مرینپرس/خوزستان مدیرکل شیلات خوزستان رشد و توسعه مجتمع پرورش میگوی چوئبده آبادان را یکی از شاخصهای مهم فعالیتهای آبزیپروری استان خواند و گفت: استقرار دولت جدید موجب توجه ویژهای به فعالیتهای تولیدی شده است و در جریان سفر ریاست جمهور در اواخر سال گذشته به منطقه آبادان و خرمشهر ۱۳۰ میلیارد تومان برای تکمیل زیرساختهای این مجتمع تصویب شد.
فتح الله ابوعلی با اشاره به بروز بیماری لکه سفید در تعدادی از مزارع پرورش میگو در جمع خبرنگاران عنوان کرد: بیماری لکه سفید یک بیماری ویروسی است که قدمت بالایی دارد و درمان قطعی برای این بیماری شناسایی نشده است جز اینکه روشها و راهکارهایی برای تولید در کنار این بیماری بکارگرفته میشود.
وی افزود: این بیماری در سالهای گذشته مجتمع چوئبده را در آستانه تعطیلی و رکود قرار داد این در حالی است که طی ۲ سال اخیر عواملی از جمله بهرهمندی از تجارب و دانش روز دنیا و روشهای نوین در پرورش میگو توسط پرورش دهندگان منطقه، بهبود مدیریت بهداشتی مزارع، استفاده از بچه میگوهای حاصله از مولدهای عاری از بیماری، افزایش کیفیت غذا، ورود سرمایهگذاران جدید و حمایت تولیدکنندگان و سیاستهای شیلات خوزستان و سایر اقدامات تکمیلی باعث شد روند صعودی و رو به رشد صنعت میگو در این مجتمع را شاهد باشیم و ایجاد افق روشن پیش روی پرورش دهندگان، کوچ معکوس آنها به مجتمع را سرعت بخشیده است.
صادرات محصولات شیلاتی از منطقه آزاداروند فراهم شود
به گزارش مرینپرس، ابوعلی ادامه داد: موارد گفته شده، نقش سازندهای در رونق فعالیتهای پرورش میگو در شهرستان آبادان داشته است به صورتی که در سال جاری ۷ مزرعه و واحد تولیدی که سالها غیر فعال و دچار رکود بودند مجددا وارد چرخه تولید شدند.
وی بیان کرد: در دو سال گذشته طرح نرسری برای اولینبار در کشور و درحجم وسیع و با هدف کاهش بیماری اجرایی شد و هم اکنون ۵ واحد نرسری فعالیت میکنند که ۳۰ درصد بچه میگوهای ذخیرهسازی شده در استخرهای پرورشی در سال جاری از این طریق تامین شده است.
مدیرکل شیلات خوزستان فعالسازی و بهرهبرداری از ۳ مرکز تکثیر میگو در مجتمع مراکز تکثیر میگوی آبادان بعد از سالها تعطیلی و تامین ۹۰ درصد نیاز شهرستان به پست لارو میگو و همچنین افزایش ۲ برابری سطح زیر کشت را از دیگر اقدامات صورت گرفته عنوان کرد و گفت:صادرات محصولات شیلاتی از منطقه آزاداروند فراهم شود.
ابوعلی در رابطه با ترمیم و بازسازی زیرساختهای مجتمع پرورش میگوی چوئبده آبادان تصریح کرد: تاسیسات زیربنایی این مجتمع به بیش از ۲ دهه گذشته باز میگردد و تعطیلی برخی مزارع به دلیل بروز بیماری لکه سفید، نیاز به بازسازی و مرمت زیرساختهای مجتمع را دوچندان کرده است.
پرداخت تسهیلات حمایتی برای مزارع پرورش ماهی و میگو
وی با بیان اینکه استقرار دولت جدید موجب توجه ویژهای به فعالیتهای تولیدی شده است، ادامه داد: در پی سفر ریاست جمهور در اواخر سال گذشته به منطقه آبادان و خرمشهر ۱۳۰ میلیارد تومان برای تکمیل زیرساختهای این مجتمع مصوب شد و بلافاصله بعد از ابلاغ، فعالیتهای عمرانی این مجتمع شروع میشود.
مدیرکل شیلات خوزستان گفت: حل مشکلات فعلی به پیگیری متولیان امر، تولیدکنندگان و رعایت مسئولیتهای اجتماعی صنایع و حمایتها و همکاری تمام ادارات و سازمانها در منطقه باز میگردد و نوسانات تولید و اشتغال باید به گونهای پایدار مدیریت شود تا موانع و مشکلات موجود حداقل پیامدهای منفی را برجای بگذارد.
به گفته ابوعلی تولید قزل آلای رنگین کمان در فصل زمستان و به عبارتی خارج از دوره پرورش میگو و در شرایط خاص اقلیمی منطقه یکی از اقدامات مهم در راستای افزایش بهرهوری و تولید بوده است.
وی در خصوص موضوع نقدینگی و تامین نهادهها گفت: دولت تسهیلات حمایتی در قالب پرداخت ۳۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان به منظور حمایت از تولید برای تامین نهادههای مزارع پرورش ماهیان سردابی، گرمابی و میگو در نظر گرفت و بیشترین سقف تسهیلات در تولیدات بخش کشاورزی برای میگو لحاظ شده است و تولیدکنندگان جهت تامین نهادههای مورد نیاز به سامانه بازارگاه مراجعه کنند.
تفاهم نامه شیلات خوزستان با پارک علم و فناوری در آینده نزدیک
مدیر کل شیلات خوزستان ادامه داد: دریافت تسهیلات بانکی هیچ گونه محدودیتی ندارد و امسال ۱۰۳ پرونده در کارگروه در دست اقدام است که به محض ابلاغ اعتبارات سال ۱۴۰۱، وارد سیستم بانکی خواهند شد.
ابوعلی از امضای تفاهم نامه همکاری با پارک علم و فناوری در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: موضوعات دانشبنیان در زمینه پروبیوتیکها و پرورش ماهی در محیط متراکم و استفاده از روشهای نوین در حلقههای مختلف صنعت شیلات در قالب طرحهای علمی- تحقیقاتی اجرایی خواهد شد و همچنین گامهای مهمی در ارتباط با سنددار کردن مزارع برداشته شده است.
انتهای پیام