مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در گذشته، عمده نیروهای متخصص دریایی و بندری به خارج از کشور اعزام می شدند، افزود: خوشبختانه امروزه این ظرفیت به لحاظ زیرساختی فراهم است و می توانیم دانشکده تخصصی لجستیک و حمل و نقل دریایی را در دانشگاه علم و صنعت در آینده ای نزدیک افتتاح کنیم.
به گزارش مرینپرس، با هدف بهره گیری حداکثری از ظرفیت مراکز علمی و دانشگاهی کشور در بخش حمل و نقل دریایی و ارتقای جایگاه صنعت حمل و نقل دریایی در سطح منطقه و جهان، یک تفاهمنامه همکاری فنی، تخصصی و پژوهشی بین سازمان بنادر و دریانوردی و دانشگاه علم و صنعت ایران با حضور آقایان محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، سردار سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور به امضا رسید.
آقایان راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران این تفاهمنامه همکاری را امضا کردند.
توسعه مدیریت علمی در بنادر بازرگانی متناسب با تحولات و پیشرفت های فناوری در این بخش مهم اقتصادی کشور، نهادینه کردن علم و پژوهش و فناوری در سازمان بنادر و دریانوردی هم جهت با سیاست های وزارت راه و شهرسازی، ارتقای کیفی و توسعه تحقیق و مطالعه در امور بندری و دریایی و کشتیرانی بازرگانی، انجام اقدامات آموزشی، پژوهشی، مشاوره ای، فناورانه و دانشی به منظور رفع چالش های کنونی بنادر و دریانوردی کشور و ترغیب اساتید و سوق دادن پایان نامه های تحصیلات تکمیلی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران به موضوعات بندری و دریایی، برنامه ریزی مشترک برای رسیدن به تجاری سازی و ایجاد فناوری های جدید و مورد علاقه و نیاز طرفین از دیگر اهداف این تفاهمنامه است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در این مراسم خاطرنشان کرد: این سازمان از ارگان های پیشرو در اتکا و اعتماد به توان داخلی در حوزه های ساخت و تولید و علمی-پژوهشی قلمداد می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در گذشته، عمده نیروهای متخصص دریایی و بندری به خارج از کشور اعزام می شدند، افزود: خوشبختانه امروزه این ظرفیت به لحاظ زیرساختی فراهم است و می توانیم دانشکده تخصصی لجستیک و حمل و نقل دریایی را در دانشگاه علم و صنعت در آینده ای نزدیک افتتاح کنیم.
محمد راستاد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به قراردادهای ساخت شناور مورد نیاز این سازمان از طریق سایتهای شناورسازی داخل کشور، تأکیدکرد: در قالب طرح تحول صنایع دریایی، قرار است ۸۳ فروند از ناوگان مورد نیاز سازمان بنادر برای اجرای وظایف حاکمیتی، از طریق سازنده های داخلی در سواحل شمال و جنوب ساخته شود.
راستاد با بیان اینکه از این تعداد ۱۶ فروند در حال ساخت است، اضافه کرد: امروز قرارداد ساخت ۱۰ فروند شناور راهنمابر( پایلوت بوت) اجرایی می شود.
وی گفت: با روند ایجاد شده در ساخت شناور در داخل کشور، انتظار داریم قرارداد ساخت ۳۴ فروند دیگر نیز تا پایان سال جاری نهایی و منعقد شود همچنین حداکثر تا نیمه اول سال آینده و تا قبل از پایان دولت، ۲۳ فروند شناور دیگر در دست ساخت قرار خواهد گرفت.
وی گفت: در مجموع تاکنون ۶۰ هزار میلیارد ریال از منابع سازمان بنادر و دریانوردی برای ساخت ناوگان مورد نیاز به صنایع دریایی کشور تزریق شده است.
راستاد از حمایت سازمان بنادر و دریانوردی از بخش خصوصی برای تأمین انواع شناورها خبر داد و گفت: در این راستا تاکنون ۵۰۰۰ میلیارد ریال از تسهیلات وجوه اداره شده سازمان بنادر به بخش خصوصی اختصاص داده شده است.
وی تصریح کرد: امروز؛ قاطعانه می توانیم بگوییم که هیچ نقیصه و کمبودی از حیث توانمندی و فناوری در حوزه صنایع دریایی در کشور نداریم و کاملا خودکفا شدهایم.
راستاد افزود: انتظار داریم با حمایت از صنایع دریایی داخلی می شود، هیچ ظرفیتی از صنعت دریایی کشور؛ معطل و خالی نماند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: درحوزه ساخت و تولید ناوگان دریایی در داخل کشور هیچ کمبودی به لحاظ زیرساختی و فناوری نداریم و این یک تحول جدی در حوزه اشتغال و بهکارگیری نیروهای مستعد ایرانی محسوب می شود.