وی اضافه کرد: با اجرای این طرح که سطح ایمنی شناورهای سنتی را به لحاظ داشتن گواهینامهها و مدارک شناور، ایمنی، سطح دانش و مهارت خدمه، نوع مدیریت شناور، وضعیت سازه و تجهیزات شناور، وضعیت تعمیر و نگهداری، سابقه سانحه و یا شبه سانحه مورد ارزیابی قرار میدهد؛ میزان خطر و سوانح مرتبط با فعالیت شناورهای سنتی در غرب استان هرمزگان تا ۹۰ درصد کاهش خواهد یافت.
مدیر بنادر غرب استان ادامه داد: در فرآیند اجرای این طرح تمامی شناورها بر اساس غربالگری در سطوح سهگانه با رنگ بندی سفید، خاکستری و مشکی قرار گرفته که هر رنگ مبین نتیجه امتیازاتی است که شناور در روند ارزیابیها کسب کرده که این طرح با هدف ارتقا سطح ایمنی شناورهای سنتی و فعالیت خن کاران، تعاونی لنجداران و بارچینی شناورهای سنتی آغاز شده است.
به گفته سالاری؛ تاکنون بیش از ۱۰۰ فروند موتور لنج بهصورت دورهای بر اساس چک لیست های تهیه شده مورد بازرسی قرار گرفته و با توجه به دستهبندی شناورها، برنامهریزی و بازرسیهای تکمیلی و جزء به جزء تا رسیدن به ایمنی مطلوب و کاهش سوانح درحال انجام و پیگیری است.
وی با اعلام اینکه تاکنون ۲ فروند شناور سنتی نتوانستهاند امتیاز لازم را بهدست آورده و در سطح مشکی باقی ماندهاند، خاطرنشان کرد: از تداوم فعالیتهای این شناورها و قرار گرفتن در لیست بارگیری و سفر تا رفع نواقص و ارزیابی مجدد جلوگیری میشود.
بازنشر مرینپرس به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی