وزیر نفت در آیین آغاز رسمی عملیات حفاری فاز ۱۱ پارس جنوبی با اشاره به نیاز ۵۰ میلیارد دلاری سرمایه گذاری برای اجرای طرح های تقویت فشار و نگهداشت تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی، از امضای قرارداد ساخت کمپرسورها و توربین های فشارافزای سکوهای گازی پارس جنوبی در آینده نزدیک خبر داد.
دکل دریایی MD-1 شرکت مپنا نهم آبان ماه امسال از میدان نفتی سروش ترخیص و ۱۶ آبان ماه در موقعیت فاز ۱۱ پارس جنوبی در آب های خلیج فارس مستقر شد، حفاری ۱۲ حلقه چاه توصیفی – توسعه ای این فاز در دو مرحله در برنامه است.
در مرحله نخست با حفاری و تکمیل پنج حلقه چاه توصیفی – توسعه ای و نصب سکوی SPD11B، تولید اولیه از این طرح به مقدار ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز در روز (معادل ۱۴ میلیون مترمکعب) محقق می شود، سپس با انجام عملیات حفاری و تکمیل هفت حلقه چاه توسعه ای دیگر، هم زمان با تولید اولیه، مجموع برداشت از این سکو به روزانه یک میلیارد فوت مکعب (معادل ۲۸ میلیون مترمکعب) گاز غنی افزایش می یابد.
وزیر نفت در آیین آغاز رسمی عملیات حفاری فاز ۱۱ پارس جنوبی که از طریق ارتباط زنده تصویری با موقعیت مخزنی این فاز در مرز آبی ایران و قطر دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹ برگزار شد، ضمن قدردانی از فعالیت های انجام شده در دوره تحریم، گفت: کارهای بزرگ و سنگینی در این مدت انجام شده و در دوره تحریم ثابت کردیم که دست از تلاش نمی کشیم.
بیژن زنگنه با بیان اینکه در دوره تحریم هر راهی را که بر ما بستند، تلاش کردیم با ابتکار، خلاقیت و مجاهدت همکارانمان راه دیگری بیابیم، افزود: در صنعت نفت نگذاشتیم هیچ چیز متوقف شود، حتی در دوران ترامپ با شدیدترین تحریم ها نتوانستند تولید و صادرات ما را متوقف کند.
وزیر نفت اظهار کرد: مدیران شرکت نفت و گاز پارس و پترو پارس قول داده اند تا برای زمستان سال آینده، روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی برداشت کنیم.
زنگنه یکی از اهداف مهم قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را موضوع فشارافزایی عنوان کرد و گفت: فشارافزایی و حفظ تولید گاز در پارس جنوبی یک ضرورت و امری حیاتی به شمار می رود و بعد از اینکه پیمانکاران خارجی درجه یک از توسعه این طرح کنار رفتند، همکارانمان همزمان مطالعات فشارافزایی در دریا و خشکی را دنبال و بررسی کردند که در مراحل نهایی قرار دارد و به زودی تصمیم نهایی درباره آن اتخاذ می شود.
وی از امضای قرارداد ساخت تأسیسات فشارافزای سکوهای گازی پارس جنوبی در آینده نزدیک خبر داد و افزود: این قرارداد برای ساخت چندین توربین و کمپرسور با یک شرکت داخلی به امضا می رسد.
وزیر نفت وضعیت تولید گاز در پارس جنوبی را مطلوب خواند و گفت: خوشبختانه در هفت سال گذشته تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی ۲.۵ برابر افزایش یافته و در حال حاضر روزانه نزدیک به ۷۰۰ میلیون مترمکعب از پارس جنوبی گاز برداشت می شود.
وی به ضرورت تقویت فعالیت های اکتشافی در مناطق حاشیه ای پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: این مناطق از چندین میدان داخلی کشور بزرگتر است که فعالیت های اکتشافی در آن باید دنبال شود.
وزیر نفت اظهار امیدواری کرد توسعه میدان های مشترک فرزاد و بلال به زودی آغاز شود.
بیژن زنگنه اجرای طرح های فشار افزایی و حفظ تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی را نیازمند ۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری عنوان کرد و گفت: اجرای این طرح ها علاوه بر ایجاد اشتغال، صنایع داخلی را تقویت می کند.
گفتنی است، طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی پس از خروج شرکت های توتال فرانسه و شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین (سی ان پی سی آی) به دلیل تحریم به طور کامل به شرکت پتروپارس سپرده شده است.