ارزیابی علمی کیفیت ماهی موتو در سواحل جنوبی کشور

  به گزارش مانا از بندرعباس، محمد صدیق مرتضوی با اشاره به اهمیت اقتصادی و تغذیه‌ای ماهی موتو (متوتا) اظهار کرد: ماهی موتو به دلیل ارزش غذایی بالا یکی از…

ارزیابی علمی کیفیت ماهی موتو در سواحل جنوبی کشور

 

به گزارش مانا از بندرعباس، محمد صدیق مرتضوی با اشاره به اهمیت اقتصادی و تغذیه‌ای ماهی موتو (متوتا) اظهار کرد: ماهی موتو به دلیل ارزش غذایی بالا یکی از منابع مهم اقتصادی در سواحل جنوبی ایران است.

وی افزود: در سال ۲۰۱۷ میلادی میزان صید کل ماهیان سطح‌زی‌ ریز در کشور‌های حاشیه خلیج فارس و دریای عمان به ۲۲۸ هزار تُن رسید که سهم ایران ۴۱ درصد، عمان ۶.۷۵ درصد و سایر کشور‌ها ۴.۱ درصد بوده است.

مرتضوی در ادامه با اشاره به پروژه ارزیابی تأثیر عملیات پس از صید بر کیفیت ماهی موتو گفت: در مرحله نخست، عملیات نمونه‌برداری از دو منطقه جنوبی جزیره قشم (مسن و رمچاه) انجام شد. در این مطالعات، نحوه صید، نمک‌سود کردن، انتقال به مناطق دیگر برای خشک‌کردن و بسته‌بندی این ماهی مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی افزود: نمونه‌های لازم برای اندازه‌گیری میزان پروتئین، چربی، رطوبت و اسید‌های چرب این ماهی به آزمایشگاه پژوهشکده منتقل شده است و نتایج این آزمایش‌ها در جهت بهبود فرآیند‌های نگهداری و بهره‌برداری از این منبع ارزشمند استفاده خواهد شد.

رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان همچنین تأکید کرد که مراحل بعدی نمونه‌برداری از سایر مناطق حاشیه جنوبی جزیره قشم به زودی انجام خواهد شد.

وی بر اهمیت ادامه این مطالعات برای ارتقای کیفیت و افزایش بهره‌وری در صنایع وابسته به این نوع ماهی تأکید کرد.

بازنشر فانوس دریا به نقل از مانا

بازدید: 25

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *