به گزارش مانا، امضای این قرارداد نقطه عطفی در همکاری های تجاری و اقتصادی دوجانبه و منطقه ای دو کشور و همچنین تسهیل همکاری های راهبردی بین ایران وهند محسوب می شود.
از اهداف کلان انعقاد این قرارداد که در نتیجه مذاکرات کارشناسی و تخصصی گروه کاری مشترک حاصل شده است، می توان به تشریک مساعی دوکشور در عملیاتی کردن اهداف موافقتامه بین المللی حمل ونقل در کریدور شمال جنوب ، موافقتنامه ترانزیتی سه جانبه ایران، هند وافغانستان با محوریت بندر چابهار و توسعه همکاری های ترانزیتی وحمل ونقل چند وجهی بین ایرانو هند در منطقه آسیای مرکزی در چارچوب اهداف همکاری های راهبردی هند وآسیای میانه اشاره کرد.
تقویت و تسهیل همکاری های ترانزیتی هند و افغانستان از طریق ایران، توسعه محور شرق و سواحل مکران ، توسعه همکاریهای منطقه ای ایران ، هند و روسیه برای سرمایه گذاری های مشترک در تکمیل زیربناهای منطقه ای حمل ونقل و ترانزیت ، از اهداف دیگر این قرارداد است.
برای تحقق اهداف کلان فوق، از طریق انعقاد قرارداد تجهیز و بهره برداری از بندر شهید بهشتی چابهار اقدامات گوناگونی پیش بینی و تفاهم شد که سازمان بنادر ودریانوردی بخشی از ترمینال های کالاهای عمومی و کانتینری بندر شهید بهشتی چابهار را به مدت ۱۰ سال در اختیار طرف هندی قرار می دهد.
همچنینطرف هندی به منظور تجهیز وتوسعه بندر شهید بهشتی چابهار، به میزان۱۲۰ میلیون دلار در تامین تجهیزات راهبردی بندر و همچنین بیش از ۲۵۰ میلیون دلار در زیر ساخت های حمل ونقلی چابهار تامین اعتبار خواهد کرد.
براساس این قرارداد، طرفین متعهد به ایفای تعهدات خود در تسهیل ترانزیت در مسیر کریدور شمال جنوب بوده و به توسعه خطوط کشتیرانی بین بنادر دوکشور و جذب بارهای ترانزیتی کانتینری اقدام خواهند کرد .