خلاصه تاره های نشر در حوزه صید و آبزی پروری ترجمه توسط کسری لطفی، دانشجوی دکتری (PHD. Student) تکثیر و پرورش آبزیان

خلاصه‌ای از انتشارات

REVIEW OF THE STATE OF WORLD MARINE FISHERY RESOURCES – ۲۰۲۵

مروری بر وضعیت ذخایر صید دریایی در جهان – ۲۰۲۵

گردآورندگان:

Sharma, R., Barange, M., Agostini, V., Barros, P., Gutierrez, N.L., Vasconcellos, M., Fernandez Reguera, D., Tiffay, C., & Levontin, P., eds. 2025. Review of the state of world marine fishery resources – ۲۰۲۵. FAO Fisheries and Aquaculture Technical Paper, No. 721. Rome. FAO.

ماهیگیری در دریاها برای امنیت غذایی و تغذیه، اقتصاد و رفاه کلی جوامع ساحلی حیاتی هستند. بنابراین حفظ شکوفایی بلندمدت و پایداری صیادی دریایی نه تنها از نظر اکولوژیکی اهمیت دارد، بلکه از نظر اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیز اهمیت فراوانی دارد. هدف این گزارش، ارائه یک مرور جامع، عینی و جهانی از وضعیت منابع زنده صیادی اقیانوس‌ها به اعضای فائو، سیاست‌گذاران ملی و منطقه‌ای، دانشگاه‌ها، جامعه مدنی، صیادان و مدیران منابع صیادی جهان است.

این سند، ارزیابی های منظم وضعیت منابع صیادی دریایی جهان را به‌روزرسانی می‌کند و بر اساس ارزیابی ذخایر و اطلاعات تکمیلی تا سال ۲۰۲۳ و آمار رسمی صید تا سال ۲۰۲۱ تهیه شده است. فصل‌های مقدماتی و روش‌شناسی، زمینه گسترده‌ای را که این نسخه به‌روزشده مرور وضعیت منابع صیادی دریایی جهان در آن آماده شده، ارائه می‌دهند و تغییرات در چشم‌انداز صیادی و ظرفیت‌های ارزیابی ذخایر از زمان نسخه قبلی این گزارش در سال ۲۰۱۱ را برجسته می‌کنند.

 

OECD-FAO AGRICULTURAL OUTLOOK 2025-2034

OECD/FAO (2025), OECD-FAO Agricultural Outlook 2025-2034, OECD Publishing, Paris/FAO, Rome.

چشم‌انداز کشاورزی OECD-FAO برای سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۴

چشم‌انداز کشاورزی OECD-FAO برای سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۴، ارزیابی جامعی از افق ده‌ساله بازارهای کالاهای کشاورزی و آبزیان در سطوح ملی، منطقه‌ای و جهانی ارائه می‌دهد.

روندهای کلیدی شامل افزایش مصرف غذاهای حیوانی است که عمدتاً توسط جمعیتی رو به رشد، ثروتمندتر و شهری‌تر در کشورهای با درآمد متوسط انجام می‌شود. انتظار می‌رود تولیدات جهانی کشاورزی و محصولات شیلاتی طی دهه آینده ۱۴ ٪ افزایش یابد که این افزایش عمدتاً به دلیل رشد بهره‌وری، به‌ویژه در کشورهای با درآمد متوسط، امکان‌پذیر خواهد شد. افزایش بهره‌وری همچنین به کاهش شدت انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک کرده و افزایش پیش‌بینی‌شده انتشار مستقیم گازهای گلخانه‌ای کشاورزی را به ۶ ٪ محدود می‌کند.

شبیه‌سازی‌های سناریویی نشان می‌دهد که از بین بردن سوءتغذیه در سطح جهانی تا سال ۲۰۳۴ می‌تواند همراه با کاهش ۷ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای باشد، به شرط آنکه سرمایه‌گذاری‌های مشترک در فناوری‌های کاهش انتشار و افزایش ۱۵ ٪ بهره‌وری در کشاورزی انجام شود.

یک نظام تجاری مبتنی بر قوانین همچنان برای امنیت غذایی جهانی و معیشت روستایی حیاتی است. انتظار می‌رود قیمت‌های مرجع واقعی بین‌المللی روندی کمی کاهشی داشته باشند و فشار بر تولیدکنندگان کوچک برای بهبود بهره‌وری و حفظ رقابت‌پذیری افزایش یابد.

 

PACIFIC OYSTER FARMING: A PRACTICAL MANUAL

یک راهنمای عملی برای پرورش صدف خوراکی PACIFIC

پدیدآورندگان:

Mercer, M., Gennari, L., & Lovatelli, A. 2024. Pacific oyster farming – A practical manual. FAO Fisheries and Aquaculture Technical Papers, No. 696. FAO, Rome.

هدف این راهنما، ارائه پایه‌ای از دانش عملی درباره تمامی جنبه‌های پرورش صدف Pacific  به خواننده است. این راهنما برای افرادی طراحی شده که تازه وارد بازار شده و قصد دارند یک مزرعه تأسیس کنند، و همچنین برای بهره‌بردارانی که می‌خواهند مزارع خود را توسعه داده و تکنیک‌های جدید پرورشی را امتحان کنند. روش‌هایی که در این کتاب توضیح داده شده‌اند، هم برای عملیات پرورش کم‌تکنولوژی، با بودجه پایین و مقیاس کوچک و هم برای تولیدات آبزی‌پروری صنعتی، پرهزینه و با تکنولوژی بالا قابل اجرا هستند.

این راهنما بر تخصص عملی و تجهیزات فنی مورد نیاز برای ساخت و مدیریت یک مزرعه عملیاتی در محیط‌ها و مکان‌های فیزیکی متنوع تمرکز دارد، از مراحل اولیه یافتن و انتخاب محل مناسب گرفته تا پایان اولین چرخه تولید و برداشت محصول.

تعداد بازدید: ۰

لینک کوتاه: کپی کن!

بازنشر فانوس دریا به نقل از اتحادیه تولید و تجارت آبزیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *