فتحاله ابوعلی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود:رهاسازی بچه ماهی در تالاب هورالعظیم (هورالهویزه) با همکاری و نظارت کارشناسان شیلات ، دامپزشکی و حفاظت محیط زیست خوزستان انجام شد.
وی رهاسازی بچه ماهی در منابع آبهای داخلی را در راستای حفاظت از ماهیان باارزش ژنتیکی بومی ارزیابی کرد و افزود: پارسال حدود ۲۷میلیون قطعه بچه ماهی بومی و سازگار با محیط طبیعی در آبهای داخلی استان رهاسازی شد.
مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به اینکه نظارت بر صید آبهای داخلی و تالاب ها برعهده محیط زیست و صید دریایی برعهده شیلات است افزود: پارسال حدود ۱۳هزار تن انواع ماهیان بومی در آبهای داخلی و تالاب های استان صید شد که نقش مهمی در پایداری اشتغال ساکنان اطراف پهنه های آبی و تامین معیشت آنان داشته است.
آب تالاب هورالعظیم که از سیلابهای زمستانی رودخانههای کرخه و دجله تامین و تغذیه میشود نه تنها برای ساکنان اطراف آن که به پرورش گاومیش و صیادی مشغول هستند اهمیت حیاتی است بلکه در تعدیل آب و هوا و چرخه حیات نقش بسزایی ایفا میکند.
به گزارش ایرنا حوضچههای یک، دو و سه تالاب هورالعظیم به تازگی با پیگیری سازمان حفاطت محیط زیست در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است تا مسیر حفاظت از این پهنه آبی باارزش هموارتر شود.
مساحت تالاب هورالعظیم در غرب خوزستان حدود ۴۵۰هزار هکتار مساحت دارد که ۳۰۰هزار هکتار آن در خاک عراق و ۱۵۰هزار هکتار آن در محدوده خاک جمهوری اسلامی ایران واقع شده است.
این تالاب در محدوده شهرستان هویزه در زمان جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران صدمات و لطمات زیادی را متحمل شد به گونهای که بخش مهمی از نیزارهای طبیعی این تالاب توسط رژیم بعثی عراق به آتش کشیده شد و بسیاری از ساکنان آن گرفتار کوچ اجباری به دیگر نقاط این کشور شدند.
در تابستان ۱۳۹۶ آتش سوزی گسترده در این تالاب ، هوای بسیاری از شهرهای مرزی استان و حتی کلانشهر اهواز را آلوده کرد ولی به لطف بارندگی های زودرس پاییزی این آتش سوزی مهیب مهار شد تا اکثر شهروندان خوزستانی نفس راحتی بکشند.
۳۰۰هزار بچه ماهی در تالاب بینالمللی هورالعظیم رهاسازی شد
فتحاله ابوعلی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود:رهاسازی بچه ماهی در تالاب هورالعظیم (هورالهویزه) با همکاری و نظارت کارشناسان شیلات ، دامپزشکی و حفاظت محیط زیست خوزستان انجام…