یک صاحبنظر در حوزه محیط زیست دریایی با تاکید بر اینکه باید دغدغه های سازمان بنادر و دریانوردی در برنامه پنجساله هفتم توسعه لحاظ شود، گفت: نیازمند الزامات قانونی در حوزه دریایی و بندری در کشور هستیم.
پروین فرشچی در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، درباره برگزاری نشستهای هیات اندیشهورز این سازمان و اثرات مطلوب بهره مندی از نظرات کارشناسان دریایی و بندری در بهبود وضعیت حمل و نقل دریایی کشور، اظهار داشت: تجربه افراد در حوزه دریایی و بندری باید به عنوان سرمایه مدنظر قرار گیرد و بتوان از آنچه طی سالهای گذشته در حوزه دریایی و بندری اندوختهاند به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.
ضرورت تشکیل کارگروههای تخصصی دریایی و بندری در هیات اندیشهورز سازمان بنادر
این استاد دانشگاه ادامه داد: یکی از برنامههای هیات اندیشهورز باید تشکیل کارگروههای تخصصی در حوزه دریایی و بندری باشد و مسائل تخصصی در هر یک از این کارگروهها مورد بحث، بررسی، ارائه پیشنهاد و طرح قرار گیرد.
معاون سابق محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه باید دغدغههای جامعه بندری و دریایی از سوی هیات اندیشهورز مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: توجه به مسائل و دغدغههای روز حوزه دریایی و بندری باید به صورت ویژه در دستورکار قرار گیرد و با ارائه راهکار و برنامه، بتوان در راستای حل برخی از مشکلات حمل و نقل دریایی کشور، گام برداشت.
فرشچی با بیان اینکه باید مسائل و دغدغههای سازمان بنادر و دریانوردی در برنامه پنجساله هفتم توسعه لحاظ شود، خاطرنشان کرد: نباید دغدغهها، مسائل و مشکلات صرفا در سطح حرف باشد، بلکه باید مسائل قابلیت پیگیری و اجرا داشته باشند و بهترین مسیر لحاظ کردن این دغدغهها در متن قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه نگاشته شود تا به صورت جدی بتوان در مسیر اجرای این دغدغهها حرکت کرد و الزام قانونی پدید آورد.
اقتصاد دریامحور؛ عامل توسعه پایدار برای اقتصاد ایران
وی افزود: اقتصاد آبی که امروزه در سطح دنیا به آن توجه جدی میشود تحت عنوان اقتصاد دریامحور باید با تاکید و توجه بیشتری در کشور دنبال شود چرا که این مقوله توسعه پایدار برای اقتصاد ایران را به دنبال دارد.
این متخصص محیط زیست دریایی سازمان با اشاره به اینکه سوخت کشتیها از مهمترین مسائلی است که امروزه از سوی سازمان بینالمللی دریانوردی مورد تاکید قرار گرفته است، اظهار داشت: در عین حال مقوله محیط زیستدریایی و زبالههای دریایی از اهمیت بسیار بالایی در سطح بینالملل برخوردار است و باید در دریای عمان، خلیج فارس و دریای خزر به این مسئله مهم توجه ویژه داشته باشیم و مطابق با استانداردهای بینالمللی کار را پیش ببریم.