وی ادامه داد: یکی از هدفگذاریها در حضور سفرا به استان هرمزگان و بازدید از بندر شهید رجایی را آشنایی میدانی این سفیران با ظرفیتهای و امکانات ترانزیتی در بندر شهید رجایی عنوان کرد.
مدیرکل اقتصاد مقاومتی وزارت خارجه افزود: از کالای معدنی گرفته تا مشتقات نفتی که از این کشورها باید به بازار جهانی برسد، و همینطور مایحتاج این کشورها که قرار است از طریق ایران به این کشورها ترانزیت شود که بندر شهید رجایی بهترین، سریعترین و ارزانترین مسیر مطمئن برای نشان دادن سهم ایران در بازار جهانی است.
چگنی همچنین به علاقهمندی ازبکستان به تبادلات تجاری با ایران اشاره کرد و گفت: در سفر اخیر رییس جمهور این کشور به همراه یک هیات تجاری این مساله مورد تاکید قرار گرفت.
وی گفت: در مسیر ترکیه و اروپا نیز چون به خط ریلی وصل هستیم هر تسهیلاتی در بندرعباس فراهم شود آثار آن در سایر نقاط ایران و جهان نیز قابل مشاهده است.
مدیرکل اقتصاد مقاومتی وزارت خارجه گفت: یکی از سیاستهای بسیار جدی که شخص رییس جمهور و دولت سیزدهم به دنبال آن است، فعال کردن همه زمینههای کریدوری و ترانزیتی ایران در تمامی محورهای مواصلاتی با ایران است.
چگنی افزود: در مقایسه با رقبا عقب هستیم اما با وجود تنگناها در دولت سیزدهم، همه دستگاهها از جمله وزارت راه و شهرسازی، سازمان بنادر و وزارت امور خارجه نسبت به این موضوع اهتمام جدی دارند.
گفتنی است؛ بازدید از مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران، منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس و دیدار با استاندار و مسئولان اقتصادی به منظور آشنایی با ظرفیتها و توسعه مبادلات اقتصادی بخش دیگری از برنامههای یک روزه سفرای ایران در کشورهای بلغارستان، ازبکستان، کنیا و آذربایجان به استان هرمزگان بود.