مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) سازمان بنادر و دریانوردی اقدامات شاخص این سازمان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات طی سال ۱۴۰۱ را تشریح کرد و گفت: راهاندازی خدمات مکانیزه اسنادی در مدیریت کالای کانتینری، عملیاتیسازی پنجره واحد خدمات هوشمند و ایجاد سامانه یکپارچه عملیات بندری از مهمترین اقدامات صورت گرفته است.
وی افزود: همچنین از دیگر اقدامات شاخص نیز میتوان به تدقیق ۴۷ خدمت مصوب سازمان و بهبود فرآیندهای ذیل خدمات، طراحی شبکه کلود ((cloud سازمانی، توسعه داشبورد مدیریتی صدف، بکارگیری امضاء الکترونیکی در سامانههای عملیاتی، ایجاد سامانه یکپارچه عملیات بندری و نیز کسب رتبه اول در سطح وزارت راه و شهرسازی در ارزیابی دور نهم سازمان فناوری، اشاره کرد.
راهاندازی خدمات مکانیزه اسنادی در مدیریت کالای کانتینری
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه این سازمان در راستای افزایش رضایت مشتریان و افزایش سرعت و دقت در ارائه خدمات اسنادی مربوط به عملیات کانتینری و همچنین با توجه به مشکلات روشهای غیرمستقیم پرداخت صورت حساب، اقدام به راهاندازی خدمات اسنادی مکانیزه در حوزه عملیات کانتینری کرده است، گفت: مزایای راهاندازی این سامانه تسریع در ارائه خدمات اسنادی مانند تفکیک، تجمیع و تغییر نام قبوض انبار، اصلاحیه مانیفست، حکم اعاده و انتقال است و با این روش مشتریان قادر خواهند بود تا صورت حساب خود را به صورت برخط دریافت و به صورت اعتباری و حتی از طریق موبایل پرداختهای خود را انجام دهند.
صدور الکترونیکی مجوزها
خورسندی ادامه داد: در راستای اجرای تکالیف قانونی و به منظور تسریع و تسهیل دریافت مجوزها توسط شهروندان از ابتدای سال ۱۴۰۱، صدور مجوزهای سازمان بنادر و دریانوردی از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور صادر میشود و سازمان بنادر جزء اولین دستگاههایی است که با ارایه ۱۷ مجوز به این درگاه متصل شد.
باز طراحی شبکه WAN
وی بیان کرد: با توجه به افزایش پهنای باندها (بیش از ۱۰ برابر) و همچنین پایان عمر مفید تجهیزات و عدم امکان بهروزرسانی آنها و به تبع آن امکان ایجاد هرگونه مخاطره امنیتی سایبری به ویژه در شرایط کنونی کشور، بازطراحی شبکه WAN با رویکرد افزایش امنیت و پایداری انجام شد.
کسب رتبه اول در سطح وزارت راه
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به کسب رتبه اول در سطح وزارت راه و شهرسازی در ارزیابی دور نهم سازمان فناوری، عنوان کرد: این ارزیابی از زمستان ۱۴۰۰ آغاز و نتایج آن در بهار ۱۴۰۱ اعلام شد و شاخص های آن در ۴ محور دولت کاربرمحور، دولت یکپارچه، دولت شفاف و دولت مشارکتی طبقه بندی می شوند که سازمان در بین ۱۷۰ دستگاه شرکت کننده، موفق به کسب سطح امتیازی خوب، شد.
تدقیق ۴۷ خدمت مصوب سازمان و بهبود فرآیندهای ذیل خدمات
خورسندی با بیان اینکه بررسی و تدقیق ۴۷ خدمت مصوب سازمان در حوزه های تخلیه، بارگیری و انبارش کالای کانتینری از شناورها، خدمات مرتبط با ورود و خروج شناور، مدنظر قرار گرفت، بیان کرد: همچنین حفاظت و ایمنی دریانوردی، حفظ محیط زیست دریایی، ارائه مجوزها در مناطق عادی و ویژه بندری و آزاد تجاری، صدور گواهینامه های دریانوردی، نظارت و پایش سواحل که منجر به حذف یا تغییر ۳۳ خدمت شد از دیگر موارد مورد اشاره است.
ارتقاء گزارشات آماری و داشبورد مدیریت
وی افزود: همچنین تجمیع اطلاعات ماهانه و سالانه تهیه گزارشهای مدیریتی ایام نوروز، بهروزرسانی سرویس ارسال اطلاعات به وزارت راه و شهرسازی و همچنین طراحی و ایجاد داشبورد مدیریتی در بخش ارتقاء گزارشات آماری و داشبورد مدیریت، مدنظر قرار گرفت.
عملیاتی سازی پنجره واحد خدمات هوشمند
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان بنادر و دریانوردی، بیان کرد: پنجره واحد خدمات هوشمند سازمان بنادر و دریانوردی در راستای یکپارچگی مدیریت شناسایی و دسترسی کاربران به تمامی سامانه های حیاتی، عملیاتی شد.
طراحی شبکه کلود (cloud)
خورسندی افزود: علاوه بر این به منظور استفاده بهینه از منابع در مراکز داده ستاد، بنادر و همچنین افزایش پایداری و دسترسی آسان به اطلاعات و به تبع آن افزایش امنیت اطلاعات نسبت به طراحی کلود سازمانی اقدام شد تا سامانهها در آن بستر، قرار گیرند.
توسعه داشبورد مدیریتی صدف
وی خاطرنشان کرد: راه اندازی سرویس دریافت اطلاعات از سامانه های عملیاتی و اطلاعاتی جهت ایجاد داشبوردهای مدیریتی از دیگر اقدامات مدنظر بود.
بکارگیری امضاء الکترونیکی در سامانههای عملیاتی
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه سازمان بنادر، امضاء الکترونیکی را از ابتدای سال ۱۴۰۱ در سامانههای عملیاتی و اسناد تجاری اجرا کرد، گفت: این اقدام، گام بزرگی در راستای اجرای قانون تجارت الکترونیک و توسعه دولت الکترونیک بود.
ایجاد سامانه یکپارچه عملیات بندری
خورسندی به هدف ایجاد سامانه یکپارچه عملیات بندری اشاره کرد و اظهار داشت: تولید ماژولهای لازم جهت پوشش فرایندهای ورود از راه خشکی و ورود از راه دریا برای تمامی کالاهای کانتینری و غیرکانتینری، تبادل اسناد بین سامانههای فعالان و ذی نفعان بندری و دریایی اعم از بخش دولتی و خصوصی، هدف ایجاد سامانه یکپارچه عملیات بندری است.