داوود بهادری در گفتگو با خبرنگار مرینپرس در بوشهر با بیان اینکه حفظ ایمنی آبراهها، حفظ محیط زیست دریایی و خارج سازی شناورهای مغروقی از برنامههای بنادر و دریانوردی است اظهار داشت: در این راستا طرح خارج سازی و جمع آوری شناورهای نیمه مغروق، فرسوده و رها شده در خور شامل آبراه ورودی و خروجی بندر گناوه اجرایی شده است.
وی از آغاز جمع آوری تعداد ۳۷ فروند شناور نیمه غرق، فرسوده و رها شده در خور بندر گناوه خبر داد و بیان کرد: با مصوبه شورای تأمین شهرستان گناوه و مجوزهای اخذ شده از مرجع قضایی، عملیات اجرایی جمع آوری تعداد ۳۷ فروند شناور نیمه مغروق، فرسوده و رها شده در خور گناوه آغاز شده است.
رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه افزود: وجود این شناورها که در سالهای گذشته در کانال ورودی و خروجی بندر گناوه غرق و رها شده بودند، مانعی بزرگ در برابر اقدام مناسب در زمان بروز حوادث غیرمترقبه به خصوص آتش سوزی، مسدود کردن مسیر تردد و کاهش ضریب ایمنی خور هستند.
وی گفت: به منظور ارتقای سطح ایمنی تردد شناورها، اسکله و تأسیسات بندری و عکسالعمل مناسب در زمینه حوادث غیرمترقبه از مالکان شناورهای مغروق و نیمه مغروق از قبل خواسته شده بود تا در خارج کردن این شناورها هر چه سریعتر اقدام کنند.
بهادری افزود: این شناورها قرار است در بازه زمانی یک ماهه و در صورت عدم ممانعت افرادی که مدعی مالکیت آنها هستند، به وسیله شرکت مروارید سفید بوشهر، خارج سازی شوند.
رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه بیان کرد: یکی از مشکلات موجود در اجرای این طرح، ادعای افرادی است که خود را مالک شناور دانسته و از خارج سازی ممانعت میکنند، در صورتیکه در یک سال اخیر با نصب بنر و مکاتبات در فضای مجازی اطلاع رسانی لازم انجام شد و هیچ کس حاضر به خارج سازی شناورها نشده است.
وی تصریح کرد: تأخیر در خروج شناورهای مغروق و نیمه مغروق با توجه به حجم گسترده تردد در بندر تجاری گناوه، میتواند خسارتهای غیرقابل جبرانی را در پی داشته باشد و انتظار میرود تا صاحبان این شناورها همکاری لازم را انجام دهند.