خلیج فارس مواج و طوفانی می‌شود

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار نارنجی، از افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج در خلیج فارس و دریای عمان طی یک هفته آینده خبر داد. این شرایط…

خلیج فارس مواج و طوفانی می‌شود

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار نارنجی، از افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج در خلیج فارس و دریای عمان طی یک هفته آینده خبر داد. این شرایط از روز دوشنبه ۲۶ آذر در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان آغاز می‌شود و تا شنبه ۱ دی ادامه خواهد داشت.

پیش‌بینی افزایش ارتفاع امواج تا ۱.۸ متر

بر اساس این هشدار، افزایش بیشینه سرعت وزش باد تا ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی تا ۱.۸ متر و در مناطق دور از ساحل بیش از ۱.۸ متر پیش‌بینی می‌شود.

احتمال خسارات و اختلال در فعالیت‌ها

این شرایط می‌تواند منجر به غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی، آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اختلال در تردد شناورها و کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت‌های سکوهای نفتی شود.

توصیه‌های هواشناسی

سازمان هواشناسی به منظور پیشگیری از حوادث و خسارات احتمالی، توصیه‌های زیر را ارائه کرده است:

  • منع شنا و فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی
  • اجتناب از تردد شناورهای سبک، نیمه‌سنگین و سنگین
  • اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم برای فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی
  • آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی

هشدار نارنجی برای افزایش گرادیان فشاری

همچنین سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی دیگری، از افزایش شدید گرادیان فشاری و وزش باد شدید شمالی سرد، گردوخاک و احتمال توفان شن در برخی مناطق از جمله خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان خبر داد. این شرایط می‌تواند منجر به کاهش دید، کاهش کیفیت هوا، انسداد محورهای مواصلاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل شود.

توصیه‌های ایمنی در برابر باد شدید

در این راستا، سازمان هواشناسی توصیه کرده است که از سفرهای غیرضروری خودداری شود و در صورت ضرورت، از ماسک و پوشش زمستانی استفاده شود. همچنین بر صرفه‌جویی در مصرف انرژی، احتیاط در تردد جاده‌ای، خودداری از انجام پروازهای سبک و محافظت از محصولات کشاورزی تأکید شده است.

هشدار نارنجی به معنای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا است.

بازنشر فانوس دریا به نقل از اقتصاد آبی

بازدید: 14

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *