گزارش؛ ظرفیت‌های توسعه دریامحور برای شکوفایی اقتصاد ایران

گزارش؛ ظرفیت‌های توسعه دریامحور برای شکوفایی اقتصاد ایران، در این گزارش ظرفیت‌های توسعه دریامحور ایران در بخش‌های مختلف اعم از صنعت و انرژی، کشاورزی و استحصال آب، شیلات و آبزیان،…

گزارش؛ ظرفیت‌های توسعه دریامحور برای شکوفایی اقتصاد ایران

گزارش؛ ظرفیت‌های توسعه دریامحور برای شکوفایی اقتصاد ایران، در این گزارش ظرفیت‌های توسعه دریامحور ایران در بخش‌های مختلف اعم از صنعت و انرژی، کشاورزی و استحصال آب، شیلات و آبزیان، تجارت و بنادر و کشتیرانی و گردشگری، تشریح شده است.

به گزارش بندر و دریا به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، ۱۶ آبان ماه سال گذشته بود که مقام معظم رهبری در اجرای بند یک اصل یکصد و دهم قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست‌های کلی توسعه دریا محور را برای اقدام به رؤسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند.

در پی تصویب سیاست‌های کلی توسعه دریا محور از سوی مقام معظم رهبری، برنامه جامع تحقق سیاست‌های مذکور شامل متن لوایح مورد نیاز، مقررات ضروری و اقدامات اجرایی متناسب تدوین شد و در این راستا، هیأت وزیران در جلسه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ برنامه جامع تحقق سیاست‌های کلی توسعه دریا محور را تصویب و این مصوبه ۱۹ اردیبهشت ماه سال جاری در ۴۴ ماده از سوی هیأت وزیران، ابلاغ شد.

پیش از این اما معاونت مطالعات زیربنایی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی پژوهشی را با عنوان «اقتصاد دریامحور» به منظور تبیین ظرفیت های بالقوه و ذی قیمت در قلمرو بحری سرزمین پهناور ایران، افزون بر قابلیت های موجود با رویکرد آمایش منطقه ای و اهمیت آن در اقتصاد مقاومتی تعریف کرد و در بخش های مختلف کشاورزی و استحصال آب، شیلات و آبزیان، صنعت و انرژی، تجارت و بنادر و کشتیرانی و همچنین بخش گردشگری مدنظر قرار داد که در ادامه چکیده مهم ترین موارد آن از سوی روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی تهیه و در قالب گزارش های مختلف، منتشر شده است که در ادامه مجموع ۵ بخش آن آمده است.

 

بخش اول/ چرا «توسعه دریامحور و اقتصاد دریا» برای «اقتصاد ایران» مهم است؟

«توسعه دریامحور و اقتصاد دریا» برای «اقتصاد ایران» از اهمیت بسیار بالایی با توجه به ظرفیت‌های بی‌نظیر دریایی و بندری کشور برخوردار است؛ راهبردی که تحقق آن نیازمند تحقق الزامات اساسی مختلف است.

جهت مشاهده متن کامل روی لینک ذیل کلیک کنید:

https://www.pmo.ir/fa/news/68518

 

بخش دوم/ نقش «صنایع دریایی ایران» در تحقق «توسعه دریامحور» چیست؟

قابلیت های منطقه ای ایران در حوزه صنایع دریایی در راستای تحقق سیاست های کلی توسعه دریامحور، شامل صنایع فراساحل، صنعت زیر ساخت‌های کشتیرانی، صنعت بنادر و ترمینال های بندری، صنعت شیلات، صنعت زیرساخت‌های گردشگری و گردشگری دریایی و صنعت انرژی‌های نو است.

جهت مشاهده متن کامل روی لینک ذیل کلیک کنید:

https://www.pmo.ir/fa/news/68563

 

بخش سوم/ «توسعه دریامحور» چگونه شکوفایی «انرژی» در کشور را رقم می‌زند؟

سواحل و بنادر، پیوند دهنده خشکی‌ و دریا با تأثیرات زیاد هستند و از ساحل و دریا می‌توان در جهت بهره‌مندی از استعدادها، منابع و فرصت‌های ناشی از تحولات و پدیده‌های غنی انرژی‌زای دریایی، استفاده کرد.

جهت مشاهده متن کامل روی لینک ذیل کلیک کنید:

https://www.pmo.ir/fa/news/68598

 

بخش چهارم/ ظرفیت‌های «توسعه دریامحور» ایران در حوزه تجارت، بنادر و کشتیرانی چیست؟

توسعه دریامحور در ایران با توجه به موقعیت فوق‌العاده استراتژیک، نوار ساحلی طولانی در شمال و جنوب و دسترسی به آب‌های آزاد از ظرفیت بسیار بالایی در حوزه تجارت، بنادر و کشتیرانی برخوردار است و می‌تواند رونق اقتصادی کشور را رقم بزند.

جهت مشاهده متن کامل روی لینک ذیل کلیک کنید:

https://www.pmo.ir/fa/news/68822

 

بخش پنجم/ ظرفیت‌های «توسعه دریامحور ایران» در حوزه «کشاورزی» و «آب» چیست؟

با توجه به اینکه ایران در کمربند خشکی جهان واقع شده است و منابع آب شیرین محدود دارد، استفاده از آب دریا برای فعالیت‌های کشاورزی و شیرین‌سازی آب از مهم‌ترین برنامه‌های توسعه‌ای به شمار می رود.

جهت مشاهده متن کامل روی لینک ذیل کلیک کنید:

https://www.pmo.ir/fa/news/69471

 

بازنشر فانوس دریا به نقل از بندر و دریا

بازدید: 15

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *