معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با تأکید بر برونسپاری خدمات دریایی، گفت: سال ۱۴۰۰ سررسید قراردادهای اصلی دریایی است؛ از این رو در سال آینده، قراردادها در بخشهای خدمات یدک کشی، راهنمایی و خدمات لایروبی، بر اساس سند بالادستی، بازنگری میشود.
به گفته عضو هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی، تدوین راهبردهای دریایی سازمان بنادر، اندازهگیری شاخصهای عملیاتی و برنامههای اجرایی هر بخش و نظاممند کردن پروژهها از مهمترین راهبردهای سازمان بنادر در حوزه دریایی قلمداد میشود.
ساماندهی و تغییر ساختار در شناورهای سنتی
معاون امور دریایی سازمان بنادر ساماندهی شناورها و انضباط بخشی به ترددهای دریایی، ساماندهی شناورهای سنتی و تدوین طرح اصلاح نرخ بلیط شناورهای مسافربری را از دیگر راهبردهای دریایی عنوان کرد و گفت: برای ساماندهی و تغییر ساختار در شناورهای سنتی از حداکثر ظرفیتها در وجوه اداره شده سازمان و سایر منابع بهره خواهیم برد.
دستورالعمل اضطرار دریایی به بنادر ابلاغ شده است
وی با اشاره به توسعه سامانههای مبارزه با آلودگی دریا از تدوین تفاهم نامه جستوجو و نجات دریایی در حوزه دریایی شمال و جنوب خبر داد و گفت: در همین راستا، دستورالعمل اضطرار دریایی تدوین و به بنادر ابلاغ شده است و همچنین تفاهمنامههای با شرکتهای پهبادی و بالگردی برای پایش و مونیتورینگ آلودگی نفتی در دریا مبادله شده است.
۴۰۰ مورد عملیات امداد و نجات دریایی انجام شد
به گفته اسلامی، در حوزه امداد و نجات، اقداماتی مانند هوشمندسازی پایش و ایجاد پایگاه اطلاعات مکانی علایم کمک ناوبری و پایش الکترونیکی آبراههای قابل کشتیرانی صورت گرفته است.
وی افزود: در سال ۹۹ بیش از ۴۰۰ مورد عملیات امداد و نجات دریایی انجام شد و جان ۵۲۱ مضطر دریایی نجات پیدا کرده است.
تدوین نقشه راه آموزش دریانوردی
معاون امور دریایی سازمان بنادر از تدوین نقشه راه آموزش دریانوردی خبر داد و گفت: توانمند سازی مراکز آموزش دریایی و اصلاح فرآیندهای امور دریانوردان در دستور کار قرار دارد.
وی تصریح کرد: با توجه محدودیت ایجاد شده برای آموزشهای دریایی و دریانوردی ناشی از شیوع کرونا، آموزش دریانوردان تعطیل نشده و کلیه مراحل آموزشی، با رعایت پروتکلهای بهداشتی، پیگیری شده است.