روسیه باید خسارت کاهش تراز دریای خزر را جبران کند

دریای خزر با وسعت زیاد و خط ساحلی طولانی، به دلیل منابع نفتی، اهمیت ژئوپلیتیک و تنوع زیستی، نقش مهمی در اقتصاد و سیاست کشورهای منطقه دارد. اما کاهش تراز…

روسیه باید خسارت کاهش تراز دریای خزر را جبران کند

دریای خزر با وسعت زیاد و خط ساحلی طولانی، به دلیل منابع نفتی، اهمیت ژئوپلیتیک و تنوع زیستی، نقش مهمی در اقتصاد و سیاست کشورهای منطقه دارد. اما کاهش تراز آب خزر در سال‌های اخیر، به چالشی جدی برای کشورهای حاشیه آن تبدیل شده است.

کارشناسان، کاهش تامین حقابه خزر از رود ولگا به دلیل سدسازی‌های روسیه را عامل اصلی این کاهش تراز می‌دانند. این مسئله علاوه بر پیامدهای زیست محیطی، خسارت‌های اقتصادی فراوانی به کشورهای منطقه، به ویژه ایران وارد کرده است.

در حالی که برخی کشورهای حاشیه خزر مانند قزاقستان با پیگیری‌های حقوقی و دیپلماتیک موفق به دریافت غرامت از روسیه شده‌اند، ایران هنوز اقدامی در این زمینه انجام نداده است.

حسین اسدی، دانش‌آموخته حقوق و فعال محیط زیست، با اشاره به کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریایی خزر و کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر، سدسازی روسیه بر روی رود ولگا را عامل خسارت‌های زیست محیطی و اقتصادی به ایران می‌داند و خواستار پیگیری نهادهای مسئول برای دریافت غرامت از روسیه است.

عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، نیز با تأکید بر نقش سدسازی‌های روسیه در کاهش تراز آب خزر، از طرح سوال برای وزیر امور خارجه وقت و گفتگو با دکتر پزشکیان در خصوص ضرورت پیگیری اخذ غرامت از روسیه خبر داد.

با توجه به دیدار قریب‌الوقوع دکتر پزشکیان با ولادیمیر پوتین، انتظار می‌رود مسئولان جمهوری اسلامی ایران برای وصول غرامت ناشی از خسارت به دریای خزر اقدام کنند.

بازنشر فانوس دریا به نقل از اقتصاد آبی

بازدید: 18

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *