عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان مطرح کرد:

اثرگذاری بالقوه گردشگری و شیلات بر اقتصاد گیلان و کشور

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان با بیان اینکه گردشگری و شیلات می‌تواند به‌صورت بالقوه بر اقتصاد گیلان و کشور اثرگذار باشد که این امر نیاز فراهم کردن زیرساخت‌های متعدد و توسعه و ترویج فرهنگ گردشگری و آموزش در بلندمدت است گفت: رویداد دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد دریا پایه فرصت خوبی برای بحث و تبادل‌نظر در مورد این موضوع بااهمیت است.

دکتر سعید شفیعی ثابت در گفت‌وگو با فانوس دریا ابراز کرد: دیدگاه ما به گردشگری شیلاتی و صیادی باید از نوع گردشگری شیلاتی و صیادی پایدار باشد. ازنظر صندوق جهانی طبیعت گردشگری صیادی پایدار، روشی رو به افزایش برای تنوع بخشیدن به فعالیت‌های ماهیگیران است. صندوق جهانی طبیعت به‌طور فعال در ترویج و پشتیبانی فنی از گردشگری ماهیگیری پایدار در مدیترانه مشارکت داشته است. به نظر می‌رسد که با بررسی‌های علمی و کارشناسانه و البته در نظر گرفتن اختصاصات بومی منطقه‌ای می‌توان الگوهایی را خروجی‌های این مشارکت استحصال نمود.

این استاد حوزه شیلات ادامه داد: سازمان برنامه ریزی امکانات و مناطق دریایی اروپا پیشنهاد نموده است که پتانسیل قوی برای همکاری بین شیلات و گردشگری می‌تواند همزیستی و هم‌افزایی مستمر این دو فعالیت را امکان‌پذیر کند و  با در نظر گرفتن اصول حفظ یک خط ساحلی جذاب و سازنده اجازه می‌دهد که پاسخگوی نیازهای گردشگران و ماهیگیران باشد. البته لازم به ذکر است که هر دو بخش می‌توانند بر اساس استفاده از فضا و امکانات باهم تعامل داشته باشند.

وی با بیان اینکه تنوع تدریجی پیشنهاد‌های گردشگری ساحلی و دریایی همراه با سنت دیرینه ماهیگیری می‌تواند منجر به چالش‌هایی بین گردشگری و شیلات شود که فعالیت خود را در همان منطقه انجام می‌دهند تصریح کرد: علاوه بر این، هر دو فعالیت، اگر به‌طور ناکافی تنظیم شوند، می‌توانند بر کیفیت کلی محیط‌زیست دریایی تأثیر بگذارند و به‌طور بالقوه پایداری یکدیگر را تهدید کنند.

شفیعی‌ثابت ابراز کرد: بااین‌حال، هر دو بخش فرصت‌های بسیار امیدوارکننده‌ای را برای همزیستی  و تعامل نشان می‌دهند و می‌توانند باهم همکاری کنند. چنین هم‌افزایی‌هایی می‌تواند به‌عنوان‌مثال شامل امکان سوارشدن به قایق‌های ماهیگیری حرفه‌ای برای گردشگران یا افزایش پیشنهاد‌ها/تنوع غذایی در آشپزی محلی برای گردشگران با ارائه محصولات دریایی ماهیگیری محلی و تازه باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان در خصوص افزایش سهم گردشگری شیلاتی و صیادی گفت: با در نظر گرفتن مشاهده رفتارهای آبزیان و بررسی الگوهای رفتاری آن‌ها و توسعه و ترویج این فرهنگ می‌تواند بعد جدیدی به این تعریف اضافه نمود. به این معنی که با فراهم آوردن امکانات اولیه و ساده مطالعه/مشاهده رفتارهای آبزیان و بررسی غیرتهاجمی رفتارهای گونه‌های آبزیان می‌توان به سمت‌وسوی توسعه پایدار گردشگری نیز پیش رفت.

بازدید: 131

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *