کاهش ۴۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ به ۵۷۰ میلیون دلار رسیده است. در میان مقاصد اصلی بیشترین کاهش ارزش مربوط به چین( -۱۰.۵) و ایالات متحده (-۱۶.۵%)بوده است. از نظر کمیت، چین ۵۶۰۸۴ تن وارد کرده که در مقایسه با از ۸۳۵۹۹ تن سال قبل، کاهش ۳۳ درصدی نشان می دهد، در حالی که ایالات متحده از ۴۶۱۴۸ تن به ۲۳۶۴۲ تن (-۴۹ درصد) کاهش یافته است. در همین حال، از اواخر آوریل، ارزش صادرات پنگاسیوس به اتحادیه اروپا با کاهش ۸ درصدی به ۶۰ میلیون دلار آمریکا نسبت به مدت مشابه سال گذشته رسید ، با کاهش وزنی بین ۱۳ تا ۳۱ درصد به ویژه برای کشورهای عضو، به جز آلمان که افزایش ۷۸ درصدی داشته است. همچنین کاهش برای برخی دیگر از بازارهای اصلی مانند مکزیک (-۴۵%)، کانادا (-۵۱%)، ژاپن (-۱۵%)، برزیل (-۳۳%) و تایلند (-۴۹%) ثبت شد. به گفته برخی از تحلیلگران در این کشور، ارزش صادرات پنگاسیوس به دلیل تورم بالا و رکود اقتصادی جهانی کاهش یافته است.

پرو

در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳، ارزش صادرات جک ماکرل منجمد کامل ۳۶.۶ درصد (۲۶.۴ میلیون دلار آمریکا) نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ افزایش یافت. مقاصد اصلی این محصول کامرون، غنا و نیجریه بودند. برای صادرات کل ماهی ماکرل منجمد، ارزش انباشته ۵.۶ میلیون دلاری آن به معنای رشد ۱۸۰ درصدی بوده که ساحل عاج مقصد اصلی آن است. اگرچه ماهی مرکب و ماهی مرکب جامبو(jumbo flying squid) بارزترین محصول در “ماهیگیری غیر سنتی” هستند، ماهی ماکرل پرو فرصت هایی را برای ادامه صادرات و دستیابی به تعداد بیشتری از بازارهای بین المللی نشان می دهد.

بازار میگوی منجمد

بازار ژاپن

وضعیت کلی

تقاضای فصلی تابستان کنونی برای غذاهای دریایی باعث افزایش فروش میگو در بخش خدمات غذایی شده است. به طور کلی، مصرف تمام انواع محصولات میگو در ژاپن در این دوره وجود دارد.

واردات

در دوره ژانویه تا می ۲۰۲۳، مجموع واردات میگو، بر اساس انواع محصول، به ۷۳ هزار و ۵۷۳ تن در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ رسید و ۶.۹ درصد کاهش یافت. این کمترین میزان ثبت شده از سال ۲۰۲۰ بود. به طور کلی امسال واردات انواع محصولات در مقایسه با سال قبل از همان دوره کاهش یافته است.


عرضه

مجموع عرضه‌ میگوی خام منجمد برای ژانویه تا می ۲۰۲۳ نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲، ۲ درصد کاهش یافت. از میان پنج تامین‌کننده برتر، تنها هند سهم بازار قوی ۲۵.۶ درصدی را با افزایش عرضه به ژاپن حفظ کرد و به ۴۸.۳ درصد رساند.

اندونزی (-۷.۹٪)، ویتنام (-۱۸.۴٪)، آرژانتین (-۲۱.۴٪) و تایلند با ۱۴.۲٪ – ، همگی عرضه کمتری را در این دوره ثبت کردند.

برای دسته محصول آماده و نیمه آماده (شامل میگوی تمپورا)، کل عرضه برای دوره ژانویه-می ۲۰۲۳ نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ نیز ۱۶ درصد کاهش یافت. پنج تامین کننده برتر شامل تایلند با ۳۹.۲ درصد سهم بازار، بیش از ویتنام (۳۴.۱٪)، اندونزی (۱۷.۵٪)، چین (۸.۰٪) و هند (۱.۰٪) پیشتاز بودند. در طول این دوره ، عرضه از پنج تامین کننده اصلی کاهش داشت به جز هند که عرضه آن ۱۷۸.۱٪ (۹۱ تن) افزایش یافت.

در مورد محصولات پخته و منجمد نیز کاهش ۱۵.۷ درصدی در واردات در دوره ژانویه تا می ۲۰۲۳ ثبت کرد. تمام پنج تامین‌کننده اصلی کاهش عرضه را ثبت کردند که تایلند با حفظ سهم بازار ۴۵.۵ درصدی نسبت به ویتنام (۳۲.۴ درصد)، اندونزی (۱۵.۴ درصد)، گرینلند (۴.۹ درصد) و میانمار (۱ درصد) پیشتاز بازار بود.

چشم انداز

انتظار می رود یک فصل قوی از مصرف میگو در تمام انواع محصولات وجود داشته باشد. همچنین انتظار می رود قیمت ها در این مدت اندکی تقویت شوند.

قیمت میگو در بازار ژاپن

بازار ایالات متحده

روند بازار

گزارش شده است که بازار میگوی وارداتی پرورشی در هفته سوم جولای ثابت‌تر به نظر می‌رسد ، اما هنوز مشخص نیست که آیا این می‌تواند الگوی ضعیف تجارت را تغییر دهد یا خیر. علیرغم معاملات ضعیف، بازار میگوهای سایز درشت بدون سر از اکوادور قوی است در حالی که میگوی بدون پوست، ثابت می ماند.

در همین حال، مصرف میگو همچنان ضعیف تلقی می شود، زیرا تقاضا همچنان پایین است.فروشندگان همچنان به دنبال راهبردهای دیگری غیر از دادن تخفیف هستند.

واردات

در پنج ماه اول سال، هند همچنان با ۱۰۵.۹۸۵ تن به عنوان برترین تامین کننده بازار ایالات متحده بود، اما در مقایسه با سال گذشته در همان دوره ۱۲.۶ درصد کاهش داشت. در این سال اکوادور از اندونزی به عنوان دومین تامین کننده عمده در بازار ایالات متحده پیشی گرفت، اگرچه صادرات اکوادورهم ۶.۱% کاهش یافت. اندونزی (-۲۰%)، ویتنام (-۴۱%) و تایلند (-۴۶%) تامین کنندگان اصلی هستند که تحت تأثیر کاهش تقاضا برای میگو در ایالات متحده ناشی از بحران اقتصاد جهانی قرار گرفته اند.

واردات ماهانه میگو از منابع عمده، ۲۰۲۳

عرضه

به دنبال کاهش واردات از تامین کنندگان عمده مانند هند (-۱۲%)، اکوادور (-۱.۵%)، اندونزی (-۲۴.۷%)، ویتنام (-۴۱%) و تایلند(-۴۵.۸٪)،عرضه میگو به ایالات متحده تا می ۲۰۲۳  ۱۷.۵% کاهش یافت. هند همچنان با ۳۵.۴ درصد سهم بازار (افزایش از ۳۳ درصد در سال ۲۰۲۲) بر بازار میگوی ایالات متحده تسلط داشت. در همین حال، اکوادور از اندونزی (دارای سهم ۲۱.۵ درصد) با ۲۷.۳ درصد سهم بازاردر جایگاه دوم قرار گرفت.

چشم انداز

در صورتی که بازار میگوهای پرورشی وارداتی ثابت بماند،احتمالاً بهبود در تجارت میگو مشاهده خواهد شد. با این حال، بهبود کلی در اقتصاد هنوز مشخص نیست و بنابراین تغییر مثبت در تقاضای میگو همچنان غیر قابل پیش بینی است.

قیمت میگو در بازار ایالات متحده

اروپا و بازارهای دیگر

به گفته معاون وزیر کشاورزی و توسعه روستایی ویتنام (MARD) همانطور که در اجلاس میگوی ۲۰۲۳ در شهر هوشی مین در ۲۵ جولای بیان شد، تأکید کرد که صنعت میگوی کشور حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد از ارزش کل صادرات غذاهای دریایی را به خود اختصاص می دهد.( ۳.۵ – ۴.۳ میلیارد دلار آمریکا). در حال حاضر میگوهای ویتنامی به ۱۰۰ کشور جهان صادر می شود که پنج بازار بزرگ آن اروپا، آمریکا، ژاپن، چین و کره جنوبی هستند. با این حال، امسال صنعت میگو به دلیل بحران اقتصادی جهانی آسیب دیده است. در طول پنج ماه اول سال، ارزش صادرات میگوی ویتنام با ۳۴ درصد کاهش به ۱.۲ میلیارد دلار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رسید.همچنین در ماه می با ۲۸ درصد کاهش به ۳۳۱ میلیون دلار آمریکا رسید.

در اتحادیه اروپا، به ویژه، در بازارهای عمده میگوی ویتنامی، واردات تماماً در چهار ماه اول سال کاهش یافته است. اینها شامل هلند (-۶۱%)، آلمان (-۴۱.۶%)، بلژیک (-۴۲%)، فرانسه (-۲۱%)، دانمارک (-۴۹%)، و سوئد (-۳۰.۷%) بودند.



