مرینپرس/مرکزی مدیرشیلات و امور آبزیان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: در اکثر شهرستانهای استان، ماهی زینتی تولید میشود و در مجموع، استان مرکزی رتبه ششم تولید ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده است.
حسن اکبری در گفت و گو با مرینپرس، با بیان اینکه نزدیک به ۱۲۰ گونه ماهی زینتی در استان مرکزی وجود دارد که در این میان ۶۰ گونه آن تکثیر میشود اظهار کرد: افزون بر ۲۰۰ نفر در بیش از ۷۰ واحد تولیدی ماهیان زینتی در استان مشغول به فعالیت هستند که علاوه بر مشاغل خانگی در واحدهای صنعتی متوسط و بزرگ نیز فعالیت دارند.
وی افزود: در اکثر شهرستانهای استان، ماهی زینتی تولید میشود که بیشترین آمار تولید به ترتیب به شهرستانهای محلات و خنداب تعلق دارد که به سایر استانها از جمله تهران، فارس البرز، مشهد و مناطق جنوبی وشمالی کشور نیز عرضه میشود.
مدیر شیلات و امور آبزیان جهادکشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: پرورش ماهیان زینتی نیاز چندانی به آب ندارد و با کمترین میزان آب در ماه، امکان تولید واشتغال را به دنبال دارد. سال گذشته، تولید ماهیان پرورشی در بخش گرمابی، سردابی و خاویاری افزون بر ۵۳۰۰ تن بوده است.
اکبری اضافه کرد: شهرستانهای اراک، شازند، فراهان، کمیجان بیشترین تولیدات را داشته و در سایر شهرستانها نیز ماهیان پرورشی تولید میشود، بیشترین تولید مربوط به ماهیان سردابی با حدود ۵۰۰۰ تن تولید بوده و علاوه برآن تولید حدود ۵۰ تن ماهیان خاویاری نیز در ۸ واحد استان انجام شده است
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه تولید آبزیان خوراکی در استان در منابع آبهای جاری رودخانهها و منابع آبی خرد (چاه وچشمه وقنوات) موجود و استخرهای ذخیره آب کشاورزی تا پشت سدها تامین میشود، اضافه کرد: هدف شیلات، بهره برداری بهینه از آبهای موجود، فرهنگسازی مصرف ماهی در بین مردم و اشتغالزایی و درآمدزایی است، بدون آنکه مصرف آب داشته باشیم.
وی افزود: استان مرکزی جایگاه مناسبی در تولید بچه ماهی قزل آلا دارد و حدود ۱۹ مرکز تفریخ و تولید بچه ماهی قزل آلا در استان وجود دارد که درسال گذشته حدود ۱۷ میلیون قطعه بچه ماهی قزل آلا در این واحدها تولید شده است که از این میزان تولید، حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون آن در استان مصرف و مابقی به سایر استانهای کشور انتقال داده شده است.
اکبری یکی دیگر از اهداف شیلات را ارتقای سلامت افراد با فرهنگسازی و افزایش مصرف انواع آبزیان عنوان کرد و گفت: آبزیان با داشتن انواع پروتئین ها، مواد معدنی و چربیهای غیر اشباع و بسیار مفید به خصوص امگا سه نقش مهمی در سلامت افراد جامعه و جلوگیری از انواع بیماریهای قلبی و عروقی دارند، اکنون مصرف ماهی هر نفر در استان حدود ۲/۹ کیلوگرم و در کشور۱۳ کیلوگرم در سال است که نسبت به متوسط مصرف جهانی که بیش از ۲۰ کیلوگرم است بسیار پایین است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: مصرف ماهی به دلیل ارزش غذایی بالا نیاز به فرهنگ سازی بیشتر و همت همگانی دارد، در این خصوص همکاری سایر نهادهای مرتبط، تشکیل کارگروه حمایتی دراستانداری و هم افزایی فعالان حوزه سلامت استان ضروری است.
اکبری تصریح کرد: تلاش میکنیم در شهرستانها با همکاری شهرداریها و اداره صنعت ومعدن و تجارت، برای راه اندازی بازارچه آبزیان مجوزهایی صادر شود، در استان نیز با برگزاری نمایشگاه ها، جشنوارهها و دوره های آموزشی این نوع غذای سالم به سبد مصرفی خانوار ورود پیدا کند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی افزود: اگرچه امروز دسترسی به انواع ماهیان خوراکی آسانتر است، اما قیمت این فرآورده از نظر مصرف کننده همچنان بالاست، خشکسالی، گرانی نهادهها، قطعی برق، محدودیتهای بیماری کرونا و همچنین هزینههای اولیه تولید ماهی، فعالان این بخش را با چالشهایی روبرو کرده است.
اکبری ادامه داد: بزرگترین کارخانه تولید کنسرو ماهی کشور با ظرفیت تولید ۶۰ میلیون قوطی در سال در استان و در شهرستان ساوه قرارداشته و همچنین دو کارخانه خوراک آبزیان در شهرستانهای شازند و کمیجان فعالند که در تولید خوراک ابزیان با ظرفیت اسمی ۲۲ هزارتن در سال فعالیت دارند.
وی افزود: صادرات شیلات استان در بخش ماهیان زینتی در سال گذشته بیش از ۱۱ میلیون قطعه بوده که به ۷ کشور همسایه شده است، بر مبنای آمار و ارقام موجود در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تولید آبزیان پرورشی در استان، بیشترین رشد سالانه را در میان سایر محصولات کشاوری از سال ۹۲ تا سال ۹۹ با رشدی معادل ۶/۱۴ درصد داشته که این عدد نشان دهنده توسعه آبزی پروری در استان مرکزی بوده است.
وی سرمایه گذاری انجام شده در بخش احداث واحدهای آبزی پروری را طی این سالها حدودا ۵۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: طی این سالها ۳۸۰ نفر شغل به صورت مستقیم ایجاد و ۱۵۳ واحد آبزی پروری نیز احداث شده است.
انتهای پیام