اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی برای توسعه بنادر

عادل دریس، مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی، به تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه بندری پرداخت. این اقدامات شامل تدوین نظام نامه کنترل و بهبود کیفیت عملیات بندری،…

اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی برای توسعه بنادر

عادل دریس، مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی، به تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه بندری پرداخت. این اقدامات شامل تدوین نظام نامه کنترل و بهبود کیفیت عملیات بندری، تدوین دستورالعمل‌ها و پیاده‌سازی کنوانسیون‌های بندری، تدوین استاندارد ایمنی عملیات در پایانه‌های نفتی بنادر و تهیه سند راهبردی شرایط واگذاری پایانه‌های کانتینری بندر شهید رجایی است.

دریس همچنین به اجرای بند ۸ ماده واحده قانون تسریع در امر تخلیه و بارگیری کشتی‌ها و رفع مشکلات و محدودیت‌های پایانه‌های بندری با تخصیص گواهینامه ویژه تجهیزات بندری اشاره کرد. برنامه تحقق سیاست‌های توسعه دریایی و بندری و اجرای برنامه توسعه کسب و کارهای خدمات بندری و دریایی از دیگر اقدامات انجام شده است.

در زمینه نظام نامه کنترل و بهبود کیفیت عملیات بندری، تدوین شیوه نامه و نظام بخشی در کنترل و بهبود کیفیت عملیات بندری مدنظر قرار گرفته است. در خصوص تدوین دستورالعمل‌ها و پیاده‌سازی کنوانسیون‌های بندری، احیای حاکمیت سازمان بنادر و دریانوردی در خصوص کنوانسیون‌های بندری، بهبود ایمنی حمل کالای خطرناک، کانتینر و کالای فله خشک و ارتقاء سطح دانش ذی نفعان در صنعت حمل ونقل دریایی از جمله اقدامات صورت گرفته است.

هدف از تدوین استاندارد ایمنی عملیات در پایانه‌های نفتی بنادر، استانداردسازی مدیریت ایمنی فرآیند و ملاحظات HSE در مرحله بهره‌برداری از پایانه‌های نفتی بنادر است. در رابطه با تهیه سند راهبردی شرایط واگذاری پایانه‌های کانتینری بندر شهید رجایی، تدوین سیاست‌های کلان سازمان در خصوص واگذاری پایانه‌های کانتینری و توانمندسازی شرکت‌های اپراتور و تهیه شرایط ورود به اکران مزایده عمومی واگذاری پایانه‌ها از جمله موارد قابل بیان است.

در خصوص اجرای بند ۸ ماده واحده قانون تسریع در امر تخلیه و بارگیری کشتی‌ها، پیگیری تشکیل کمیسیونی از طرف شورای عالی هماهنگی ترابری کشور به عنوان مرجع رسیدگی به موارد مرتبط با خسارت دیرکرد در تخلیه و بارگیری کشتی‌ها و تهیه پیشنویس نهایی «آیین نامه اجرایی» جهت طرح در شورای عالی هماهنگی ترابری کشور از جمله اقدامات انجام شده است.

برای رفع مشکلات و محدودیت‌های پایانه‌های بندری با تخصیص گواهینامه ویژه تجهیزات بندری، تخصیص گواهینامه ویژه پلیس راهور با عنوان گواهینامه باری بندری، ساماندهی راهبران تجهیزات بندری، افزایش بهره‌وری در کسب و کار شرکت‌های پایانه بندری، توسعه منابع انسانی ماهر برای راهبری تجهیزات، تسریع در صدور گواهینامه مهارت راهبران و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید برای کارجویان دارای گواهینامه مربوطه از جمله اقدامات صورت گرفته است.

در مورد تطبیق گواهینامه‌های آموزش تخصصی کارکنان شرکت‌های بندری و دریایی با آیین‌نامه تاسیس و فعالیت شرکت‌های بندری و دریایی، همسنخ‌سازی گواهینامه‌های آموزشی با آیین‌نامه جدید شرکت‌ها، ارتقاء سلامت نظام اداری، افزایش پاسخگویی و شفافیت، تسهیل شرایط صدور گواهینامه‌های راهبران تجهیزات بندری و استقرار مدل شایستگی و مهارت از جمله مواردی است که در این بخش انجام شده است.

در راستای برنامه تحقق سیاست‌های توسعه دریایی و بندری، باز طراحی آیین‌نامه تاسیس و فعالیت شرکت‌های خدمات بندری و دریایی، اجرای تکالیف مرتبط با قانون تسهیل کسب و کار، الکترونیکی شدن تمامی فرآیندهای صدور مجوز، اتصال به درگاه ملی مجوزهای کشور، انجام تمامی استعلامات به صورت برخط و الکترونیکی، ارتقاء نظارت پسینی بر عملکرد شرکت‌ها با بهره‌گیری از سامانه عملیاتی بندری و دریایی، مهم‌ترین اقدامات انجام شده است.

از آثار اجرای برنامه توسعه کسب و کارهای خدمات بندری و دریایی می‌توان به رفع محدودیت‌ها و تسهیل سرمایه‌گذاری در بنادر، ارتقاء ایمنی و افزایش بهره‌وری و کارایی بنادر، افزایش سهم کشور در حمل‌ونقل دریایی با ایجاد و تقویت شبکه حمل‌ونقل ترکیبی، تسهیل فرآیند شکل‌گیری و راه‌اندازی کسب و کار در مناطق ساحلی و توسعه جزایر اشاره کرد.

بازنشر فانوس دریا به نقل از اقتصاد آبی

بازدید: 15

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *