معاون اقتصادی رئیس جمهور تاکید کرد: ضرورت دارد، روند حمل کالاهای وارداتی و صادراتی از خوزستان تسریع پیدا کند.
انتظار می رود که برنامهریزیها به سمت حمل یکسره کالا به مبادی مصرفی صورت گیرد
وی ادامه داد: از متولیان حوزه دریایی، خواسته میشود تا برنامههای کاربردی خود برای بهرهوری و تحقق چشم انداز تعیین شده جهت انجام حمل یکسره کالا را بیان کنند؛ از مسولان مربوطه خواسته می شود، در کنار ارائه برنامه های خود، زمان تحقق آنها را نیز برآورد و اعلام کنند.
معاون اقتصادی رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه تسهیل در ورود و خروج کالا از مرزها و بنادر استان اهمیت بسزایی دارد، افزود: انتظار می رود که برنامهریزیها به سمت حمل یکسره کالا به مبادی مصرفی صورت گیرد؛ در عین حال ذخیرهسازی بخشی از کالاهای اساسی وارداتی در محل بندر نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
رضایی با بیان اینکه ضرورت دارد، شرایط ذخیره سازی در محل بندر امام(ره) از وضعیت بهتری برخوردار شود، گفت: تلاش میشود بعد از بررسیهای صورت گرفته، فرآیندهای کاذب در حوزه های مختلف مدیریتی و قانونی شناسایی و رفع شود.
تاخیر در تخلیه کالاها باعث افزایش قیمت می شود
معاون اقتصادی رئیس جمهوری گفت: با توجه به اینکه حجم قابل توجهی از محصولات صنایع پتروشیمی از بندرامام خمینی(ره) صادر می شود، این بندر نقش ارزنده ای در ارزآوری کشور ایفا میکند.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که تحریم های داخلی برای تسهیل فعالیتهای اقتصادی کشور دشواریهای جدی را ایجاد کرده است که در صورت رفع تحریم های خارجی، امکان کاهش مشکلات موجود محقق نمیشود.
رضایی با بیان اینکه برخی مجوزها در روند تخلیه کالاهای اساسی با یکدیگر متناقض هستند، گفت: روند پیگیری این مجوزها باعث تاخیر در تخلیه کالاهای وارداتی اساسی از کشتیها میشود.
معاون اقتصادی رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: تاخیر در تخلیه کالاها باعث افزایش قیمت و تورم کالاها در داخل کشور می شود.
وی یادآورشد: همچنین این تاخیر در صادرات کالاهای تولیدی کشور نیز باعت تحمیل هزینه های تجاری برای بازرگانان می شود و این موضوع امکان رقابت آنها نسبت به رقبای خارجی خود کاهش میدهد.
بخشی از ظرفیت بنادر به صادرات اختصاص پیدا کند
صادق خلیلیان؛ استاندار خوزستان نیز اظهار داشت: تسریع در اجرای برنامههای توسعهای بنادر خوزستان ضروری است؛ از سویی استفاده از ظرفیت های بنادر خوزستان در امر صادرات باید بیش از گذشته مورد استفاده قرار گیرد.
وی یادآورشد: در حال حاضر بخش حمل و نقل جاده ای کالا در کشور و استان خوزستان گران است، در صورتی که حمل و نقل ریلی و از طریق کشتی هزینه فعالیت های تجاری را کاهش خواهد داد.
گفتنی است معاون اقتصادی رئیس جمهور، زنجیره جابجایی کالاهای اساسی، فرآیند خروج و ترخیص کالاهای اساسی، ظرفیت های بندری و همچنین رفع موانع تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی مجتمع بندری امام(ره) را بررسی کرد.