رئیس فراکسیون گردشگری، زیارت و میراث فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در پیامی با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی توسعه دریامحور توسط معظمله، نوشت: در جهت اجرایی شدن منویات مقام معظم رهبری در توسعه گردشگری دریا محور پیشنهاد میشود از هم اکنون کمیتهای متشکل از نمایندگان سه قوه تشکیل گردد تا با عزمی فراقوهای این صنعت که بیشک یکی از راههای برون رفت از اقتصاد وابسته به نفت است، مسیر رو به رشد خود را با شتاب بیشتر بپیماید.
به گزارش مارین نیوز، محمدرضا دشتی اردکانی رئیس فراکسیون گردشگری، زیارت و میراث فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در پیامی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی توسعه دریا محور توسط معظمله، نوشت: در جهت اجرایی شدن منویات مقام معظم رهبری در توسعه گردشگری دریا محور پیشنهاد میشود از هم اکنون کمیتهای متشکل از نمایندگان سه قوه تشکیل گردد تا با عزمی فراقوهای این صنعت که بیشک یکی از راههای برون رفت از اقتصاد وابسته به نفت است، مسیر رو به رشد خود را با شتاب بیشتر بپیماید. متن پیام به شرح ذیل است؛
« بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ »
امروز بیش از هر زمان دیگر به آینده صنعت گردشگری در کشور امیدوار هستیم. دولت مردمی و وزیر پرتلاش با اقدامات مناسبی که از ابتدای امر و پس از کرونا، با از سرگیری صدور روادید تا برنامهریزی صحیح در جهت اصلاح تصویر ایران در جامعه جهانی و همسو کردن سایر دستگاهها جهت به خدمت صنعت گردشگری درآمدن، شاهد رشد مضاعف ورود گردشگر به نسبت متوسط جهانی در کشور هستیم و استمرار این جریان، نویدبخش شکوفایی صنعت گردشگری در کشور خواهد بود.
اما صدای امیدی از جنس پدرانه از سوی مقام معظم رهبری به خانواده این صنعت الهام شد و آن ابلاغ سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه کشور و ایجاد بند مستقل با موضوع میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود که این برنامه پس از بحث و بررسی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب همکاران ارجمندم رسید و امید است با احکام مندرج در این برنامه در پنج سال آتی تحولات مثبتی را در این حوزه شاهد باشیم و موضوع دیگری که مجدد کام خانواده این صنعت را شیرین کرد، “ابلاغ سیاستهای کلی توسعه دریا محور توسط معظمله در روز گذشته بود که مجدد صنعت گردشگری به صورت ویژه در طرحهای توسعه دریامحور با پهنهبندی دریا، کرانه و پسکرانه و تعیین سهم گردشگری در سواحل و جزایر جنوب بالاخص سواحل مکران با تأکید بر هویت ایرانی اسلامی” مورد تاکید قرار گرفته است.
سواحل و جزایر کشور ظرفیت بینظیری برای توسعه صنعت گردشگری خواهند بود تا به این واسطه میراث فرهنگی و طبیعی که تنها مزیت رقابتی جمهوری اسلامی جهت جذب گردشگر است، به جهانیان معرفی شوند. این تنوع فرهنگی از غرب خلیج فارس تا شرق دریای عمان و همچنین سواحل دریای مازندران میتواند با جاذبههای طبیعی این خطه از سواحل و جزایرش از مکسر تا مکران و از هرمز تا خارک و میراث فرهنگی ناملموساش از لنجسازی تا نواختن سازهای بومی، همه زمانی و همه مکانی سفر را در کشور فراهم آورد. تبدیل این نوار ساحلی به مقاصد گردشگری نقش به سزایی در توسعه زیست بوم و اقتصاد جامعه محلی خواهد داشت.گردشگری به عنوان یکی از صنایع بزرگ اشتغالزا در جهان و ابزاری برای تنوعبخشی در اقتصاد معرفی میشود به گونهای که از هر ۱۰ نفر، یک نفر در این صنعت شاغل هستند و بانوان ۵۴ درصد از نیروی کار در این حوزه را تشکیل میدهند.
در راستای توسعه بیش از پیش این صنعت و همچنین در جهت اجرایی شدن منویات مقام معظم رهبری در توسعه گردشگری دریا محور پیشنهاد میشود از هماکنون کمیتهای متشکل از نمایندگان سه قوه تشکیل گردد تا با عزمی فراقوهای این صنعت که بیشک یکی از راههای برون رفت از اقتصاد وابسته به نفت است، مسیر رو به رشد خود را با شتاب بیشتر بپیماید و به این واسطه فرهنگ غنی این سرزمین به جهانیان معرفی گردد.
محمدرضا دشتی اردکانی رئیس فراکسیون گردشگری، زیارت و میراث فرهنگی مجلس شورای اسلامی./