سنگاپور :واردات ماهی و محصولات شیلاتی

HS کد نوع محصولات ۲۰۲۰ ۲۰۲۱ ۲۰۲۲
مقدار (تن) ارزش (دلار) مقدار (تن) ارزش (دلار) مقدار (تن) ارزش (دلار)
۳۰۱ ماهی زنده ۹۱۰ ۲۲۲۷۶ ۹۱۸ ۲۶۹۷۳ ۱۳۱۶ ۲۹۴۰۱
۳۰۲ ماهی تازه (غیر فیله) ۴۱۷۰۸ ۱۳۹۰۴۸ ۳۸۷۰۱ ۱۵۵۹۶۹ ۳۴۹۸۰ ۱۵۸۷۵۳
۳۰۳ ماهی منجمد (غیر فیله) ۲۷۰۰۲ ۱۲۹۵۴۶ ۲۳۷۹۹ ۱۴۵۷۶۲ ۲۴۰۳۷ ۱۷۸۲۳۵
۳۰۴ فیله ماهی منجمد و سایر ۳۳۲۴۱ ۱۱۲۶۲۹ ۲۹۱۴۸ ۱۱۵۰۳۴ ۲۸۶۰۵ ۱۴۵۴۳۳
۳۰۵ ماهی خشک شده نمکسود شده و غیره ۴۴۱۳ ۴۳۲۱۰ ۴۷۹۲ ۴۸۵۱۵ ۴۷۸۶ ۵۸۸۲۴
۳۰۶ سخت پوستان ۲۵۹۸۵ ۱۶۰۷۷۷ ۲۷۵۵۱ ۱۸۹۳۳۷ ۲۸۰۹۹ ۲۲۲۸۴۵
۳۰۷ نرم تنان ۱۴۳۳۶ ۷۴۱۲۸ ۱۷۱۲۱ ۹۶۳۳۵ ۱۸۱۱۵ ۱۱۵۰۵۲
۱۶۰۴ ماهی آماده / نیمه آماده ۴۲۴۸۳ ۱۵۱۱۹۷ ۳۴۵۷۴ ۱۳۹۰۵۹ ۴۰۸۳۰ ۱۵۲۷۰۶
۱۶۰۵ سخت پوستان، نرم تنان، آماده و نیمه آماده ۹۷۰۴ ۹۸۶۱۶ ۱۱۹۰۸ ۱۳۵۳۵۹ ۱۲۹۳۲ ۱۵۰۶۵۲
  مجموع ۲۰۰۲۹۵ ۹۵۳۵۴۹ ۱۸۹۰۵۹ ۱۰۷۸۶۰۰ ۱۹۴۲۸۶ ۱۲۳۹۹۱۴

واردات سنگاپور بر اساس کشور

کشور ۲۰۱۸ ۲۰۱۹ ۲۰۲۰ ۲۰۲۱ ۲۰۲۲
چین ۱۵۲۵۲۲ ۱۵۳۱۰۸ ۱۲۱۵۲۳ ۱۵۱۶۰۲ ۱۷۸۹۳۹
مالزی ۱۴۲۹۶۸ ۱۴۸۵۹۴ ۱۵۱۸۴۹ ۱۷۸۴۲۹ ۱۹۰۷۹۸
ویتنام ۱۴۲۱۰۲ ۱۴۵۴۰۸ ۱۲۲۴۱۵ ۱۱۶۷۴۲ ۱۲۹۶۰۸
اندونزی ۱۲۲۶۷۶ ۱۱۳۵۸۴ ۹۵۳۷۶ ۹۲۶۱۳ ۹۷۷۶۹
نروژ ۸۳۴۷۷ ۷۹۷۴۸ ۷۱۲۴۹ ۸۶۵۰۸ ۱۰۵۰۰۰
ژاپن ۶۶۰۱۴ ۷۴۵۸۸ ۶۲۷۴۸ ۸۸۱۹۳ ۱۰۸۶۰۰
تایلند ۵۵۰۵۳ ۵۱۶۰۵ ۵۵۷۶۲ ۴۱۹۲۹ ۴۱۶۹۰
هند ۴۱۵۶۹ ۳۵۶۸۱ ۳۰۰۲۷ ۳۷۱۷۲ ۴۱۰۰۲
فرانسه ۳۹۲۴۹ ۱۸۲۳۷ ۱۱۹۵۰ ۹۸۹۴ ۱۲۵۰۴
استرالیا ۳۹۲۳۲ ۳۱۹۰۳ ۲۹۵۴۲ ۴۲۵۷۷ ۳۳۶۷۰
مجموع (به علاوه سایر کشورها) ۱۱۷۶۸۱۰ ۱۱۳۹۴۸۵ ۹۸۴۵۶۹ ۱۱۰۷۶۶۶ ۱۲۷۶۲۱۶



تعداد بازدید:
۰

لینک کوتاه: کپی کن!

منبع

بازدید: 88

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *