محمدمحسنی در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به حضور پررنگ هنرمندان صنایع دستی استان هرمزگان در نمایشگاه ملی صنایع دستی تهران، گفت: در سیوهفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی تهران، ۱۱ غرفه در فضایی به مساحت ۱۴۷ مترمربع در سالن ۸ و ۹ محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی به معرفی صنایعدستی هرمزگان اختصاص دارد.
مدیرکل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان، ادامه داد: تلاش شده تا با حضور هنرمندان هرمزگانی بتوانیم صنایع دستی منحصر به فرد استان را که ویژه منطقه خلیج فارس است را به نمایش بگذاریم.
وی با اشاره به اینکه هنر گرگوربافی یکی از صنایع دستی خاص و رایج استانهای ساحلی در جنوب ایران و خلیج فارس محسوب میشود از نمایش گرگوربافی سنتی منطقه خلیج فارس و برگزاری ورکشاب گرگوربافی توسط هنرمندان بندر سیریک در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی خبر داد.
وی با بیان اینکه برگزاری این ورکشاب فرصت فوقالعادهای است تا بازدیدکنندگان با یکی از روشهای قدیمی صید ماهی ویژه منطقه خلیج فارس آشنا شوند و این هنر را از نزدیک ببینند، بیان داشت: گرگور نوعی قفس گنبد شکل بزرگ جهت صید آبزیان دریایی است که مانند قیفی یک طرفه عمل میکند و ماهیها پس از ورود به داخل آن قفس قادر به خروج نخواهند بود.
به گفته مدیر کل اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان هرمزگان، همچنین در سیوهفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی، توانمندیهای خوشه حصیر، شهر ملی گلابتون و شهر خلاق صنایعدستی معرفی میشود؛ بر همین اساس بندرلنگه بهعنوان شهر ملی گلابتون و بندرعباس بهعنوان شهر خلاق صنایعدستی به معرفی توانمندیهای خود میپردازند.
محسنی با اشاره به اینکه ۲۵ هنرمند و صنعتگر صنایعدستی در این نمایشگاه حضور دارند، بیان کرد: رودوزیهای سنتی، البسه محلی، گلیمبافی، حصیربافی، نساجی سنتی، گرگور بافی، تراش صدف، گلابتون دوزی و خوس دوزی از رشتههای سنتی استان هرمزگان در این نمایشگاه عرضه میشود.
سیوهفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی از ۲۳ تا ۲۶ آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود.
بازنشر فانوس دریا به نقل از مانا