افزایش صادرات مازندران به روسیه و کشورهای همسایه

طبق گزارش ایرنا به نقل از صنعت و معدن مازندران، محسن کاکویی اعلام کرد که عمده کالاهای صادراتی مازندران به روسیه شامل سیمان، گچ، لبنیات و مواد غذایی بوده است.…

افزایش صادرات مازندران به روسیه و کشورهای همسایه

طبق گزارش ایرنا به نقل از صنعت و معدن مازندران، محسن کاکویی اعلام کرد که عمده کالاهای صادراتی مازندران به روسیه شامل سیمان، گچ، لبنیات و مواد غذایی بوده است. معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت مازندران همچنین افزود که صادرات به کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، پاکستان، هند و ترکیه نیز به لحاظ ارزش رشد قابل توجهی داشته است.

در همین حال، ناهید شهرامی نیا، رئیس اداره ترانزیت و حمل و نقل بین المللی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران، اعلام کرد که از ابتدای فروردین تا پایان دی ماه سال جاری، سه میلیون و ۶۳۵ هزار تن کالا از طریق بنادر استان وارد کشور شده است که عمدتاً شامل ذرت دامی، جو دامی و انواع روغن بوده است. وی همچنین افزود که در این مدت بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا از مازندران به کشورهای اطراف صادر شده که بیشتر شامل سیمان، فرآورده‌های لبنی و مواد معدنی بوده است. میزان ترانزیت کالا در این مدت نیز بیش از ۳۵ هزار و ۶۹۰ تن اعلام شد.

شهرامی نیا همچنین گفت که در این مدت، بندر امیرآباد فعال‌ترین بندر در حوزه واردات و صادرات و بندر فریدونکنار فعال‌ترین بندر در حوزه ترانزیت بوده است.

مازندران سه بندر دارد: بندر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و بندر فریدونکنار. منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال قدمت، ۸۸ هکتار وسعت و ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی، ظرفیت تخلیه و بارگیری انواع کالاها و پذیرش کشتی‌های تجاری تا ۶ هزار و ۵۰۰ تن را دارد. اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار نیز زیرمجموعه این اداره کل است.

بندر فریدونکنار حدود ۵۵ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر نقش مهمی دارد. این بندر به دلیل نزدیکی به جاده‌های هراز و فیروزکوه، نزدیک‌ترین بندر به مرکز کشور است و عمدتاً در زمینه تخلیه و بارگیری فرآورده‌های نفتی، غلات و کالاهای عمومی فعالیت می‌کند. بندر فریدونکنار با ۲ پست اسکله، سالانه حدود ۷۰۰ هزار تن ظرفیت بارگیری و تخلیه کالا دارد.

شهر بندری نوشهر در ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد و در اردیبهشت ماه سال ۹۰ به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.

بازنشر فانوس دریا به نقل از اقتصاد آبی

بازدید: 8

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *