سازمان شیلات ارز ترجیحی را به واردات ماهیان زینتی اختصاص داده است

رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: در سال‌هایی که کشور برای تولید نیازمند حمایت و تخصیص ارز ترجیحی بوده، سازمان شیلات ارز ترجیحی را به واردات ماهیان زینتی اختصاص…

سازمان شیلات ارز ترجیحی را به واردات ماهیان زینتی اختصاص داده است

رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: در سال‌هایی که کشور برای تولید نیازمند حمایت و تخصیص ارز ترجیحی بوده، سازمان شیلات ارز ترجیحی را به واردات ماهیان زینتی اختصاص داده است، ماهیان زینتی چه دردی از کشور دوا می‌کند.
به گزارش اقتصادسرآمد، سمیه رفیعی درخصوص عملکرد سازمان شیلات، به خانه ملت گفت: گزارش‌هایی که از سوی سازمان شیلات به دستگاه‌های نظارتی و مجلس ارائه می‌شود بسیار پر طمطراق است و برای عملکرد خود تاییدیه می‌‎گیرند اما در عمل اینگونه نیست و همیشه رویکرد مثبتی نسبت به عملکرد خود دارند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از طرح‌هایی که مسئولین سازمان شیلات از آن صحبت می‌کنند طرح پرورش ماهی در قفس است، ادامه داد: مگر می‌شود محصول نهایی طرحی که عمده نهاده تولید آن مانند بچه ماهی وارداتی است مشتری خارجی نداشته و مصرف داخلی آن نیز منطقی نباشد اما جز طرح های موفق اقتصادی محسوب شود. این موارد به غیر از آسیب‌های است که به توان اکولوژیک دریا وارد می‌کند.وی با بیان اینکه طرح پرورش ماهی در قفس چندین سال است که در ایران اجرا می‌شود اما تازه به سمت داخلی سازی قفس آن رفته اند، گفت: طی دو دهه گذشته مجوز زیادی برای صید کیلکا در دریا خزر صادر و منجر به برداشت بی‌رویه این نوع ماهی شد. درحال حاضر دریای خزر به جهت تنوع زیستی دچار نابودی است. به عنوان قطب تولید خاویار و فیل ماهی در دنیا نظیر نداشتیم و خاویار ایران را در گوشه گوشه دنیا می‌شناسند اما اکنون به کشور رتبه چندم تولید خاویار دنیا تبدیل شده‌ایم زیرا نتوانستیم از ماهی کیلکا به عنوان خوراک ماهی خاویار حفاظت کنیم.این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با تولید ۲ تن خاویار درسال نمی‌توانیم قطب تولید این محصول باشیم درحالی که چین با تولید سالانه ۷۰ تن خاویار فعالیت می‌کند، عنوان کرد: یکی از مواردی که به تخریب اکوسیستم تالابی هامون منجر شد رها سازی ماهی آمور توسط سازمان شیلات بدون مطالعه قبلی در این تالاب بود. این گونه ماهی از نی‌های موجود در تالاب هامون استفاده می‌کرد.
رفیعی با تاکید بر اینکه سازمان شیلات طرح‌هایی را بدون پایه علمی اجرا و در آن منابع کشور را صرف و گزارش‌های گزافه ای به مجلس و دولت ارائه کرد اما هیچ زمانی پاسخگو نبود، عنوان کرد: از دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی عملکرد سازمان شیلات ایران را زیر نظر داشتیم و صرفا به صید ترال که زندگی ۶۳ هزار صیاد بومی که وابستگی مستقیم به دریا دارند را تحت شعاع قرار می‌داد به صورت خاص ورود و از آن جلوگیری کردیم.رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا سال۸۲ الی ۸۳ کشور ما در تولید ماهی قزل‌آلا به عنوان یک ماهی سرد آبی مستقل بود، گفت: با تصمیم تعدادی از مدیران سازمان شیلات، حدودا ۳ شرکت اقدام به واردات نهاده مورد نیاز ماهی قزل‌آلا کردند و از آن زمان تاکنون این شرکت ها یکه تازه میدان اقتصادی این حوزه هستند و عملکرد آنها به گونه‌ای بوده که تولیدکننده نیازمند نهاده وارداتی است.

بازنشر فانوس دریا به نقل از اقتصاد سرآمد

بازدید: 13

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *