روایتی شنیدنی از فعالیت شبانه‌روزی بنادر پس از فرمان امام خمینی (ره)/ بسیج جامعه دریایی و بندری و مردم برای تخلیه کالاهای اساسی در اوج دوران جنگ تحمیلی/ خروج از بحران با همدلی و خدمتگزاری بدون چشمداشت

ناخدا اسحاق نصرتی روایتی متفاوت از فعالیت‌های شبانه‌رو‌زی جامعه دریایی و بندری در بندرعباس پس از صدور فرمان ۵ کلمه‌ای امام خمینی (ره) به منظور تخلیه و توزیع…



ناخدا اسحاق نصرتی روایتی متفاوت از فعالیت‌های شبانه‌رو‌زی جامعه دریایی و بندری در بندرعباس پس از صدور فرمان ۵ کلمه‌ای امام خمینی (ره) به منظور تخلیه و توزیع کالاهای اساسی در اوج دوران جنگ، ارائه کرد.

 

 

 

 

۲۶ آذر ماه هر سال، یادآور صدور فرمان امام خمینی (ره) در سال ۱۳۶۲ در زمینه اعزام کامیون‌ها به بنادر جنوبی برای تخلیه کالاهای وارداتی از مبادی دریایی کشور است. آن زمان نبود بسترها و امکانات مناسب در بندرعباس، اوج‌گیری جنگ و متوقف شدن واردات به یک چالش اساسی برای کشور تبدیل شده بود و تعداد زیادی از کشتی‌ها به منظور تخلیه کالای خود در انتظار تخلیه در بنادر بودند. علاوه بر این اتمام ذخایر کالاهای اساسی در شهرها و جبهه‌های جنگ، فاسد شدن محصولات غذایی کشتی‌های در انتظار تخلیه و تهدید از سوی هواپیماها و توپخانه‌های دشمن به یک بحران اساسی تبدیل شده بود.

 

همان زمان بود که امام خمینی (ره) پیامی صادر کردند و گفتند: «کامیون‌دارها بروند بارها را بیاورند». همین مسئله موجب شد تا شاهد بسیج ۵ هزار کامیون با فرمان ۵ کلمه‌ای امام خمینی (ره) باشیم و کامیون‌ها به سمت بنادر مسیر خود را تغییر دهند و کشور را از وضعیتی که در آستانه بحران بود خارج کنند. همین مسئله موجب شد شرایط فعالیت در بندرعباس تغییر کند و با ورود تعداد بسیار زیاد کامیون‌ها به این بندر آماده تخلیه و بارگیری فراوان کالا باشیم و تمامی کارکنان دریایی و بندری آماده جهاد و فعالیت شبانه‌روزی شوند.

 

به همین منظور سراغ یکی از افرادی رفته‌ایم که آن زمان به صورت مستقیم شاهد ماجرای فرمان امام، ورود تعداد کثیری از کامیون‌ها به بندرعباس و فعالیت شبانه‌روزی جامعه دریایی و بندری پس از صدور این فرمان بوده است.

 

ناخدا  اسحاق نصرتی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، با اشاره به اینکه آن زمان شرایط جنگی وضعیت متفاوتی را برای کشور رقم زده بود و حدود ۷۰ کشتی در بندر شهیدباهنر لنگر انداخته بودند و امکان تخلیه به دلیل نبود کامیون وجود نداشت، اظهار کرد: شرایط بنادر کشور آن زمان مثل امروز نبود و با تجهیزات بسیار محدودی روبرو بودیم.

 

وی افزود: زمانی که از نبود محدودیت صحبت می‌کنم منظورم این است که حتی برق نداشتیم، جاده‌ها آسفالت نبود، مشکلات فراوانی در حوزه تخلیه و بارگیری کالا وجود داشت و از تجهیزات لازم برخوردار نبودیم و عملا سرعت فعالیت‌ها پایین بود.

 

ناخدا نصرتی با بیان اینکه پس از صدور فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «کامیون‌دارها بروند بارها را بیاورند» همه کامیون‌داران، ‌ جامعه دریایی و بندری بسیج شدند و یک دل در مسیری پیش رفتند که فرمان امام را محقق کنند، گفت: فعالیت‌ها به صورت شبانه‌روزی در دستورکار قرار گرفت و شاهد ورود تعداد کثیری از کامیون‌داران به سمت بندرعباس بودیم.

 

وی افزود: همین مسئله موجب شد تمامی دریاییان، مدیران بندر و جامعه دریایی و بندری در بندر عباس بسیج شوند و با اقدامی جهادی نسبت به تخلیه کالاهای اساسی به منظور تحقق صدور فرمان امام خمینی (ره) وارد میدان شوند، عنوان کرد: تعداد بسیاری از فعالان دریایی و بندری به دلیل جنگ از خرمشهر، آبادان و بندر امام خمینی (ره) به بندرعباس آمده بودند و در بندر شهیدباهنر فعالیت می‌کردند.

 

ناخدا نصرتی با اشاره به اینکه هر کسی هر آنچه در توان داشت برای تحقق فرمان امام خمینی (ره) برای تخلیه کالاهای اساسی از بندر عباس به کار بست تا توزیع کالاهای اساسی به سایر نقاط کشور انجام شود، اظهار داشت: کامیون‌داران، پرسنل دریایی و بندری، پیمانکاران فعال در بندر و تمامی مردم یک دل و یک صدا هر امکاناتی داشتند به میدان آوردند و فعالیت‌ها با چرثقیل و لیفتراک پیش رفت.

 

وی ادامه داد: همه افراد از صمیم قلب در آن برهه زمانی بدون هیچ‌گونه چشم داشتی خدمتگزاری کردند و هیچ کس نسبت به آب و خاک وطن و انقلاب کوتاهی نکرد، آن زمان شاهد همدلی بی نظیری بودیم و زمان کار برای هیچکس معنا نداشت و شبانه روزی و به صورت ۲۴ ساعته در حال فعالیت بودیم.

منبع

بازدید: 114

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *