عباس نوروزی در گفتگو با مرینپرس با اشاره به اهمیت محوطه تاریخی نخل ابراهیمی واقع در ساحل شهرستان میناب اظهار داشت: بر اساس کاوشهای باستان شناسی که طی سالهای گذشته در این منطقه انجام شد، بندرگاهی متعلق به دوره اشکانی به کشف رسید.
معاون میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان ادامه داد: کاوشهای باستان شناسی در بندرگاه اشکانی به طور پیوسته پنج فصل انجام شد که آخرین فصل کاوش مربوطه به سال ۹۲ میشود.
وی با اشاره به اینکه این پروژه به دلیل عدم تخصیص اعتبارات لازم جهت تداوم کاوشهای باستان شناسی نیمه کاره رها شده بود، امسال پس از وقفه هشت ساله مجدد از سرگرفته خواهد شد.
به گفته این مقام مسئول در استان هرمزگان، مجوزهای لازم برای انجام ششمین فصل کاوشهای باستان شناسی بندرگاه اشکانی از سوی پژوهشگاه میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صادر شده است.
نوروزی با بیان اینکه اعتبار لازم جهت شروع این فصل از کاوش ۳۰۰ میلیون تومان است، بیان داشت: به محض تخصیص اعتبارات لازم، ششمین فصل کاوشهای باستان شناسی بندر گاه اشکانی در محوطه تاریخی نخل ابراهیمی واقع در سواحل شهرستان میناب آغاز خواهد شد.
معاون میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان تاکید کرد: انجام کاوشهای باستان شناسی در بندرگاه اشکانی بخش مهمی از کاوشهای خلیج فارس محسوب میشود.
به گفته این مقام مسئول در استان هرمزگان، انجام این کاوش نقش مهمی در آشکارتر شدن سیادت تاریخی خلیج فارس بر منطقه ایفا خواهد کرد.
به گفته نوروزی، کاوشهای باستان شناسی انجام شده در این بندرگاه تاریخی طی سالهای گذشته نشان داده که محوطه نخل ابراهیمی در دوره اشکانی به عنوان مهمترین و بزرگترین بندرگاه کشور محسوب میشده است.
معاون میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان، یادآور شد: کاوشهای باستان شناسی در محوطه تاریخی نخل ابراهیمی در صورت تخصیص اعتبار و شروع پروژه، دو ماه به طول خواهد انجامید و نتایج حاصل آن نیمه نخست سال آینده منتشر میشود.
نوروزی تصریح کرد: شواهد حاکی از آن است که در دوره اشکانی از طریق خور، کشتیها در این بندرگاه پهلوگیری و به این ترتیب کالاهای تجاری بین ایران و کشورهای هند و چین مبادله میشده است.
معاون میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان اظهار امیدواری کرد: با انجام ششمین فصل کاوشهای باستان شناسی در محوطه تاریخی نخل ابراهیمی و به ویژه بندرگاه اشکانی، نتایج بیشتری در خصوص سیادت تاریخی ایران بر خلیج فارس به دست آید.