کاهش ۶۴ درصدی درآمد کانال سوئز

سیدابوالفضل جعفری‌نژاد مترجم داده‌ها نشان می‌دهد که درآمد کانال سوئز در ماه مه سال ۲۰۲۴ با ۶۴.۳ درصد کاهش نسبت به سال قبل به ۳۳۷.۸ میلیون دلار رسیده است، در…

کاهش 64 درصدی درآمد کانال سوئز

داده‌ها نشان می‌دهد که درآمد کانال سوئز در ماه مه سال ۲۰۲۴ با ۶۴.۳ درصد کاهش نسبت به سال قبل به ۳۳۷.۸ میلیون دلار رسیده است، در حالی که این رقم در ماه مه سال ۲۰۲۳ برابر با ۶۴۸ میلیون دلار بود.

به گزارش پایگاه خبری ترابران، طبق گزارش رسانه‌های مصری، درآمد کانال سوئز در ماه مه به‌دلیل بی‌ثباتی در دریای سرخ با کاهش مجدد روبه‌رو شد.

بر اساس گزارش منابع خبری، تعداد کشتی‌هایی که در ماه مه از کانال سوئز عبور کرده‌اند به حدود ۱۱۱۱ فروند کاهش یافته است، در حالی که این رقم در ماه مه سال گذشته ۲۳۹۶ فروند بود که نشان‌دهنده کاهش ۵۳ درصدی تردد کشتی‌ها در این مسیر است.

همچنین تناژ کل حمل و نقل از طریق کانال سوئز نیز با ۶۸.۵ درصد کاهش نسبت به سال قبل به ۴۴.۹ میلیون تن در ماه مه ۲۰۲۴ رسید، در حالی که این رقم در ماه مه سال گذشته ۱۴۲.۹ میلیون تن بود.

بر اساس پیش‌بینی وزیر دارایی مصر، محمد معیط، به دنبال اختلالات به وجود آمده در زنجیره تامین جهانی و به تبع آن، کاهش تردد کشتی‌ها از کانال سوئز، درآمد این آبراه حیاتی تا ۶۰ درصد در سال جاری میلادی با افت روبه‌رو خواهد شد.

تردد در دریای سرخ نصف شد

تردد دریایی در دریای سرخ در چهار ماه نخست سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت چشمگیر ۵۰ درصدی روبه‌رو شده است.

در ماه مه سال ۲۰۲۴، به طور میانگین ۲۲ کشتی در روز از کانال سوئز عبور کرده‌اند، در حالی که این رقم در ماه آوریل ۲۴ و در ماه مه سال ۲۰۲۳ برابر با ۵۱ فروند کشتی در روز بوده که بیانگر کاهش قابل توجه ترافیک در این مسیر آبی حیاتی است.

کانال سوئز به‌عنوان یک مسیر آبی حیاتی برای تجارت جهانی، نقشی کلیدی در اقتصاد مصر ایفا می‌کند و افت شاخص‌های عملکردی آن می‌تواند پیامدهای منفی قابل توجهی برای این کشور به همراه داشته باشد.

کاهش ۸ درصدی ترافیک دریایی در بنادر عربستان

ناآرامی‌های دریای سرخ، تبعات منفی خود را در منطقه نشان داده است. اداره کل بنادر و کشتیرانی عربستان روز یکشنبه اعلام کرد که ترافیک دریایی در بنادر این کشور در ماه مه با ۸ درصد کاهش نسبت به سال گذشته به ۹۸۶ فروند کشتی رسیده است.

همچنین در این ماه، حجم کانتینرهای جابه‌جا شده در بنادر عربستان با ۱۰ درصد کاهش نسبت به سال قبل به ۶۴۷,۸۳۹ TEU (واحد معادل بیست فوت) رسیده است.

از طرفی تعداد مسافران عبوری از بنادر عربستان نیز در ماه مه با حدود یک سوم کاهش روبه‌رو شده است.

بی‌ثباتی در منطقه اهداف گردشگری مصر را هم کاهش داد

با توجه به بی‌ثباتی در منطقه، پیش‌بینی می‌شود تعداد گردشگران ورودی به مصر در سال جاری میلادی، بین ۱۰ تا ۱۴ درصد نسبت به رقم ۱۸ میلیون نفری پیش‌بینی شده قبلی، کاهش یابد و در محدوده ۱۵.۵ تا ۱۶.۵ میلیون نفر قرار گیرد.

با وجود چالش‌های موجود، صنعت گردشگری مصر در سال ۲۰۲۳ عملکرد قابل قبولی از خود به جای گذاشت و با جذب ۱۴.۹ میلیون گردشگر، به رکورد جدیدی دست یافت. این رقم تنها ۱۰۰ هزار نفر کمتر از هدف ۱۵ میلیونی تعیین شده برای این سال بود.

آمار و ارقام نشان می‌دهد که صنعت گردشگری مصر در ۴ ماه نخست سال ۲۰۲۴ نیز رونق نسبی خود را حفظ کرده و شاهد ورود ۵ میلیون گردشگر به این کشور بوده است. این رقم، دومین آمار بالا در تاریخ این کشور در این بازه زمانی محسوب می‌شود.

با تداوم درگیری‌ها در غزه، صنعت گردشگری مصر در سال جاری میلادی روند رو به رشدی را تجربه می‌کند. وزیر گردشگری و آثار باستانی این کشور، احمد عیسی، در گفت‌وگو با اسکای نیوز عربیا، از رشد «بی‌سابقه» این صنعت در دوره اخیر خبر داد.

به گفته عیسی، وزارتخانه متبوع او در حال اجرای یک برنامه سرمایه‌گذاری کلان برای ارتقای زیرساخت‌های گردشگری در مصر است.

بازنشر مرین‌پرس به نقل از ترابران

بازدید: 69

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *