رییس اداره ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در ابتدای این سمینار با اشاره به حجم گسترده فعالیتها در بندر شهید رجایی اظهارکرد: هر حادثهای که در محیط کارگاهی اتفاق میافتد، به هیچ عنوان شما را از تبعات قانونی و قضایی و کیفری آن موضوع تبرئه نمیکند.
«ایوب خادمیبندری» ادامه داد: مدیران شرکتها عواملی که میتواند در محیط کار زیانآور باشد را به حداقل رسانده و همچنین با مسوولیتهای حقوقی و قانونی در رابطه با حوادثی که نیروی انسانی را تحت تاثیر قرار میدهد، در جریان قرار بگیرند.
وی سالمسازی و بهسازی محیطهای عملیاتی کار را از دیگر وظایف مدیران شرکتها عنوان کرد و افزود: تمامی مدیران شرکتها مکلف به آموزش، نظارت و تامین و تجهیز نیروی انسانی به تجهیزات حفاظت فردی هستند.
رییس اداره ایمنی، بهداشت و محیط زیست بنادر هرمزگان همچنین خطاب به مدیران و کارشناسان ایمنی شرکتها افزود: دورههای آموزشی در بنادر استان باید حضوری، مستمر و کارگاهی باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و کارشناس دادگستری در رشته حوادث از کار و بیماریهای شغلی به عنوان مدرس به بیان مواد ملاحظات قانونی و ضرورت اهمیت ایمنی و بهداشت حرفهای در مواد ۶۶ و ۹۵ قانون تامین اجتماعی و کار پرداخت.
«عبدالحمید تاجور» تاکید کرد: مدیران شرکتها و کارشناسان حوزههای ایمنی خود را ملزم به شناخت آییننامههای قانونی به خصوص آییننامه ایمنی در بنادر و همچنین نحوه مستندسازی در ایمنی و بهداشت حرفهای و تفسیر صحیح از قوانین بدانند.
وی همچنین به تأثیر مثبت آموزشهای مستمر و کاربردی ایمنی بر ارتقای رفتارهای ایمن کارگران اشاره کرد و ابرازداشت: با توجه به نقش زمان در کاهش تأثیر آموزش بر رفتار ایمنی کارگران، مدیران شرکتها ضمن مطالعه آییننامهها به طور دورهای و منظم در دورههای آموزشی شرکت کنند.
گفتنی است؛ طبق ماده ۹۵ قانونکار مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرما یا مسئولان واحدهای موضوع ذکر شده در ماده ۸۵ این قانون خواهد بود.
پایان پیام/
بازنشر فانوس دریا به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی