محمدرضا عباسی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سالانه بیش از ۶۷ میلیون ماهی زینتی در استان اصفهان تولید میشود که از این شمار افزون بر ۲۰ میلیون قطعه گونه ماهی قرمز یا گلد فیش است.
وی با بیان اینکه تولید و پرورش ماهی زینتی در استان مختص عید نوروز نیست و انواع گونهها و واریتهها در طول سال تولید میشود، افزود: مراکز تولید و پرورش ماهیهای زینتی استان اصفهان بیشتر در کاشان، آران و بیدگل و نجف آباد بوده که به سایر استانها از جمله تهران، مشهد و مناطق جنوبی کشور نیز صادر میشود.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه ماهی قرمز گونه مهاجم نیست اما نباید در رودخانهها و منابع آبی آزاد رهاسازی شود، گفت: نگهداری ماهیهای زینتی به لحاظ ایجاد آرامش اهمیت دارد و طبق اعلام سازمان دامپزشکی ماهیهای قرمز و سایر گونههای ماهی زینتی هیچ مشکلی به لحاظ ویروس کرونا ندارند ضمن اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی در این زمینه نیز ضروری است.
عباسی به انواع گونههای ماهی زینتی پرورشی در استان اصفهان اشاره کرد و گفت: انواع گلد ویدئو، گوپی، مولی و آنجل که از گونههای زنده زا و ماهی زبرا که تخم گذار است از جمله ماهیان زینتی و آکواریومی هستند و برای تنوع میتوان با رعایت اصول صحیح در خانه نگهداری کرد.
ماهی قرمز در تُنگهای دهان بسته نگهداری نشود
وی خاطرنشان کرد: ماهی قرمز را نیز نباید در تُنگهای دهان بسته که قابلیت اکسیژن رسانی ندارند، نگهداری کرد و برای تعویض آب با توجه به کلر موجود باید ۲۴ ساعت بماند و سپس تعویض شود؛ ماهی قرمز را در آکواریم های کوچک که امکان اکسیژن رسانی دارد میتوان به مدت طولانی در منزل نگهداری کرد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه پرورش ماهی زینتی امروزه به یک فعالیت اقتصادی تبدیل شده و درآمدزا است، خاطرنشان کرد: سال گذشته با ورود کرونا به کشور و شایعاتی که در زمینه احتمال ناقل بودن ماهی قرمز مطرح شد بازار فروش ماهی زینتی تحت تأثیر قرار گرفت اما امسال این مشکل نیز برطرف شده و تولید و فروش انجام میشود.