دبیر کمیته علمی کنفرانس اقتصاد دریاپایه عنوان کرد:

نقش بسیار مهم گردشگری دریایی و ساحلی در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها

دبیر کمیته علمی کنفرانس اقتصاد دریاپایه گفت: گردشگری دریایی و ساحلی در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند.

دکتر هدایت الله نیکخواه در گفت‌وگو با فانوس دریا با بیان اینکه گردشگری دریایی یکی از مهم‌ترین شاخه‌های صنعت گردشگری است که نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها ایفا می‌کند گفت: گردشگری ساحلی و دریایی از طریق ایجاد ایجاد اشتغال، سرمایه گذاری در زیر ساخت‌ها و رشد صنایع وابسته به توسعه اقتصادی کمک می کند.

وی در خصوص ایجاد اشتغال تصریح کرد: این نوع گردشگری فرصت‌های شغلی مختلفی ایجاد می‌کند، از جمله در بخش‌های هتل‌داری، رستوران‌ها، حمل و نقل (کشتی‌ها، قایق‌ها)، راهنمایان گردشگری، صنعت تفریحات آبی (مانند غواصی، جت اسکی و قایقرانی) و همچنین در صنایع پشتیبانی مانند تولید و فروش سوغاتی‌ها و لوازم ورزشی دریایی.

عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان در تشریح سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها ابراز کرد: توسعه زیرساخت‌های مرتبط با گردشگری دریایی مانند هتل‌ها، رستوران‌ها، بنادر، اسکله‌ها و سایر تأسیسات به تقویت اقتصاد محلی کمک می‌کند و موجب جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی می‌شود.

رشد گردشگری دریایی و ساحلی، رشد صنایع وابسته را به دنبال دارد

نیکخواه با بیان اینکه رشد گردشگری دریایی و ساحلی، رشد صنایع وابسته را به دنبال دارد گفت: گردشگری دریایی باعث رشد صنایع مختلفی مانند حمل و نقل، غذا و نوشیدنی، پوشاک، خدمات درمانی، هنر و صنایع دستی، و بازاریابی و تبلیغات می‌شود.

دبیر کمیته علمی کنفرانس اقتصاد دریاپایه ادامه داد: گردشگری ساحلی ودریایی همچنین با استفاده از شیوه‌های افزایش آگاهی فرهنگی واجتماعی،تقویت روحیه جامعه محلی، ارتقای کیفیت زندگی و حفظ میراث فرهنگی و زیست محیطی جامعه محلی به توسعه اجتماعی کمک خواهد کرد.

وی در خصوص شیوه افزایش آگاهی فرهنگی و اجتماعی گفت: گردشگری دریایی به تبادل فرهنگی کمک می‌کند. این تعاملات فرهنگی به ترویج تنوع فرهنگی و آگاهی از سبک‌های زندگی مختلف می‌انجامد و باعث تقویت درک و فهم خرده فرهنک های مختلف از یکدیگر می شود.

تقویت روحیه جامعه محلی از آثار مثبت اجتماعی رشد گردشگری

عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان با بیان اینکه توسعه گردشگری دریایی و ساحلی، تقویت روحیه جامعه محلی را ب دنبال دارد ابراز کرد: گردشگری دریایی می‌تواند منجر به افزایش انگیزه و اعتماد به نفس مردم محلی شود. وقتی جوامع محلی می‌بینند که گردشگران از فرهنگ و جاذبه‌های آن‌ها استقبال می‌کنند، احساس افتخار و انگیزه بیشتری برای حفظ و ارتقای فرهنگ و محیط زیست خود پیدا می‌کنند.

نیکخواه ارتقای کیفیت زندگی را یکی دیگر از آثار توسعه اجتماعی گردشگری دریایی و ساحلی برشمرد و تصریح کرد: ایجاد فرصت‌های شغلی در زمینه گردشگری باعث بهبود سطح معیشت و کیفیت زندگی مردم می‌شود.

دبیر کمیته علمی کنفرانس اقتصاد دریاپایه با بیان اینکه گردشگری ساحلی و دریایی می‌تواند به حفظ و نگهداری منابع طبیعی و فرهنگی منجر شود تصریح کرد: از آنجا که بسیاری از جاذبه‌های گردشگری دریایی بر پایه اکوسیستم‌های طبیعی مانند سواحل و جزایر است، این صنعت می‌تواند به تقویت حفاظت از این منابع کمک کند.

وی در پایان گفت: بطور کلی گردشگری دریایی می‌تواند به طور قابل توجهی به توسعه اقتصادی و اجتماعی کمک کند، اما برای دستیابی به حداکثر فواید، نیاز به برنامه‌ریزی صحیح و مدیریت پایدار دارد. با حفظ توازن بین بهره‌برداری از منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست، می‌توان این صنعت را به یک محرک قوی برای رشد اقتصادی و ارتقای کیفیت زندگی جوامع محلی تبدیل کرد.

به گزارش فانوس دریا، دومین کنفرانس اقتصاد دریاپایه ۳ الی ۴ بهمن ماه سال جاری در شهر زیبای بندرعباس برگزار خواهد شد.

بازدید: 215

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *