كنكاشي در نامه انجمن مهندسی دریایی ایران!

گروه مهندسی دریا- ایرج گلشنی- برگزاري نمايشگاه دريايي در كيش، قبل از شروع، حرف‌وحديث‌های زيادي داشت و در حين اجرا، ماجراها داشت و بعد از اتمام نیز همچنان حرف‌وحديث‌ها ادامه…

كنكاشي در نامه انجمن  مهندسی دریایی ایران!

گروه مهندسی دریا- ایرج گلشنی- برگزاري نمايشگاه دريايي در كيش، قبل از شروع، حرف‌وحديث‌های زيادي داشت و در حين اجرا، ماجراها داشت و بعد از اتمام نیز همچنان حرف‌وحديث‌ها ادامه پيدا كرد. 
روزنامه دریایی اقتصاد سرآمد براساس رسالت رسانه‌اي خود، تحليل‌هاي متعددي درباره نمايشگاه كيش منتشر كرد و کم‌کم مباحث مطرح‌شده رو به پايان بود كه نامه‌اي از سوی انجمن مهندسي ايران، دهان زخم را دوباره باز كرد و داغ‌دل اهالي دريا را مجددا تازه کرد. 
در پي انتشار اين نامه، تماس‌هاي اهالي دريا با دفتر روزنامه، ما را مجبور كرد كه مجددا نگاهي به نمايشگاه صنایع دریایی كيش بيندازيم و با كنكاشي در اين نامه، نگاه‌ها و نظرهاي منعكس‌شده به روزنامه را در اين تحليل بياوريم: 

نخست: نمايشگاه جامع دريايي كيش!
همان‌گونه می‌دانیم نمايشگاه صنایع دريايي‌ای كه در كيش برگزار شد، گران‌ترين و كم‌رونق‌ترين نمايشگاهي بود كه طي چندسال اخير برگزار شده بود. نظرسنجي و آرای شركت‌كنندگان و كارشناسان همگي نشان داد كه اقدامي كم‌خاصيت بود و به هيچ‌وجه، نيازها، خواست‌ها و انتظارات فعالان دريايي را برآورده نكرد. اين ضعف بزرگ موجب نقد و ناله بسياري از اهالي دريا شد. 

دوم: برگزاركنندگان نمايشگاه كيش 
همانطورکه می دانید و  مي‌دانيم، برگزاركنندگان نمايشگاه كيش، سال‌هاست اين نمايشگاه را برگزار مي‌كنند. پايه اصلي اين برگزاركنندگان، انجمن مهندسي درياست كه در اين‌باره هم خود را به‌شدت صاحب صلاحيت مي‌داند و هم هرساله پيگير برگزاري نمايشگاه است؛ زيرا بخش مهمي از بودجه سالانه خود را از همين نمايشگاه تامين مي‌كند. آنچه تماس‌ها با روزنامه دریایی اقتصاد سرآمد بر آن تاكيد دارد و ما آن را به صراحت بيان مي‌كنيم، اين است كه انجمن مهندسي دريايي ايران ‌تقريبا هيچ فعاليتي در طول سال ندارد و تنها زماني فعال مي‌شود كه پاي نمايشگاه به‌ميان مي‌آيد. از اين رو، جاي نقد است كه چرا يك انجمن به اسم اعضاي خود، در جايگاهي قرار مي‌گيرد كه به جاي اين‌كه انجمن علمي باشد، انجمن نمايشگاه شده است! 
 
سوم: نامه انجمن مهندسي ايران 
در پي اين نقد و اعتراض‌ها، انجمن مهندسي دریایی ايران در كمال تعجب! نامه‌اي منتشر كرد كه اصل و ماهيت آن نامه، دفاعيه از انجمن است بر مبناي انكار مشاركت در برگزاري. انجمن در اين نامه به همين مقدار بسنده نكرده و با تاييد ضعف مفرط نمايشگاه كيش، گناه آن را به گردن «برگزاركنندگان» مي‌اندازد! در حالي كه خود از برگزاركنندگان نمايشگاه بوده و هست.  
كارشناساني كه طرف مشاوره و مصاحبه روزنامه دریایی اقتصاد سرآمد قرار گرفته‌اند، اين اقدام انجمن را «فرار به جلو» تلقي كرده‌اند كه به نوعي توهين به درك و شعور مخاطبان و اعضاي خود است، زيرا انجمن مهندسي ايران طی سال‌های متمادی يكي از اعضاي برگزاركننده یا واگذارکننده بوده است و اين‌كه در نامه خود، ضمن اعتراف به ضعف‌ها و ناموفق‌بودن نمايشگاه، سعي مي‌كند گناه را به گردن ديگران بيندازد و خود را تبرئه كند که این موضوع چندان منطقي و اخلاقي نيست. به ناچار شاید ‌بتوان گفت؛ اين انجمن هم شرط همكاري حرفه‌اي را باخته است و هم اخلاق حرفه‌اي را. 
 
انجمن علمي؟! 
كدام انجمن علمي؟ وقتي از مصاحبه‌شوندگان پرسيديم كه اين انجمن مهندسي دريايي بنابر اسناد، يك انجمن علمي است، به صراحت گفتند: باید پرسید این انجمن علمی!‍ در طول سال‌جاري، چند مطلب يا كتاب يا نشست علمي برگزار كرده است؟ چه منش و رفتاري داشته كه به استناد آن بگوييم علمي هستند و كار علمي كرده‌اند؟ 
نظر اعضاي انجمن 
با برخي اعضاي انجمن مهندسي ايران تماس گرفتيم. برخي اصلا حاضر به گفت‌وگو نشدند و علاقه‌اي نداشتند كه نام آن‌ها به‌عنوان عضو انجمن مطرح باشد. يكي گفت، سال‌هاي‌سال است كه هيچ ارتباطي با انجمن نداشته و اكنون اگر اسم وي در فهرست اعضاي انجمن است، تعجب مي‌كند. 
ديگري گفت:‌ طي دوسال اخير، كم‌ترين تماس يا ارتباطي نداشته و انجمن هيچ فعاليتي براي اعضاي خود نداشته است. آن‌ها دورهمي محدود خود را دارند و به‌دنبال منافعي هستند كه از اسم و عنوان انجمن به سمت آن مي‌روند. از چندين نفر ديگر از اعضا، درباره نامه اخير انجمن‌شان پرسيديم كه همگي اظهار بي‌اطلاعي كردند. يكي از اين اعضا كه نامش در فهرست اعضاي انجمن است با تعجب از ما پرسيد: مگر انجمن فعال است؟ 
 
اصالت يا مصلحت؟ 
اصالت يك انجمن به اعضا و اساسنامه آن است يا به مصلحت‌انديشي گروهي خاص؟ اگر به اعضا و اساس‌نامه آن است، پس بايد در قواره اساس‌نامه عمل كرده و به اعضاي خود بها بدهند. مثلا گزارش كنند كه طي سال‌جاري چند فعاليت علمي داشته‌اند؟ چندبار با اعضاي خود نشسته يا نظر آن‌ها را جويا شده‌اند؟ و چقدر به اعضاي خود اهميت داده و به آن‌ها پرداخته‌اند؟ و اگر ممكن است گزارشي از اين فعاليت‌ها در اختيار روزنامه دریایی اقتصاد سرآمد هم قرار گيرد تا با انتشار آن، اعضا و افكار عمومي اهالي دريا در جريان فعاليت‌هاي انجمن خود قرار گیرند.  اين‌كه مصاحبه‌شوندگان حاضر نيستند نظرشان به اسم خودشان منتشر شود، چه معنايي مي‌تواند داشته باشد؟ اين‌كه اعضا در جريان سياست‌ها و فعاليت‌هاي انجمن خود نيستند را چگونه بايد ارزيابي كرد؟ پرسش‌های بي‌پاسخ اعضایی را كه مي‌گويند انجمن مهندسي ايران باید پاسخ دهند نه ما. 
ما در اين موارد قضاوتي نمي‌كنيم. نظرسنجي‌هاي ما محرمانه است و غيرقابل تكرار نيست. ما در روزنامه دریایی اقتصاد سرآمد حاضريم باحضور هيات‌مديره انجمن اين مصاحبه‌ها و نظرسنجي‌ها را تكرار كنيم. همچنین آماده برگزاري نشست و مصاحبه با اعضاي هيات‌مديره هستيم و آماده انتشار جوابيه آن‌ها؛ تا به هر شكل ممكن حسن‌نيت خود را اثبات كنيم. آنچه ما منتشر مي‌كنيم، واقعيتي است كه از زبان‌ها و انديشه‌ها منعکس‌شده و ما مي‌شنويم و به استناد آن‌ها عمل مي‌كنيم. اگر موردي غير از اين هست و اعضايي كه حاضر به دفاع يا توضيح هستند، در خدمت‌شان قرار مي‌گيريم. هرچه هست، برآيند واقعيت را تلخ مي‌دانيم و اين روند را به نفع يك انجمنی كه مي‌تواند در خدمت توسعه دريايي كشورمان باشد، نمي‌دانيم.

بازنشر فانوس دریا به نقل از اقتصاد سرآمد

بازدید: 4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *