فتحالله ابوعلی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود:رهاسازی ماهیان بومی در آبهای داخلی با هدف اشتغال پایدار صیادان محلی و استفاده از ظرفیت آبهای جاری برای تولید آبزیان پرورشی صورت می گیرد.
وی گفت: با رهاسازی این تعداد بچه ماهی در سد تنظیمی حمیدیه ، رهاسازی ماهی در سال جاری به یک میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه رسید.
مدیرکل شیلات خوزستان با بیان اینکه عملیات رهاسازی بچهماهیان بومی در آبهای داخلی ادامه خواهد داشت افزود: با وجود کم آبی و خشکسالی امسال ، رهاسازی بچه ماهیان در آبهای داخلی و تالاب های اسان تداوم می یابد.
ابوعلی ، کاهش خسارت به ذخایر ماهیان بومی، حفظ ذخایر، افزایش مقدار ماهیان قابل برداشت، ایجاد اشتغال و تامین بخشی از پروتئین موردنیاز مردم را از اهداف میان مدت رهاسازی بچه ماهی در آبهای داخلی عنوان کرد.
وی اظهار داشت: با توجه به ظرفیت منابع آبی استان خوزستان باید بودجهای به تولید بچه ماهی در خوزستان اختصاص یابد و از ظرفیت بخش خصوصی نیز برای تولید بچه ماهی استفاده شود تا روند افزایش تولید آبزیان پرورشی ادامه داشته باشد.
براساس توافق سازمان آب و برق خوزستان و شیلات ، امسال برای نخستین بار پرورش ماهی در قفس در پشت سد مارون در بهبهان عملیاتی خواهد شد.
نظارت بر صید در آبهای داخلی برعهده محیط زیست و نظارت بر صید دریایی و ساحلی برعهده شیلات خوزستان است.
پارسال مجموع تولید آبزیان پرورشی(گرمابی و سردابی) و صید دریایی خوزستان به ۱۳۰هزار تن رسید که سهم صید دریایی ۴۵هزار تن و بقیه از تولید آبزیان پرورشی بوده است.
کاهش ۴۱درصدی آورد رودخانه های استان ، تنش آبی و کاهش ۵۰درصدی حجم ذخایر آب پشت سدها از چالش های فراروی آبزی پروری در سال جاری است که می تواند به کاهش تولید آبزیان پرورشی و صید در آبهای داخلی منتهی شود.
حدود یک سوم آبهای سطحی کشور در خوزستان جاری است.
۳۴۰هزار قطعه بچه ماهی در سد تنظیمی حمیدیه رهاسازی شد
فتحالله ابوعلی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود:رهاسازی ماهیان بومی در آبهای داخلی با هدف اشتغال پایدار صیادان محلی و استفاده از ظرفیت آبهای جاری برای تولید آبزیان…