به گزارش «پایگاه خبری گفتمان دریا»، سعید رسولی، معاون حمل و نقل وزیر راه وشهرسازی و سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر ضرورت ارتقای سطح همکاری های حمل و نقلی ایران با کشورهای همسایه به ویژه همسایگان حاشیه دریای خزر، گفت: تشکیل کنسرسیوم لجستیک دریایی خزر، دیجیتالی کردن کریدورها و توسعه ظرفیت کشتیرانی و حمل و نقل کانتینری دریای خزر از جمله موارد مدنظر در سومین اجلاس همکاری های اقتصادی کشورهای حاشیه دریای خزر بود.
رسولی در گفت و گو با رادیو اقتصاد (روی خط خبر) درباره همایش اقتصادی خزر که با حضور معاون اول رییس جمهور و نخست وزیر کشورهای ساحلی خزر اعم از روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان برگزار شد و تاثیرات این همایش ، اظهار کرد: توسعه روابط با کشورهای همسایه از موضوعات بسیار مهم و در دستور کار دولت است و این نشست نیز، نشست همسایگان حاشیه دریای خزر بود که برای ما بسیار حائز اهمیت تلقی میشود و ریاست دورهای آن بر عهده ایران بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه نشست مذکور در جهت همکاریها در شقوق مختلف حمل و نقل حائز اهمیت است، عنوان کرد: خوشبختانه ما طی موافقتنامههای دو جانبه و چند جانبه که پیش از این مدنظر قرار گرفته است، توانستیم موضوعات مهمی در پنلها، قطعنامه و گزارش نهایی شاهد باشیم و در مسیر ارتقای سطح همکاریهای ایران با کشورهای همسایه دریای خزر گام برداریم.
سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی گفت: موضوع تشکیل کنسرسیوم لجستیک دریایی خزر از سوی جمهوری اسلامی ایران مطرح و برای این کنسرسیوم مأموریتهای متعددی احصاء شد که یکی از آنها، تشکیل بانک اطلاعات جامع لجستیک مربوط به همه همسایگان دریای خزر بود. رسولی افزود: همچنین موضوع دیگر توسعه گردشگری و مسافری دریایی در دریای خزر بود که این مسئله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و از سوی همه اعضا، مورد تاکید قرار گرفت.
امضای ۲ سند همکاری بین ایران و روسیه
رسولی در مورد نحوه همکاریها، قدرالسهم، توسعه همکاریهای فی مابین و…، خاطرنشان کرد: با حضور وزیر حمل و نقل روسیه در ساختمان وزارت راه و شهرسازی ایران، شاهد امضای ۲ سند بین وزرا بودیم که یک سند مربوط به نقشه راه همکاریهای حمل و نقلی ۲۰۲۵ ایران و روسیه بود و یک سند نیز مربوط به همکاری شرکت ساخت زیر بنای حمل و نقل ایران با شرکت طرف مقابل خود بود.
وی با اشاره به ضرورت افزایش همکاریهای دو و چندجانبه، خاطرنشان کرد: سطح این اجلاس به نحوی است که هر ۵ کشور برای توسعه همکاریهای خود در حوزه خزر توافق و اجماع و بر موضوعات مختلفی از جمله انرژی، محیط زیست، حمل و نقل، تجارت و…تاکید دارند.
وی با بیان اینکه افزایش کشتیرانی منطقه، تکمیل و ایجاد سامانه مبادله اطلاعات الکترونیک برای تسهیل حمل و نقل در دریای خزر برای همه کشورهای همسایه دریای خزر، ذیل این کنسرسیوم تعریف شده است، عنوان کرد: بعد از اتمام این اجلاس با تصمیم جمهوری اسلامی ایران، قرار شد کارگروههایی تصمیمات اتخاذ شده را به صورت جدی و عملیاتی دنبال کنند، مسئلهای که موجب میشود خیلی سریع بتوان بر تصمیمات جامعه عمل پوشاند.
منبع خبر: سازمان بنادر و دریانوردی
بازنشر فانوس دریا به نقل از گفتمان دریا