پوریا کولیوند، نماینده ثابت جمهوری اسلامی ایران در سازمان بینالمللی دریانوردی (IMO)، از تلاشهای ایران برای بازگشت به جمع کشورهای عضو فعال در این سازمان خبر داد.
وی با اشاره به غیبت پنج ساله ایران در اجلاسهای IMO، اظهار داشت که با پیگیریهای مستمر و همکاری وزارت امور خارجه، ایران در تلاش است تا حضور خود را در این سازمان احیا کند و مسائل مربوط به پرداخت حق عضویت نیز تا پایان سال جاری میلادی حل خواهد شد.
کولیوند همچنین به طرح مسائل مختلف دریایی ایران در دیدار با دبیرکل IMO اشاره کرد و از جمله مهمترین این مسائل را درخواست برای حضور بیشتر متخصصان ایرانی در پستهای مدیریتی این سازمان برشمرد. وی برگزاری دورههای آموزشی در دانشگاه جهانی دریانوردی (WMU) و موسسه حقوق بینالمللی دریایی (IMLI) و توسعه همکاریهای فنی با محوریت ایران را از دیگر اولویتهای ایران در IMO دانست.
نماینده ایران در IMO با اشاره به استراتژی جدید IMO در زمینه سوختهای پاک، بر اهمیت این موضوع برای آینده کشتیرانی تأکید کرد. وی با بیان اینکه تا سال ۲۰۳۰ باید ۴۰ درصد از انتشار کربن در کشتیها کاهش یابد و تا سال ۲۰۵۰ این انتشار به صفر برسد، بر ضرورت حرکت به سمت سوختهای پاک تأکید کرد.
کولیوند با ابراز تأسف از از دست رفتن فرصت ایران برای تبدیل شدن به مرکز بانکرینگ سوختهای جدید در منطقه خلیج فارس، بر لزوم ورود ایران به حوزه سوختهای آمونیاک، اتانول و هیدروژن تأکید کرد. وی همچنین بر تقویت دیپلماسی دریایی ایران در عرصه بینالمللی و نقشآفرینی فعالتر در سازمان IMO برای تحقق اقتصاد دریامحور تأکید کرد.
در مجموع، سخنان نماینده ایران در IMO نشان از عزم جدی کشور برای بازگشت به صحنه فعالیتهای بینالمللی دریایی و ایفای نقش فعال در تصمیمگیریهای مهم این حوزه دارد.
بازنشر فانوس دریا به نقل از اقتصاد آبی